Абе строго погледнато е права Гиблито.
Аз бях останал с впечатление, че са казали официално кой персонаж играе въпросният актьор (когото знам от Мисфитс), но се оказа, че все още си го водят "момчето" или "чистача" в официалните описания на епизодите от трети сезон до момента.
А онова си го има в трета книга, ама Гибли каза, че отдавна я е чела. То и аз не съм я чел от години и не помнех какво правеше там въпросният персонаж, сега си го припомних от уикито.
Плюс това в сериала не протича баш така линията с него.
Иначе принципно каквото коментираме или предполагаме от книгите си е твърдо за спойлър тагове
с уточнение пред тага от коя книга (кои книги) е - иначе човек не знае кой да отваря и кой - не.

Даже има модераторско предупреждение в края на откриващия пост:
Едит: ЗАБРАНЕНИ СА НЕМАРКИРАНИ СПОЙЛЕРИ ЗА КНИГИТЕ СЛЕД МОМЕНТА, ДО КОЙТО Е СТИГНАЛ СЕРИАЛЪТ!
Така че няколко души тук понаспойлихме за Въпросния Персонаж и е редно Жоро да ни локне поне до следващия епизод, а после да се самолокне.
П.П. Ами Гибли, едва преди малко ги погледнах ревютата, че ми стана любопитно как лавират по тая линия. Оказа се, че не лавират.
П.П.П. Макар че според мен още в 3.04 си е ясно, че няма как да е толкова незначителен, колкото се изкарва, тук коментирам само като зрител на епизода - твърде много наблягат на него, за да е случаен суек (copyright Пенчев).
Пуска Теон, с лекота убива войници (като последният го позна и го напсува, че го е прострелял), проявява нескрит интерес към новината, че Бран и Рикон са живи, връща Теон баш където е бил затворник и със садистично грейнал поглед се наслаждава на пребиването му и повторното му разпъване на кръста - явно не е нито прост чистач, нито човек на Теоновата сестра и още тук си личи, че играе игрички.