Избори в Абсурдистан:)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Locked
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Jun 23, 2005 9:40 am

Да, работата се прецака тотално, факт.
Добре ве, тея хора не се ли научиха? При всички досегашни избори винаги изниква някой популист, който се характеризира с това, че "говори Истини". Говоренето на истини пък означава следното:
"по улиците има много дупки; заплатите са ниски; пенсиите са още по-ниски; депутатските заплати са високи; цените също са високи и стават все по-високи;". В предишния случай Жорж Ганчев дори си имаше китара... Говоренето на истини пък от друга страна изобщо не значи, че от избрания субект, за който егенето е решило да си "пусне гласа" предлага дори и сенки на решения. Такива липсват. Просто излиза, значи, субекта, започва да говори очевидни неща, а това, Бога ми, ако се случи да се съчетае и с по-лицеприятна външност, почти гарантира успех на изборите. На Богомил Бонев ей тонинко не му достигна да влезе в президенството на бял кон. Щото "говореше истини".
Нищо обаче не може да се сравни с крайно левия фашизъм (оказва се, че това май не е оксиморон - първо; и второ се оказва, че разликата между радикалния комунизъм и нацизма също не е толква голяма ами май си е по-скоро въпрос на избор на това, как ще се нарече явлението), който избуя напоследък у нас. Както и да се опита да се охарактеризира "атакуващият" гласоподавател, при все деветте процента висшисти, които се били присламчили към формацията, нищо не може да оправдае пълната му липса на мисъл и овнешкото му безхаберие. Какво прави, собствено, Волен? Излиза с неизменния си черен шлифер, вдига с отсечен жест ръка във въздуха (само че не с дланта напред в шпиц, по-скоро жеста му наподобява на подготовката на каратист да троши тухла, която обаче се намира някъде над и вдясно от главата му), оглежда събралото се множество и почва да... Познахте, почва да "говори истини".
"В нашата страна има едно етническо малцинство, което живее на гърба на българите! Те не си плащат тока, живеят само от помощи, крадат, унищожават целогодишния труд на стопаните по селата..."
"Искат да затворим АЕЦ-а! АТАКА е срещу това!!!!"
"Европа иска от нас да правим огромни жертви, за да сме влезли в нея! Че ние сме там още от хилядолетия! Имали сме велики държави още по времето на древните шумери!"
"Дециганизация! Долу ръцете от АЕЦ! Не на ЕС! Не на НАТО!"
...и тълпата:
"Урррррррааааааааааааааа!!!!!!!!"
Следва патриотичен метъл в изпълнение на "Епизод", последван от кръшно хоро от ансамбъла на "Сите българи заедно". Само Юлиян Вучков го няма...
Добре. Голяма част от твърденията на новоизлюпения Йосиф Сидеров Хитлер действително са истина. И какво правим? Да допуснем, че вземе властта. Той че ще влезе в парламента - ще влезе. Да допуснем, че я вземе тая власт някак. И какво правим? Фабрика за сапун? Той ли ще издига бесилките, за които зове по митингите си, или ще разчита на честните скинари за това? Какво правим? Скъсваме де що имаме връзки с ЕС, НАТО и прочие организации и какво, да му се не знае, правим после?! Идеи? Не, няма такива. Но на колко от от тези лумпенизирани съзнания, които се канят да гласуват за тоя тип им минава тоя простичък въпрос през главите?
Малка палава страна с твърде много абсурди в нея...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Jun 23, 2005 11:08 am

Той че ще влезе в парламента - ще влезе.
Стига де, моля те, недей! Ще ми се да мисля, че няма 4% тотални идиоти сред населението, които да гласуват за тоя освидителстван социопат и неговата мръсна клика. Онзи ден, вървейки със SPQR из центъра, попаднахме на митинг на тези създания. Митингът свършваше и те се разотиваха. Грозни, празни лица, без капка одухотвореност. И естествено си говореха глупости в стил "Нашия Волен ще им покаже...". И размахваха български флагчета. А на мен ми се щеше да съм с тениската си с огромен надпис USA на нея, само за да се дистанцирам от тях.
:shark:
Feel the summer!

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Thu Jun 23, 2005 8:48 pm

хъх...така като чета по различни форуми,почва да ме хваща страх,какво ще е на следващите избори(ако доживеем до тях)...щото след 4 години повечето идиотчета ще са навършили пълнолетие,и не се съмнявам,че и тогава ще е юбъркуул да се правиш на патриот и тогава съм сигурен,че сидеров ще вземе доста повече гласове
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Thu Jun 23, 2005 9:15 pm

Националният проблем в България е демографски, и се поражда от само себе си. Българските националисти предпочитат да плюят циганите, турците, американците, ЕС и всичко друго дето не прави българите повече и по-здрави, вместо да запретнат крачоли и да правят българчета. Така че е съвсем естествено нашенските млади чикиджии да си падат по национализма. Той и лидера им от усърдно ръкоделие не е сколасал да си намери жена и да увеличи популацията, дето сега брани.
Българският национализъм е интересно занимание. Ходене на кръчма или митинг, реване и нахъсване, колко сме велики и колко другите са несправедливи, следва прибиране в къщи с облекчаване на мъката с XXL. И повтаряне докато и езика и ръката хванат мазоли от глупостите с които се занимават.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Jun 23, 2005 9:29 pm

Добре казано! :D
Feel the summer!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Jun 23, 2005 10:29 pm

neEd'Le, не се коси. На следващите избори протестния вот на Сидеров ще му бъде тафен под носа. От нас! От патриотите от ШЪДЪ! Така че - споко;)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Jun 23, 2005 11:14 pm

Абе смееме се ние, ама да не заплачеме по някое време... :?
Feel the summer!

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Jun 24, 2005 1:01 am

Ден за размисъл дами и господа.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.