Избори в Абсурдистан:)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Locked
User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Избори в Абсурдистан:)

Post by The Dragon » Fri Jun 17, 2005 1:59 pm

Та така да видим какви опции имам да използвам конституционното си право да гласувам.

1.НДСВ - ми Симеон е кръгъл идиот. Екипа му е некомпетентен, скандалите са много. Изкара си четирите години и ако нещо в БГ се е променило към добро, то не е заради него, а въпреки него.

2. Новото време - новото си е добре забравеното старо, а след истерията около вота загубиха дори и малкото уважение което имаха. И прякора на Кошлуков в затвора е бил Емо Минета, вие си решете.

3. ДПС - мразим Доган, прешъс, мразим го. Единствения свестен политик, но за жалост гледа само собствените и на резаните пушки интереси.

4. ОДС - или Отидохме групово Да се изСерем на метеното. Неориентирани, за четири години не се разбраха помежду си и са в голяма интелектуална, кадрова и идеологична криза.

5. БСП - най-подходящите в момента, но уви винаги съм се отнасял към левите идеи със сле прикрито презрение

6. ДСБ - ако Костов не беше изпълнен с толкова реваншизъм!

7. Онуй на Софиянски - никога, дори и да ми пусне някоя дъщеря за държанка. А да там е и гнусната овца Анастасия Шмайзер, с която съм
говорил лично и толкоз тъпо парче нема и на Мис България, вервайте ми!

8. Евророма - ми да влезат в парламента, бате и си пускам Run To The Hills и тръгвам за Алпите.


Ми май-това са основните играчи - ако някой има желание да помага, да опише и разни недоразумения като Атака и прочее шитни. Като се замисля, май засега симпатиите са ми за Костов - поне си го познаваме!
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Amos Trask
Aes Sedai
Posts: 1606
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:41 am

Post by Amos Trask » Fri Jun 17, 2005 2:04 pm

Аз още се колебая, но със сигурност знам, за кого няма да гласувам - никога за левите, никога за жадния за власт манияк Костов и най-вече по никой начин за психопата Волен. Може би Новото време или Софиянски ще се облажат с моя глас. :)
:shark:
Feel the summer!

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Fri Jun 17, 2005 2:19 pm

Да, ама вие не Знаете, а Волен Знае :roll:
This is it. Ground zero.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11241
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Fri Jun 17, 2005 2:24 pm

Болен да пасе:Р
Аз съм си казала ДСБ и не се отмятам. Поне във Варна са предложили свестни водачи на листи, та се надявам точно тези хора да влязат в парламентото.
Онуй на Софиянски
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Fri Jun 17, 2005 2:54 pm

Аз не само не съм навътре, ами съм и навън, при това доста целеустремено, а дали изобщо ще гласувам, още не знам. Обаче по точките на Даниел:

1 - НДСВ. Не ми се коментира. Покрай кметските избори се бях задълбал бая надълбоко, доколкото е възможно за лаик, и са ми адски гнусни. Още повече, че ВСИЧКИ тези "нови" лица имат странно близки роднински връзки с разни "стари" лица, които управляваха по времето, когато се гласуваше под строй с главозамайващия избор от ЕДНА бюлетина и хоро, танцуващо пред секцията. И тези "нови" лица, които така мило са получили "западно" образование "навън", продължава да не ми е ясно колко тъп трябва да си, за да не можеш да пресметнеш, че няма КАК и с КАКВИ пари да са го правили, освен с тия на Партията.

2 - Новото време. Разлики с горното? Сигурно има. Пука ми.

3 - ДПС. Не мога да разбера по какъв начин Доган може да мине за добър политик. В смисъл... за бога, фурнаджийската лопата а.к.а. политическа курва НЕ Е добра политика, а просто и най-обикновено нагаждачество. Евентуално и нюх за посоката на вятъра. Политика за мен е нещо малко по-различно.

4 - ОДС. Аз пък му викам ОДи се Снимай. Къщата на летящите кинжали почна в едно ОДС. И разни Надежди танцуваха из него. Не останаха там нито личности, които да ме кефят, нито някакви идеи, освен "С нож срещу БСП!", което не е конструктивна платформа, колкото и дасъм му навит.

5 - ДСБ. Отново "С нож срещу БСП", но за мен Костов е много по-стока от Надка. Не ми пука особено какви шашми е правил във втората половина от управлението си и колко се е облажил, за мен си остава необорима истина, че НЕГОВОТО правителство спаси страната от колапс след това на БСП. Още повече, че ако може да се говори за "политик" в тая страна, за мен единствено Ваню се класира. Най-малкото той е единственият, който... как да го обясня... говори политически. Всички други или Обещават® или праят далавери, при това явно и безпардонно. От друга страна Даниел е прав за реваншизма и някак си просто... ми не ми е симпатичен.

6 - БСП. Сори, имам твърде синьо наследство, за да мога да ги приемам дори за миг като вариант. За мен мисълта, че една партия с над 50-годишна история, от която НЕ Е излязъл НИТО един елемент от тия, участвали в КАТАСТРОФАЛНИТЕ управления отпреди няколко години, а само са сменили фасадата с разни по-млади физиономии, може изведнъж да се е "хефохмихала", ако мога да цитирам Жанчо, че видиш ли се е прочистила и изобщо една загриженост за народа е избликнала на талази в сърцето на всеки неин... хехе... член... Еми сори, наивитет е това. Тия огромни и мрачни създания, които аз си оприличавам на злокобни неща с много пипала из дълбините на океана, които са държали властта десетки години наред, наистина ли някой може да вярва, че тия личности могат да бъдат прочистени от келешче като Станишев и мазния му чичка Жорж Първанов? Лудост. За мен хора, които са мракобесили толкова години наред, трябва да НЕ СА част от една партия, трябва ДЕЦАТА им да не са част от тази партия, за да мога АЗ да имам някакво доверие на дори една думичка от казаното от тях. А вместо това те ми пробутват мрънкаща мръхла, която не мога да разбера кво ми говори на рекламата, разни древни соц-лайтмотиви и т.н. доказателства, че древните мозъци си въртят парада и изобщо нищо не ги спира. Не, сори, тези твари са тровили поколения наред България, не ми пука колко са хефохмихани, искам ги мъртви и ТОГАВА ще си помисля за БСП като за алтернатива.
Щото реално без тях нещата, които излизат от тая партия, изглеждат най-читаво.

6а - Коалиция на розата. Дори да не беше клонинг на 6, пак не бих кънсидървал нещо, което се рекламира с Йоана Буковска :P Наречете ме както си искате.

7 - Онуй на Софиански. Дали не му стига толкова вече, а? Некак леко бита карта ми се чини.

8 - Евророма. АЗИС ЗА ПРЕЗИДЕНТ!


Та казвайки всичко това, аз май наистина нямам идея за кого бих гласувал. 2, 3, 6, 7 и 8 са ми абс извън погледа, не възнамерявам дори да обмислям подобна лудост. Другите пък са ми противни. Ако изобщо гласувам, най-вероятно ще е за ДСБ. Не защото са ми по-малко противни, а защото едновременно напук на И заради обективните факти имам някакво мизерно, минимално, жалко и патологично необосновано доверие, че МОЖЕ би те БИХА се опитали да НАПРАВЯТ нещо за мен. Не просто да не ми е по-зле отпреди, както е сега, но да ми стане по-добре...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Fri Jun 17, 2005 3:13 pm

А, и впрочем (пиша нов пост, за да се вижда по-ясно), искам да чуя мнението на хората, които биха гласували за Коалиция за България, или не биха, но просто не са съгласни с мен. Просто ме вълнува КАК се опровергава това, което написах.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Amos Trask
Aes Sedai
Posts: 1606
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:41 am

Post by Amos Trask » Fri Jun 17, 2005 3:27 pm

Само да кажа, че мненията ни за Костов се покриват. Едно време го харесвах, докато беше премиер, после обаче изчезна за малко и май го подмениха извънземните с жалкото същество, което отчаяно се опитва да се върне пак на власт. А промитите мозъци, които още му симпатизират и даже членуват в партията му ми напомнят за комунистическите си събратя преди години - само ръкопляскат на абсурдните му речи.
:shark:
Feel the summer!

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6947
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Re: Избори в Абсурдистан:)

Post by Yan » Fri Jun 17, 2005 3:28 pm

1.НДСВ - магистрала Тракия, морските летища, Церовски, бъркането в резерва, Шулева, Велчев, Панайотов, Симеон himself, са достатъчна причина да не гласувам за тях. Организирането на лотария около изборите с парите на данъкоплатците (демек с МОИТЕ пари), че да иде някакъв сульо, дето иначе го мързи да си вдигне задника, да гласува и да спечели награда купена с МОИТЕ пари...ами НЕ БЛАГОДАРЯ...

2. Новото време - за политическите трупове или добро или нищо...

3. ДПС - мразите Доган, не мразите Доган факта, че е основен играч си остава. Факт е и че каквото е казал, го е направил.

4. ОДС - смешни, жалки, непораснали дечица, които така и не разбраха, че с лозунги като "Гласувайте за нас, че да не дойдат ОНИЯ ЛОШИТЕ НА ВЛАСТ" единственото което печелят е насмешка...

5. БСП - най-подходящите в момента. Имат адски кадърни хора в листите...имат и Румен Овчаров, за съжаление. В общи линии успяха да балансират програмата си и да я направят изпълнима. И не, не обещават, че цените ще станат като по Татово време... Друг въпрос е, че вероятно просто няма да им позволят да направят правителство.

6. ДСБ - Иван Костов имаше своите шансове и ги използва добре. Къщата в Драгалевци и добрата стара фонздация "Демокрация" са достатъчно доказателство...

7. Онуй на Софиянски - може би най-отвратителните от всички изброени...

8. Евророма - Не сме перфектни, но сме истински...как не...пък и Азис...

П.С. Малко материал за размисъл --- За около два месеца след изборите трябва да се свърши адски много работа EU related stuff. За целта обачае, трябва правителство. Вариантите са два БСП + някой и НДСВ + де що има дясно... Вие сериозно ли вярвате, че вторите могат да направят РАБОТЕЩО и СТАБИЛНО правителство. Със Софиянски, Костов, Надето, Шмайзерката и сие, че и бате ни Симо отгоре?...Get real... В общи линии, нещата се оформят като ооще едни избори на есен и тотално омазване...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6947
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Fri Jun 17, 2005 3:37 pm

Roland of Gilead wrote:

6 - БСП. Сори, имам твърде синьо наследство, за да мога да ги приемам дори за миг като вариант. За мен мисълта, че една партия с над 50-годишна история, от която НЕ Е излязъл НИТО един елемент от тия, участвали в КАТАСТРОФАЛНИТЕ управления отпреди няколко години, а само са сменили фасадата с разни по-млади физиономии, може изведнъж да се е "хефохмихала", ако мога да цитирам Жанчо, че видиш ли се е прочистила и изобщо една загриженост за народа е избликнала на талази в сърцето на всеки неин... хехе... член... Еми сори, наивитет е това. Тия огромни и мрачни създания, които аз си оприличавам на злокобни неща с много пипала из дълбините на океана, които са държали властта десетки години наред, наистина ли някой може да вярва, че тия личности могат да бъдат прочистени от келешче като Станишев и мазния му чичка Жорж Първанов? Лудост. За мен хора, които са мракобесили толкова години наред, трябва да НЕ СА част от една партия, трябва ДЕЦАТА им да не са част от тази партия, за да мога АЗ да имам някакво доверие на дори една думичка от казаното от тях. А вместо това те ми пробутват мрънкаща мръхла, която не мога да разбера кво ми говори на рекламата, разни древни соц-лайтмотиви и т.н. доказателства, че древните мозъци си въртят парада и изобщо нищо не ги спира. Не, сори, тези твари са тровили поколения наред България, не ми пука колко са хефохмихани, искам ги мъртви и ТОГАВА ще си помисля за БСП като за алтернатива.
Щото реално без тях нещата, които излизат от тая партия, изглеждат най-читаво.

Being childish aren't you? - това по първия болд

По втория - отдавна са мъртви, вярваш или не. Никой от настоящия елит, не е бил на "мракобесническа" позиция по време оно, ЕГН проблем му викат... Просто в БКП господата бяха болшинството набори на Тодор Живков и Петър Младенов. От старите кучета само Лилов е жив, но отдавна не еключова фигура...

По третия - подобно нещо не се пожелава на никого, при никакви обстоятелства...Най-малкото е проява на лош вкус и не подхожда, на как да го кажа... цивилизована дискусия?
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Fri Jun 17, 2005 3:40 pm

Ян - кога за последен път си присъствал на спокойна, трезва и културна политическа дискусия? Или обсъждане на мач Левски - ЦСКА от смесена агитка, като е на въпрос?

Едит: То Лилов е единствения от БСП когото уважавам:)
Last edited by The Dragon on Fri Jun 17, 2005 3:44 pm, edited 1 time in total.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6947
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Fri Jun 17, 2005 3:42 pm

Все ми се ще да си мисля, че сме по-интелигентни от средния член на агитка на ЦСКА или Левски...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Fri Jun 17, 2005 3:45 pm

Което просто означава, че заяжданията ни са в по-културна и изтъчена форма. И по-обидни между другото:)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Fri Jun 17, 2005 4:13 pm

1 - НДСВ. Какво да кажа. Въпреки че не са направили нищо хубаво за около 4 години управление, на фона на останалите алтенативи не изглеждат особено зле.

2 - Новото време. Без коментар. Интересен остава само въпроса за чий се цепиха от горните ....

3 - ДПС. Доган че е умел политик, умел е. Обаче за ДПС няма да гласувам, те си гледад само техните избиратели т.е "ония рязаните" и съответно Доган и да е добър политик, мен няма да ме огрее

4 - ОДС. Твърдо "Нйе". Тези имат ли въобще някаква политическа платформа? Не доколкото съм запознат, а и едва ли ще минат чте процента, щото няма кой да гласува за тях.

5 - ДСБ. Докато съм съгласен с Roland че Костов е направил нещо за 4 години докато беше на власт, съм съгласен и с Амос че май извънземните са го подмели и е твърде вероятно да не мине чте процента

6 - БСП. Засега на обещания го дават добре, но ме съмнява че ще тръгнат да изпълняват нещо. Но остават като единствена алтернатива на НДСВ, а все пак е хубаво като/ако ида да гласувам да имам някакъв приниципен избор м/у нещо.

6а - Коалиция на розата. Което изобщо след като чух че има нещо с онзи палячо Александър Томов не се интересувах повече за какво става въпрос.

7 - Онуй на Софиански. Не звучи лошо като някаква алтернатива, но не ги виждам да минат 4 процентната бариера, нещо. Просто и Софиянски, и Мозер са бити карти от години
Roland of Gilead wrote:8 - Евророма. АЗИС ЗА ПРЕЗИДЕНТ!
И Софи Маринова за вице. Засега обаче трябва да потърпим още няколко годинки щото очевидно има основно изискване от 40 години за поста

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Fri Jun 17, 2005 6:16 pm

Yan wrote:
Roland of Gilead wrote:

6 - БСП. Сори, имам твърде синьо наследство, за да мога да ги приемам дори за миг като вариант. За мен мисълта, че една партия с над 50-годишна история, от която НЕ Е излязъл НИТО един елемент от тия, участвали в КАТАСТРОФАЛНИТЕ управления отпреди няколко години, а само са сменили фасадата с разни по-млади физиономии, може изведнъж да се е "хефохмихала", ако мога да цитирам Жанчо, че видиш ли се е прочистила и изобщо една загриженост за народа е избликнала на талази в сърцето на всеки неин... хехе... член... Еми сори, наивитет е това. Тия огромни и мрачни създания, които аз си оприличавам на злокобни неща с много пипала из дълбините на океана, които са държали властта десетки години наред, наистина ли някой може да вярва, че тия личности могат да бъдат прочистени от келешче като Станишев и мазния му чичка Жорж Първанов? Лудост. За мен хора, които са мракобесили толкова години наред, трябва да НЕ СА част от една партия, трябва ДЕЦАТА им да не са част от тази партия, за да мога АЗ да имам някакво доверие на дори една думичка от казаното от тях. А вместо това те ми пробутват мрънкаща мръхла, която не мога да разбера кво ми говори на рекламата, разни древни соц-лайтмотиви и т.н. доказателства, че древните мозъци си въртят парада и изобщо нищо не ги спира. Не, сори, тези твари са тровили поколения наред България, не ми пука колко са хефохмихани, искам ги мъртви и ТОГАВА ще си помисля за БСП като за алтернатива.
Щото реално без тях нещата, които излизат от тая партия, изглеждат най-читаво.

Being childish aren't you? - това по първия болд

По втория - отдавна са мъртви, вярваш или не. Никой от настоящия елит, не е бил на "мракобесническа" позиция по време оно, ЕГН проблем му викат... Просто в БКП господата бяха болшинството набори на Тодор Живков и Петър Младенов. От старите кучета само Лилов е жив, но отдавна не еключова фигура...

По третия - подобно нещо не се пожелава на никого, при никакви обстоятелства...Най-малкото е проява на лош вкус и не подхожда, на как да го кажа... цивилизована дискусия?
По точки:

1 - не. Първанов е мазен, говори мазно и изглежда мазно, има поглед на невестулка и изобщо думата "мазен" му е като аура. Тотално ще съм несъгласен, ако ми заявиш, че излъчването на човек не говори за личността му или, че не е важно. А Станишев Е келеш. Извинявай, ако ти е близък приятел, нали, но той с келешлък си спечели изобщо популярност сред не-"бабе, колко си беше хубаво по татово време"-избирателите. некви рокерски изпълнения, некви мотори, глупости. Думата "келеш" си е съвсем на място, той си го търси тоя имидж сам.

2 - не вярвам. А ти нямаш как да знаеш нито тогава кой е бил на власт, нито сега кой от по-задкулисните е още жив и колко е надълбоко в партията. Адмитедли - аз също, но пък оттам нататък започват личните убеждения. Още повече, че дали ще са лично те, или ще са децата им, които са възпитавали, отглеждали и образовали с парите на бабите и дядовците ни, а после и родителите, за мен е без значение.

3 - подобно нещо пожелавам на хората, за които говорих преди малко. Имам убити от режима роднини, много хора тук може би също имат. Кръв за кръв, мен ако питат. Не знам дали подхожда на цивилизованата дискусия, само че за мен тези хора не подхождат на цивилизования свят като такъв. Аз лично НЕ знам да има осъдени, изключени от партията или ДОРИ признали си престъпленията хора. КАКВО доверие има човек на такава група при това положение? След ОНЗИ 20-ти век?
За мен партия, която не изключва и не наказва за ТАКИВА неща, е партия, която ги подкрепя. Няма значение кво ще се говори и кой ще го казва, какви ще са "платформите" и т.н., защото дори и да се абстрахираме от миналите им две унищожителни правителства, тоя простичък факт лежи в основата и ако някой не може да ме убеди, че греша в конкретно това, мнението ми си остава непроменено.
Last edited by Roland on Fri Jun 17, 2005 6:45 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
simple_stupid
Sorcerer
Posts: 353
Joined: Sun Jun 12, 2005 3:22 pm

Post by simple_stupid » Fri Jun 17, 2005 6:44 pm

много ми е нисък чина за да давам предложения, но си мисля, че направо е самоубийствено за подобен форум да се чопли политика в него. За туй и наминавах насам, да се отъркам у младите, че от глупостите на старите ми писна.
Демокрацията е голяма работа - позволява всички да изживеят определен период от време според мнението на дадено мнозинство. И никой не може да се сърди, всички заедно сърбат надробеното. Щото е изградена върху мнения, което е един вятърничав и нетраен продукт на остатъчна мозъчна дейност, промените след определен период стават лесно и с добро, с което тя заслужено се увенчава със славата на венец на цивилизацията.
Сблъсъка на политически мнения обаче представлява истинска досада, и затова за тях са отделени специални места, където хора с добър вкус е хубаво да не влизат. За там мислене не трябва. Както го е казал Бъркли
"Малко хора мислят, но всички искат да имат мнение"
футболът и политиката са двете изобретения на цивилизацията, където най-лесно се загърбва първото, и реализира второто.
Мисля че всеки трябва да гласува, аз от 15 години гласувам, но на тези наистина важни избори ше пропусна, защото .... (мнение, което не е важно.)
Конфуций казва
"Когато думите загубят смисъла си, хората губят свободата си."
Българските политици ежедневно и ежечасно изнасилват думите, хеля пък предизборно, и в тях вече не остана никакъв смисъл. След това идва някой и те уверяват, че избора е израз на свобода.
Тъй като това мнение е очевидно продукт на моя персонална криза породена от безнадежден опит да запазя свободата, като браня смисъла на думите, моля да не се взема предвид. Искрено препоръчвам да се гласува, за който си щете. Само не се убеждавайте и разубеждавайте едни други, щото е съсипително с последиците си.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests