Довърших Блейда. Добра е. Наистина се повлошава по някое време (след абсолютно прекрасния арк, в който Рин и Анотсу Кагехиса пътуваха заедно), обаче като цяло съм много доволна. Освен разкошната трактовка на отмъщението, има още редица други - разкаяние, наказание, принципи, самозаблуди и т.н. Примерно, на Кагехиса хората са толкова изостанали от времената, горките, че чак е нереално. Войнстващи кенши, водещи безмислената си война в няква мирна Япония. И за това им пречат други безсмислени войнстващи кенши като Манджи. Прекрасно е! ;_;
Много ни равлачиха повествованието с някви медицински експерименти и с разни битки с разнообразни уж колоритни уроди, когато аз просто исках да гледам Манджи, Рин, Гиичи, Хякурин и няколкото по-главни персонажи от Итто-Рйу. То накрая така и стана де и мангата получава от мен 8.5 (закръглено до 9 на МАЛ) просто щото е едно от малкото заглавия, в които във финалните битки не мога да си избера за кого да съм. Извергът Шира получи нелошо развитие на сюжетната си линия - тоя беше много болен. Хабаки Кагимура ми беше досадноват, а дъщеря му беше тотално излишна. Имаше и някви веселячки-кунойчи, които ми бяха дълбоко ВТФ там. Но като цяло, много приятно преживяване беше тая манга. Спах малко заради нея. Сега даже май ще си дръпна анимето, което бях зарязала някога заради ужасното му озвучаване. Да видим ще мога ли да го преживея тоя път.