A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 24, 2013 5:51 pm

Азор Ахай не мина ли в предишния сезон, помня, че Мелисандра надъхваше Станис, а май и другаде беше споменато (в линията на Денерис може би)? Даже кометата я показаха надлежно.
Не е наблегнато колкото в книгите, но има време, не е за веднага.

За леглото от рози (което в книгата беше само преразказано, ако не се лъжа) също не е спешно, има и други начини да се намекне, а може и по-нататък да се занимаят с тая линия, сега други приоритети има. :wink:
Last edited by passer-by on Wed Apr 24, 2013 6:18 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Apr 24, 2013 6:18 pm

За Азор Ахай нямам спомени, може и да съм го изпуснал де.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Apr 24, 2013 6:47 pm

Азор Ахаи го споменаха. А леглото от рози на Нед все му се привиждаше заедно с онва "обещай ми". В книгата де. Тук хич го няма. И това ми е странно.

А тая Мелисандра не ми харесва. Прилича на къносана селска мома, набарала хубави дрехи. Не може да ме убеди и туй то. Нещо като женския вариант на Планината ми е. :/
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Apr 24, 2013 7:01 pm

Боята е верно леко несполучлива, но за мен го докарва на поведение.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Apr 24, 2013 9:05 pm

Между другото тази гледна точка е доста неправилна, имам предвид "къде остана еди какво си". Нормални незапознати с книгите зрители през първите два епизода питат какви са и откъде се взеха изведнъж тези болтъни - цитирам.
Spoiler: show
Като стана въпрос, прословутото копеле на Болтън е от четвърта книга, която не съм чела, и ако не сте забелязали все още в сериала не са го идентифицирали кой е. От вашите коментари тук се оспойлих за него, така че внимавайте повече със спойлерите.
Персонажите са много и повечето от тях все още не е ясно за какво са, та по-добре, че спестяват разни елементи на които истинската им важност ще стане ясна кой знае кога в бъдеще.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 24, 2013 9:24 pm

Мисля, че в предишния сезон стана дума, че Руз Болтън ще прати свои хора (дори спомена изрично, че ще ги води копелето му Рамзи) да освободят Зимен хребет от Теон. Имаше там един разговор с Роб Старк.

А споменатият в спойлъра ти персонаж се появява още във втора книга, в трета също го има, и то точно във връзка с Теон. :wink:

EDIT - от уикито, епизод 2.06:
The Starks then receive the news of Theon Greyjoy's betrayal and the execution of Ser Rodrik. Furious, Robb declares that he will recapture Winterfell, but Lord Roose Bolton (Michael McElhatton) advises Robb that if he marches back to the North now, he will lose what he has gained against the Lannisters. Bolton proposes sending his bastard son Ramsay to Winterfell in Robb's stead. Robb reluctantly agrees, but demands that Theon be captured alive so that Robb may understand Theon's treachery before he personally executes him.

П.П. Това от спойлъра ти се обсъжда поименно и в ревютата на ШД. 8-)
The Best of Mozart

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Apr 24, 2013 10:24 pm

Spoiler: show
Да, но има разлика между "някакъв тип когото знаем само по име е пратен там с хора под негово командване и още не сме го виждали" и "ей тоя персонаж с две реплики и явно подчинена позиция всъщност е въпросният командващ" и "той тия игрички си ги е играел с Теон още тогава, но ние го разбираме в ретроспекция".
Едит в отговор на едита, по зле си от мен с тия редакции: Толкова по-зле за ревютата, ако спойлят за бъдещи събития от книгите.
Last edited by Ghibli on Wed Apr 24, 2013 10:28 pm, edited 4 times in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 24, 2013 10:25 pm

Виж ми послеписа. 8-)
The Best of Mozart

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Apr 24, 2013 11:04 pm

Е а дай пък да не коментираме хич, щото може някой хем да не е чел книгите, хем да не е изгледал и първия сезон. Аз където смятам, че има риск да се оспойля, не чета. Рууз Болтън наистина беше казал още в предния сезон, че ще си праща копелето, а в книгите още в трета беше, когато се правеше на Смрад, а после се разкри. Колкото до истинските спойлери - с кой кво се случва - никой тук не се е направил на интересен и не е изтърсил някой такъв факт.

Ох, пак си пуснах дракарис-сцената. :) Е разкошна е. Денерис го тражи туй валире гаче ли верно само на тоз език си говори вкъщи, а цялата епика почти успя да изкупи пехливанската борба на селския мегдан по време на Големия Турнир на Ръката в първи сезон. Ай уонт мор!
Image

Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 24, 2013 11:27 pm

Абе строго погледнато е права Гиблито. :)

Аз бях останал с впечатление, че са казали официално кой персонаж играе въпросният актьор (когото знам от Мисфитс), но се оказа, че все още си го водят "момчето" или "чистача" в официалните описания на епизодите от трети сезон до момента.

А онова си го има в трета книга, ама Гибли каза, че отдавна я е чела. То и аз не съм я чел от години и не помнех какво правеше там въпросният персонаж, сега си го припомних от уикито.
Плюс това в сериала не протича баш така линията с него. :wink:

Иначе принципно каквото коментираме или предполагаме от книгите си е твърдо за спойлър тагове с уточнение пред тага от коя книга (кои книги) е - иначе човек не знае кой да отваря и кой - не. :wink:
Даже има модераторско предупреждение в края на откриващия пост:

Едит: ЗАБРАНЕНИ СА НЕМАРКИРАНИ СПОЙЛЕРИ ЗА КНИГИТЕ СЛЕД МОМЕНТА, ДО КОЙТО Е СТИГНАЛ СЕРИАЛЪТ!
Така че няколко души тук понаспойлихме за Въпросния Персонаж и е редно Жоро да ни локне поне до следващия епизод, а после да се самолокне. :mrgreen:

П.П. Ами Гибли, едва преди малко ги погледнах ревютата, че ми стана любопитно как лавират по тая линия. Оказа се, че не лавират. :lol:

П.П.П. Макар че според мен още в 3.04 си е ясно, че няма как да е толкова незначителен, колкото се изкарва, тук коментирам само като зрител на епизода - твърде много наблягат на него, за да е случаен суек (copyright Пенчев).
Пуска Теон, с лекота убива войници (като последният го позна и го напсува, че го е прострелял), проявява нескрит интерес към новината, че Бран и Рикон са живи, връща Теон баш където е бил затворник и със садистично грейнал поглед се наслаждава на пребиването му и повторното му разпъване на кръста - явно не е нито прост чистач, нито човек на Теоновата сестра и още тук си личи, че играе игрички. :wink:
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 25, 2013 10:03 pm

Може ли аз да се оженя за Марджъри?! Баси колко е велика...

Бриен също засра Джейми той като се размрънкяви.

А сцената с Денерис беше абсолютно съвършена. Най-сетне масовки, които създават усещане за повече от петима човека. Мисля, че всякакви съмнения за качествата на Емилия Кларк е уместно да спрат тук.
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Apr 25, 2013 10:35 pm

Пък аз искам да се оженя за Джора и Мисандей, ако може. :oops: :oops: :oops: И нямам нищо против и аз да утрепя оня льохман с пижамата и бича. Изключително антипатично същество по пижама и чехли, което се размотава като замаяно из довагерисите. На сапун!

Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 25, 2013 11:02 pm

Marfa wrote:Пък аз искам да се оженя за Джора и Мисандей, ако може. :oops: :oops: :oops:
Добър вкус имаш. :thumbsup:

(от епизод на Мисфитс, и тя е била там)

(радвам се, че в сериала не са я оставили 10-годишна като в книгите)

Image
The Best of Mozart

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Apr 26, 2013 6:46 am

Това ми напомня, че в Game of Thrones от край време не сме виждали нито цици, нито нищо. What gives?! Епиката е хубаво нещо и т.н., но къде са епичните цици?!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Apr 26, 2013 5:03 pm

Бате, мен питаш ли ме? Читав задник не е имало в тоя сериал от бай ти Дрого насам :cry:
And you can't dance with a devil on your back...