Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jun 06, 2013 3:04 am

Не знам, при мен го няма този момент. Предполагам, че зависи от възгледите на човек. Хубаво, имаш семейство и работа, не искаш да рискуваш, но това е грешка. Разчиташ, че на теб няма да ти се случи нищо, когато всички предпоставки за обратното са на лице, точно заради всичкото бездействие и страх.

Неморално е да си затваряме очите за нещата, които се случват. А точно това става и все по-малко са хората, които откриват този гняв в себе си и търсят справедливостта. Ако сме пасивни към тези неща, значи сме пасивни и към всичките некомпетентни примати, от които бъка държавата ни. Трябва да има конкуренция, трябва да има спортна злоба, трябва хорските грешки да им бъдат посочвани, да бъдат усмивани, трябва да бъде разбита илюзията колко талантлив народ сме. България няма почти никакви постижения в нищо за последните почти 20 години. Трябва да се действа радикално, ефективно и методично.

Нищо от това го няма, нищо не се върши, както трябва и само на една шепа хора ни пука за това. :neutral: Останалите правят кариери... За какво са ви кариери и пари, като няма къде да ги харчите и утре Ганьо шефчето може да ви мине с алдито отгоре, щото е божество.

прецедател :thumbsup:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jun 06, 2013 9:46 am

Аз мога да ти кажа и още две сгрешени думи в поста ти:)

Донякъде те разбирам, но крайните мерки обикновено се израждат в това отмъстителите да станат същите като тези, на които са отмъщавали.

Между другото, аз мисля, че поне на някои от тези, за които говориш, животът ще им го върне. Не заради някаква справедливост или висши сили, а просто защото като караш със сто по тесен път, вероятността да се забиеш в дърво, паднеш от пътя или нещо друго подобно се увеличава доста. И дори не говоря за случаите, когато ще се отстрелват с конкурентната групировка.

Между другото, на този случай дадена ли е гласност?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Mr. Nobody
Misting

Post by Mr. Nobody » Thu Jun 06, 2013 10:23 am

Morwen wrote:Донякъде те разбирам, но крайните мерки обикновено се израждат в това отмъстителите да станат същите като тези, на които са отмъщавали.
Тру. За справка - Френската революция и тази на болшевиките. В Париж седмици наред са карали всякакви хора, често случайни, към гилотината, без съд и присъда. Насилието никога не може да съгради едно здраво общество.
'Poetry first, sausage - later!'

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jun 06, 2013 10:29 am

Цели две? :neutral:

Гласност, каква гласност да има, на 2-3 онлайн сайта го имаше, нищо повече. Но е все тая. На тия пичове тука им викат "Малките кметчета". :)
Mr. Nobody wrote:
Morwen wrote:Донякъде те разбирам, но крайните мерки обикновено се израждат в това отмъстителите да станат същите като тези, на които са отмъщавали.
Тру. За справка - Френската революция и тази на болшевиките. В Париж седмици наред са карали всякакви хора, често случайни, към гилотината, без съд и присъда. Насилието никога не може да съгради едно здраво общество.
А в нашия случай какво може? След като очевидно за всичко останало са недосегаеми. Как ще си получат заслуженото, ако не със сила?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jun 06, 2013 11:06 am

Основната причина да не искаме нещата да се оправят по този начин е, че справедливостта е много трудна за дефиниране - ако почнем да решаваме всички проблеми със сила, няма яснота кога силата не се обръща срещу това, което до вчера е било справедливо.

За това има закони, с които всички (на теория) са се съгласили и ги пазят едни от други. Тук законът не се спазва, което е основният проблем. Твоето решение - избийте ги всички, докато останат само свестните, които да наложат закона - не работи, защото не може да се приложи повсеместно - всички са повече от "вас", които ще ги избиете.

Затова в обществото трябва се изгради нетърпимост към това нещо, наместо обезчувствяване. Точно това се постига с протести и с raising awareness. Но съм съгласен, че в българската обстановка, с продажните медии и с инертното и бягащо от ангажимент общество е много много трудно.

Но добре, ти ще избиеш целия клан на ЛС Груп някак (естествено няма, но да предположим че би могъл) - как това ще промени нещо? Нали има още сто такива?
This is it. Ground zero.

Mr. Nobody
Misting

Post by Mr. Nobody » Thu Jun 06, 2013 11:27 am

Дам, избиеш ли всички дилъри например, след седмица ще има нови, които да ги заместят. Просто е такава системата.

Трябва да се работи на много по-дълбоки нива - тези, които са превантивни за появата на подобни субекти. Това ще рече да се инвестира реално в образованието, както и в културата и спорта. Все решителни фактори за изграждането на пълноценни личности, които се чувстват като част от по-голяма общност. А не да оставим всички на съдбата, да нехаем как израстват младите (често губещи вяра в реда и законите) и после да се чудим защо има толкова плевели в градината ни, които трябва да изкореним (вземи тези метафори :mrgreen: ).
'Poetry first, sausage - later!'

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jun 06, 2013 7:11 pm

Феодална република България си съществува и развива.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Sun Jun 09, 2013 11:20 pm

Да споделя какъв як лаптоп си купих:
http://www.notebook.bg/laptopi/acer/asp ... g1tmamm-v2
Много съм щастлива :D

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Jun 10, 2013 10:06 am

Мда, този е подобен на един на Асус, по който точа лиги.

Да ти е честит!
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Jun 10, 2013 10:30 am

Уууу, честито, гледам дори видеото е свестно. Пиши отзиви като го поизползваш. Аз си мислех, че лаптоп с такова видео и процесор под 2000 и нещо лева не може да се намери.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Mon Jun 10, 2013 10:58 am

Claymore47_Fen wrote:Уууу, честито, гледам дори видеото е свестно. Пиши отзиви като го поизползваш. Аз си мислех, че лаптоп с такова видео и процесор под 2000 и нещо лева не може да се намери.
Пуснала съм този линк горе, понеже описанието е по-читаво от сайта на мост. Иначе, като отидох на крака при дилърите на мост.бг, платих за него 1680лв, само че с 8 гб рам вместо с 16 /както е в линка/.

Засега съм изцяло възхитена, макар че малко трудно се оправям с клавиатурата - долу вдясно шифта и наклонената черта са кофти сбутани, а отдясно бългаското Ю е буквално залепено за ентера, но на фона на хвърчащата 64-битова седмица и разкошното видео, това са бели кахъри :)
Харда е огромен, уиндоуса пали и гаси за около 20 секунди, колонките са отгоре върху клавиатурата /на асусчето това ми беше най-гадното - като го гушна в скута, и нищо се не чуе от колонките/, почти не грее (освен като го гушкам в леглото :lol: ), а всички джвъчки за ръгане на периферия са или отляво или отдясно, та с гушкането в скута нямам грижи...

Ами от юзърска гледна точка това е засега. :) Нямам време да го ръчкам много, че напоследък и уикендите ми се налага да работя.

А, още един кусур се сетих - на тъча няма скрол, но подозирам че причината е или предмониторна, или задклавиатурна, или е въпрос на драйвери и настройки...

И така, щастие неземно съм :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jun 10, 2013 11:12 am

Няма начин тъчът на лаптоп в 2013 да няма скрол ;)
This is it. Ground zero.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Mon Jun 10, 2013 11:17 am

Moridin wrote:Няма начин тъчът на лаптоп в 2013 да няма скрол ;)
Е тъй де, аз защо викам че проблема е предмониторен... :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jun 10, 2013 11:18 am

Какво е предмониторен проблем?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jun 10, 2013 11:20 am

Иначе известен като проблем в предклавиатурното устройство
This is it. Ground zero.