Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Dec 07, 2013 11:12 pm

Само не разбирам, кой нормален човек ще вземе КАШОН, както си ходи ей така? Това го казвам аз, а съм страшен авантаджия и стипца.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Dec 07, 2013 11:18 pm

Ами ти сериозно ли не си виждал клошари и цигани крадци?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Dec 08, 2013 12:49 am

Мангалите са, като нинджи. Нинджуцу, генджуцу... :mrgreen:

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Dec 08, 2013 12:59 am

Чудех се дали да не напиша "кой освен циганин"... :lol: Честно казано, обаче, не бих се учудил и да е "българин".
И бтв, наистина никога не съм ги виждал в акта.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Dec 13, 2013 12:37 pm

Не разбирам защо на някои хора им е толкова трудно да възприемат сериозно анимето. Какво им има, damn it? :evil:

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Dec 13, 2013 12:53 pm

Липса на въображение и възприемане на факта че live-action не е единствения медиум за визуално изкуство? Повечето пъти това са хората, които ще те нарекат инфантилен ако им покажеш комикс или картуун, дори картууна да е South Park, Family Guy или от другите "за възрастни"

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Fri Dec 13, 2013 5:03 pm

Или защото повечето анимета са толкова over the top в толкова много отношения.
На мен би ми било интересно някой от филмовите разбирачи които не гледат аниме(Scourge, Jen ...) да изкажат мнение.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Dec 13, 2013 7:18 pm

Не са гледали аниметата, на които им личи, че не са за малки деца просто. И не, нямам предвид аниме-порнажа. :lol:

Иначе в западния свят има една такава настройка към анимациите, че са детски, която се подхранва от това, че ежегодно се правят еднакви филми за много милиони с еднакви 3Д животни и хлапета, които правят еднакви смешни физиономии. Те могат да се гледат от цялото семейство и не изискват абсолютно никва по-висша нервна дейност, но пък имат там някъв деривативен хуморец, който да забавлява всичките възрасти. Възрастният човек, който гледа сериозно на тея неща, може евентуално да проследи докъде е стигнала 3Д технологията тая година и дотам. Откъде ще знаят хората, че анимациите могат и да са сериозна работа?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Dec 14, 2013 1:11 am

^Ъхъ. Затова филми като "Ранго" или "ПараНорман" биват съпътствани от квиченето на възмутени родители, които не могат да разберат как може в детското да се виждат такива неща.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Dec 14, 2013 7:27 am

Amelia wrote: Откъде ще знаят хората, че анимациите могат и да са сериозна работа?
Сори че се заяждам, но най-хубавите анимации - Flintstones, Loony Tunes, Merry Melodies, всичко на tex avery - изобщо златната епоха са си правени за възрастни. Диснизацията настъпва по-късно. Но това е за друга тема вече. Западната анимация се изражда през 80-те за да може да служи за детегледачка и мама събърбан да има 3 часа спокойствие в събота.

От друга страна показва че като се държиш с децата като идиоти, получаваш точно такива като пораснат.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Vash
Paragon

Post by Vash » Sat Dec 14, 2013 4:21 pm

Onslaught wrote:Или защото повечето анимета са толкова over the top в толкова много отношения.

На мен би ми било интересно някой от филмовите разбирачи които не гледат аниме(Scourge, Jen ...) да изкажат мнение.
Няма добра причина за човек с претенции на разбирач да не даде шанс на Grave of the Fireflies примерно. Вече за сериалите се изисква повече инвестиция и разбирам да пропуснеш ако не те кефи стила.

Аз се радвам на анимето, защото японците май останаха единствените, които правят 2D анимация за пораснали (които не са комедии). Нямам предвид дори като качество, а че изобщо има. Мразя CGI анимациите, дори когато са красиви и добре направени. Освен това всички по-масови анимации от Америка ми се струват ужасно еднотипни, дори по-яките неща на Пиксар.

Единственото, което ме е изкефило от този бряг в последно време са stop-motion неща като Coraline и Mr. Fox.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Dec 14, 2013 9:48 pm

Много съгласна с Ваш. Дори Ранго-то, което доста хора харесват не можах да го догледам до края, щото нейде по средата ми писна от изцъклености, дърдоренета и стандартни идиотщини, въпреки добрата анимация и готиния сетинг. Мисля, че Пиксар правят разни по-готини неща, в които възрастен човек може да си намери нещо, но и техните филми не са отчетливо за пораснали хора.

И с Драгъна съм съгласна. Къде отидоха тея сериали, ебаси?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Dec 14, 2013 11:23 pm

Ми голяма част от съвременните картууни пак имат страшно много рефрънси и неща и за по - възрастни зрители, дори и да не се специфично насочени към тях, дотам че ми е чудно на какво ли точно се кефят малките деца като ги гледат освен анимацията. Но наистина, такива като Флинтстоун няма.

Vash
Paragon

Post by Vash » Sun Dec 15, 2013 12:51 am

Абе има си яки картуни като Samurai Jack, Dexter's Lab и т.н. от Cartoon Network, и от Adult Swim има хубави неща като The Venture Bros.

Аз по-скоро имах предвид комбинация на филмово или сериално нива от 1. класическа анимация и
2. сериозен сюжет без whimsical хумор да се радват децата.

Всъщност, дори само 2 го няма. Американците са постигнали невероятни технически постижения в анимацията, но студията ужасно ограничават какви истории могат да се разкажат в този медиум. Всъщност, май всичко по-скъпо са семейни комедии с някви елементи на екшън и драма.

Затова Дисни, независимо от легендарния си статус, нямат нищо, което да може да се сравни с Принцеса Мононоке примерно (сори, че ми идват само Джибли в момента).

Вече за CGI-a си е мой проблем, мога да оценя като е добре направена, просто класическата анимация ме кефи много повече и ми е тъпо, че в Америка са я дропнали само щото не е "модерно" вече.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Mon Dec 16, 2013 4:49 pm

Аниметата конкретно за възрастни, а не "ставащи и за възрастни" са си рядко срещани, а не стандарта за индустрията. Принципно колкото повече аниме си гледал, толкова по-малък процент от всичко стават сериозните заглавия.
За по-голямото разнообразие спрямо западните анимации съм съгласен, но все пак шонените и разните ечи/харем комедии си остават подтискащо много.

Доста старо мнение, но не вярвам да се е променило радикално.
Amelia wrote:...
4. Некадърно взимащите се насериозно анимета. Кат ще имат претенции, поне да имат и покритие. За шонен-сапунките със 100+ епизода е АБСОЛЮТНО забранено да се взимат насериозно и главният герой да не е идиот. Иначе никой няма да може да ги изтърпи.

5. Конкретно в шонена, който е любимият ми жанр, а и най-разпространеният такъв:...