The manga topic

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 15, 2013 9:55 am

Мега е, и аз съм стигнал нейде там в момента при "художника" с маските :) :yay:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 17, 2013 8:41 pm

Довърших Блейда. Добра е. Наистина се повлошава по някое време (след абсолютно прекрасния арк, в който Рин и Анотсу Кагехиса пътуваха заедно), обаче като цяло съм много доволна. Освен разкошната трактовка на отмъщението, има още редица други - разкаяние, наказание, принципи, самозаблуди и т.н. Примерно, на Кагехиса хората са толкова изостанали от времената, горките, че чак е нереално. Войнстващи кенши, водещи безмислената си война в няква мирна Япония. И за това им пречат други безсмислени войнстващи кенши като Манджи. Прекрасно е! ;_;

Много ни равлачиха повествованието с някви медицински експерименти и с разни битки с разнообразни уж колоритни уроди, когато аз просто исках да гледам Манджи, Рин, Гиичи, Хякурин и няколкото по-главни персонажи от Итто-Рйу. То накрая така и стана де и мангата получава от мен 8.5 (закръглено до 9 на МАЛ) просто щото е едно от малкото заглавия, в които във финалните битки не мога да си избера за кого да съм. Извергът Шира получи нелошо развитие на сюжетната си линия - тоя беше много болен. Хабаки Кагимура ми беше досадноват, а дъщеря му беше тотално излишна. Имаше и някви веселячки-кунойчи, които ми бяха дълбоко ВТФ там. Но като цяло, много приятно преживяване беше тая манга. Спах малко заради нея. Сега даже май ще си дръпна анимето, което бях зарязала някога заради ужасното му озвучаване. Да видим ще мога ли да го преживея тоя път.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Jul 17, 2013 10:13 pm

Чакай, аз ли се бъркам или Blade of the Immortal още не е завършена? :shock:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 17, 2013 10:45 pm

Оказа се, че е свършила Декември месец миналата година. Аз разбрах преди няколко дена - таман бях подхванала Ганц. Та след него изчетох и Блейда. Съвсем си е финализирана.

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Jul 17, 2013 11:10 pm

Ми може би ще направя трети напън, като толкова я хайпите, но помня че ми беше доста флегматична и че при все якия арт, липсваше раздвиженост на битките. В смисъл, те принципно в мангата битките са на принципа самурайски дуел "blink and you'll miss it", но тук ми се беше сторило още по - статично. Примерно, дори на One Piece бъркотията в битките по ме кефи, щото създава усещане за хаос и движение. Ще я пробвам някога пак.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jul 18, 2013 12:42 am

Еми да, битките са с по няколко значителни удара и останалото са приказки. Но позицията на телата и т.н. по време на битка са нарисувани красиво и създават усещане за яка хореография в статичния панел. То не знам и докъде си стигнал - в началото мангата тъпее, ама нататък набира скорост и може да ти хареса повече. Както и да е - кървавицата в тая манга е готина, но тя не е това, което наистина ми харесва в нея. Персонажите са ми по-важни.

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Jul 18, 2013 12:50 am

Ми след битката с изнасилвачите на майката на Рин и по - точно оня с главите на раменете.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jul 18, 2013 2:26 am

Да, оня е някъв идиот, дето рецитираше поеми и имаше доволно малоумна обосновка. Следващият е по-нормален някак. А още не са се появили сума от най-важните персонажи.

Oui. Je suis garbage.

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Thu Jul 18, 2013 6:44 pm

Не знам дали някой спомена, но Ганц свърши.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jul 18, 2013 8:39 pm

10x. Разбрах и го изчетох преди няколко дена. След това го понаплюх тук - виж предишната страница.

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Jul 18, 2013 11:10 pm

Не знам колко следите новините, та за всеки случай:
According to the latest issue of Young Magazine, the "Initial D" manga will end in issue 35 which will be released on July 29th. The manga started serialization in 1995 and has been running for 18 years. So far, 46 volumes of the manga have been published. The series was adapted into a TV anime in 1998. Since then, 5 seasons, 5 OVAs, 1 anime movie and 1 live action movie have been made. The 5th season completed broadcasting this May.
Read more at http://myanimelist.net/forum/?topicid=6 ... YGqiT7q.99

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jul 18, 2013 11:13 pm

Мерси, Мушу! :)

Чакаме тоя финал с нетърпение!

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 19, 2013 12:01 am

Ехее, масово тая година и идните завършват манги, карали по 20 години. И Наруто, и Блийч, не че ми пука за второто де. :lol: Може би тогава до 10 години може да свърши и Берсерк? :shock:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 19, 2013 7:28 am

Aaa Берсерха и Хънтъра са вечни ама никой не го боли за тях вече, виж ОП дано да векува дано ;).

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 19, 2013 9:24 am

Нема де векува. Не ща де векува. Още повече, че си е доста логически построено и се знае горе-долу каква е финалната цел. Като ще след 7 години да свърши, но е ясно че ще си има финал. И слава богу.