Избори в Абсурдистан:)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Mon Jun 20, 2005 8:07 am

Ще помоля да се спазва добрият тон и от двамата! Щото разговорът верно слезе бая надолу и ще вземе да слезе до липсата си. Доста глупава причина за дърляне е политиката. Ако обичате, без лични нападки и квалификации, "твоите" хора, "моите" хора, мунчовци, промити мозъци и т.н!
This is it. Ground zero.

User avatar
Argaldean
Commoner
Posts: 28
Joined: Wed Jul 28, 2004 7:59 pm
Location: Al'Nar
Contact:

Post by Argaldean » Mon Jun 20, 2005 8:19 am

Все си мисля, че с гласувания тип "анти" доникъде няма да се стигне. Ама абсолютно доникъде. Ще си гласуваме единодушно за поредния "Симеон", 'щото не са ни кефили предните и той ще се ояжда, за да бъде сменен от следващ и така нататък.
Абе мунчо, ти да помниш Лукановата зима? Или протестите пред парламента 97-ма година? Ония там, свързани с хиперинфлацията, когато с парите за един хляб сутрин не можеше да си купиш и дъвка вечерта? Каква е думата, която окачествява двете правителства на БСП от началото на демокрацията насам? Катастрофални? Да. Може ли някое от двете десни управления да се мери по кражби и драстични проблеми с кое да е от тях двете? Не. Тогава?
При цялото ми уважение, такова време не помня. Може би, тук - в София, да е било по-различно, но в Плевен и райома ме си спомням подобни неща. Сещам се за няколкото "Плама"-и и разновидности, дето ги продадоха няколко пъти и едно определено правителство съсипало земеделието в Плевенския край.

Както и да е, мисля че времето да търсим виновници и да се клепем едни други е крайно време да свърши. Защото тези 45 години са породени от едни 21 преди това, които са породени от 4 преди тях, които са породени от .... и така до 1878 (че и преди нея). Време е да осъзнаем, че всякаква форма на реваншизъм трябва да бъде спряна.
"Никой не ще премине!"
"Тези, които се боят от мрака, просто не са виждали на какво е способна светлината."

User avatar
JaimeLannister
Forsaken
Posts: 3103
Joined: Mon Apr 05, 2004 7:31 pm
Location: Лясковец - София

Post by JaimeLannister » Mon Jun 20, 2005 8:26 am

Олеле, хора, успокойте се бре...
Провеждал съм камари такива спорове навремето... Най- много да се изпокарате... (то май се изпокарахте вече...)
Уф, ще кажете, че съм спамер, ама...
Абе- няма смисъл....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

User avatar
sauron
Paragon
Posts: 616
Joined: Wed Jan 14, 2004 8:50 pm
Location: Middle Earth

Post by sauron » Mon Jun 20, 2005 9:20 am

хайде не почвайте пак на нов глас старата песен- гадни комунисти, мръсни седесари и т.н. Най добре да чуем с какво тези за които мислите да гласувате са по добри от другите, а не колко гадни са всички останали. : 8-)
P.S. И аз не мога да представя как интелигентни хора могат да гласуват за някои от партиите, ама за съжаление се случват и такива неща :cry:

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6947
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Mon Jun 20, 2005 9:50 am

Roland of Gilead wrote:
"Читав" еми по- ме кефи Първанката, като не му хареса някой закон го връща, държи се по-адекватно. Гледал ли си ги на дебат аз си спомням само един и тогава Стоянов се нахвърляше в/у Първанов само че моя човек си остана спокоен запази самообладание докато Стоянов едва ли не беше бесен.
Това прави ли го по-малко ченге Първанов и по-малко мазен? Той си знаеше, че ще спечели, политическата ситуация тогава му го гарантираше, за кво да губи самообладание? А ти да си спомняш кметските избори, в които жалкия плужек забраих-му-даже-името с прехваленото си банково образование се нахвърли върху Стефан Софиански с някакви смешни и първолашки поднесени (забележи, не твърдя, че са неверни, говоря за начина) компроматчета, с които излезе просто като злобна мижитурка? Или забелязваме само квото ни изнася?
"Кобурготки се накраде" ами за мен няма такова нещо се накраде, човешкото око няма насита.


Да, наистина, човек би си помислил, че и на БСП й стига, за тия, колко бяха, 110 години кражба...
А през татово време е имало колкото лоши неща толкова и добри.
Преди 45-та година в Б-я са съ се внасяли дори пироните, за годините на БКП на власт се е изградила такава мощна индустрия че сега 15 години крадене има и още останало.
Господи... не... не, сериозно, това... :lol: :lol: :lol: Ок, no comment 8-)
Незнам кое от десните правителства успя да опропасти селското стопанство.Правителството пък на Филип Димитров реши че за Б-я не е преоритет оръжейната индустрия.Тъй ми за какво ни е да печелим пари.


Абе мунчо, ти да помниш Лукановата зима? Или протестите пред парламента 97-ма година? Ония там, свързани с хиперинфлацията, когато с парите за един хляб сутрин не можеше да си купиш и дъвка вечерта? Каква е думата, която окачествява двете правителства на БСП от началото на демокрацията насам? Катастрофални? Да. Може ли някое от двете десни управления да се мери по кражби и драстични проблеми с кое да е от тях двете? Не. Тогава?


Впрочем, извини ме за провокативния въпрос, но ти на колко си години?


Жоро ти го каза, казвам го и аз - вдитеняваш се. Подобно държание не подхожда на интелигентен човек.

По първия цитат - Първанов е ДОСТА по-интелигентен от колегата си Стоянов. Имам лични наблюдения по въпроса. За мое огромно съжаление съм се нагледал на втория и не е от нещата, които бих искал да се повторят. По недостойно поведение от страна на БГ политик просто не съм виждал... А по отношение на "забелязваме само каквото ни изнася" - замисли се дали не правиш същото в момента...


110-те години кражба, не са само кражба. Факт е, че каквато икономика и промишлен комплекс е имала България са изградени точно по това време. И знаеш ли, странно може да ти звучи, но беше работеща промишленост, която изнасяше, при това печелившо. Още по-неприятното е, че човекът започнал тоталното разграбване и унищожаване на изградения промишлин комплекс, се казва Филип Димитров... Знаеш ли, кое най-много ме вбесява? Като почнете да изливате тонове помия върху "злите" комунисти, всички странно защо забравяте, че за 15 години, нищо не се построи, но за сметка на това всичко което можеше да се разграби се разграби. С огромното участие на всичките правителства (странно обаче десните са мааалко повечко като бройка и продължителност на мандата).

По последния цитат - аз помня, за него не знам. Специално за 1997 година даже съм ти и споменавал как се получи. Друг е въпроса искаш ли да го чуеш... И бтв обяснението ти го дават хора икономисти, на които това им е работата. Господинът който свали собственоръчно правителството на Виденов вече е покойник, но пък баща му в момента е водач на една от листите на ФАГО...


П.С. Относно това кой на кой син и пр. Знаеш ли бройката на лидерите на настоящите партии, които НЕ СА били членове на БКП? Активни членове при това?

Блях, за какво ли въобще се моря да пиша в тая тема. Тук никой не се опитва дори да осмисли малко написаното от другите. Пак го обърнахме на панаир. Но пък то заглавието си го казва...в Абсурдистан, явно абсурдното поведение е нормално...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Mon Jun 20, 2005 10:17 am

Yan wrote:Блях, за какво ли въобще се моря да пиша в тая тема. Тук никой не се опитва дори да осмисли малко написаното от другите. Пак го обърнахме на панаир. Но пък то заглавието си го казва...в Абсурдистан, явно абсурдното поведение е нормално...
Ей зарад тоя коментар няма да ти отговарям. Пък и тва, което имам да кажа, едва ли би ти харесало.

Саурон, с удоволствие бих казал с какво са по-добри тия, за които мисля да гласувам, ако имаше някой наоколо достатъчно добър, че да искам да гласувам за него.

А впрочем на най-важното, което казах, продължава никой да не ми отговаря. Което е жалко, толкова образовани и не"вдитенени" хора, пък така да го пропускат вече три страници...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Mon Jun 20, 2005 10:42 am

Саурон - не си прав. Човек е длъжен да гласува. Цялата опороченост на демокрацията като система, настъпва в момента когато гласът на отделния човек се обезличава и той започва да гласува популистки. За "хляб и зрелища". И затова в момента нямаме политици, а медийни звезди. Защото ако попитаме произволен български политик - ще може да ти разшифрова до последната буквичка всеки термин от PR терминологията, но на въпроса - как ще се развива България през следващите 2 години ще каже, "ами ахъм бла бла тралала ЕС, блабла фондове, бла бла Обединенена Европа. А Бисмарк и Ришельо са гледали с десетилетилетия напред:(
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
simple_stupid
Sorcerer
Posts: 353
Joined: Sun Jun 12, 2005 3:22 pm

Post by simple_stupid » Mon Jun 20, 2005 10:52 am

Сигурно му прилича да започна с лафа "Ех, деца", ама няма да е честно, а и ще е нагло от страна на един залюпен кадет.
Просто е, но ме мързи и изрових едно дето съм го пускал на друго място, но мисля, че става и за тука.


Мирча Елиаде в една бележка отбелязва разказа на своя професор от Букурещския университет за Теодор Момзен, на когото бил студент на млади години в Берлин. Та значи, по време на лекция за Древна Атина на вече стария Момзен, на черната дъска малко, по-малко се появявал план на Града, сгради, улици, градини, с уточненията тук се провел този Диалог на Платон, там онзи, и всичко толкова живо, като на яве. След края на лекцията всички студенти се изнизали, с изключение на един от първия ред, който хванал професора под ръка за да го заведе до … дома. Просто старият Теодор Момзен вече не знаел как да стигне от университета до дома си, нищо че живял в Берлин почти половин век.
За Момзен наистина можем да кажем, че Древните Атина и Рим са много по-реални, по-истински и “настоящи”, отколкото заобикалящия го Берлин.

Много си имат такива “Градове”, други … подобни села.

“Чертаенето” на подобни “селища” по дъските, или разказването им по Форумите, няма нищо общо с Това, което Е. То само разкрива “чертаещия” или ”разказващия”. Едни “чертаят” Атина на дъската, други ти пълнят главата с крайцера “Аврора” и Ленинград. Кой откъдето… Ние от …село.


Любимо занимание на специалисти и кибици в Историята са спорове Защо нещо е загинало, тя и по условие Историята се занимава само с изчезнали неща или такива на които предстои да изчезнат. Та подобно и с Градовете и паланките от по-горе, всеки си има ОБЯСНЕНИЕ за ставащото, и както Древна Атина не е Ленинград, и хора, иначе съседи или блъскащи се по улиците, живеят в различни “Градове”, така и обясненията за очевидно налични Факти са несъвместими до непоносимост.

Някъде на друго място го бях разказвал, преди доста години, четейки си книжки с морски историйки ми попадна една за един “потънал” “подвижен”остров, май някъде на юг от Англия. Та този остров, си бил остров, като остров, ама пусто го наследил някакъв ужасен човек, който по съвместителство бил и благородник. И този човек на кръвта с имот сторил много и най-различни ужасни деяния, най-накрая, всичко щото си има край, този порочен дзвер освободил света и острова от своето присъствие. Чудело се народопоселението как да отбележи “освобождението” си и решило да издигне храм на този малък остров. Събрало оскъдния островен камънак покрай морето и осъществило богоугодното дело. Не минало много време и постепенно морето завладяло острова, за да го потопи накрая окончателно, сигурно за да докаже, че нищо за което се разказват истории не е вечно. Тъй като мястото му било насред силно течение, скрит под вълните, това което останало от него се “литкало” насам на там и карта не го ловяла, като благодарение на тази си коварност станало причина десетки кораби да се загробят, та и една немска подводница по време на последната голяма война. Туй за което го разправям е заради ОБЯСНЕНИЯТА, които давали кибиците, едните твърдели, че острова потънал, щото въпреки вдигнатия храм, греховете на ужасния благородник били толкова големи, че самият остров бил наказан, а други, че ако не бил вдигнат храма, и не били събрани камъните за него, той нямало да потъне, хеля пък, ако се направили от тях диги.

Спорът между тези две групи е повече от безсмислен, няма как да се убедят едни други.
Просто острова го няма и си взема в дан кораби на разсеяни и непредпазливи капитани.


Така че, когато някой разказва за Град, това е НЕГОВИЯ Град, …или село, когато Обяснява нещо, това е НЕГОВОТО Обяснения. Съществуването на много “Градове” или много Обяснения не би трябвало да е Проблем за този, който е убеден в реалността и валидността на своите. Любовта към Спора е по-скоро компенсация за несигурност в собствените основания или манифестация на месиянски мераци.

Това разбира се не означава, че не може да съществува култура на Спора, но тя е най-разнообразна, носейки спецификата на културния ареал и самобитността на съответната нация.
Да се спори кратко у нас е един добре усвоен и оттрениран навик:


- Бла-бла-бла-бла…
- Бла-бла-бла…
- Ти си глупак!
- Ти си глупак!
- Да ти е.. майката…
- Аз да ти е.. майката…


И нещата за говорещите стават безпределно ясни и недвусмислени.

Това никак не е Лошо, стига след като така добре “са се изяснили” и взаимно “е…. майките си”, разговарящите вече да се разминават като такива, т.е “изяснили се”, и да си вървят по пътя. Хубаво, ама на българина все от вътре му идва още веднъж, ако може, ей така като за последно “да се изясни”.

Така, иначе положителния елемент на “краткост” в спора бива допълнен от друг, немислима за чужденците “многократност” и честота, така че Спора по български, се превръща в нещо като заешки коитус. Ако от всеки такъв спор у нас се раждаше частица истина, ние щяхме просто да се удавим в истина. Уви единственото, което можем да разберем за себе си в тези нашенски Спорове е, че всички сме много далеч от Истината.


Така че у нас за завиждане е този, който няма мераци за “изясняване” с неразбрали, поради очевидността на безсмислието и непосилността на задачата да убеди Всички в неговата си “истина”, както и тези, които не се чувстват длъжни веднага да отварят очите на за тях заблудени люде.


Та,
кой разбрал, разбрал.

User avatar
simple_stupid
Sorcerer
Posts: 353
Joined: Sun Jun 12, 2005 3:22 pm

Post by simple_stupid » Mon Jun 20, 2005 10:58 am

The Dragon wrote:Саурон - не си прав. Човек е длъжен да гласува. Цялата опороченост на демокрацията като система, настъпва в момента когато гласът на отделния човек се обезличава и той започва да гласува популистки. За "хляб и зрелища". И затова в момента нямаме политици, а медийни звезди. Защото ако попитаме произволен български политик - ще може да ти разшифрова до последната буквичка всеки термин от PR терминологията, но на въпроса - как ще се развива България през следващите 2 години ще каже, "ами ахъм бла бла тралала ЕС, блабла фондове, бла бла Обединенена Европа. А Бисмарк и Ришельо са гледали с десетилетилетия напред:(



Това е един цитат от Кисинджър "Години на промяна" прекрасно е казано всичко:

"Епохата на компютрите и телевизията задълбочава тази несигурност. Когато виртуалният образ замени писаното слово като основно средство за възприемане на света, процесът на придобиване на знания се трансформира от активен в пасивен модел, от акт на участие в асимилиране на опростени данни. Човек се учи от книгите посредством идеи, свързващи събития, които на пръв поглед нямат нищо общо помежду си и изискват аналитично усилие и квалификация. Обратното, изображението ни учи пасивно; то изисква представи, които не изискват действие от страна на зрителя, подчертава моментното настроение и почти не оставя място както за дедуктивни разсъждения, така и за въображение. ИДЕИТЕ СА ПОСТОЯННИ;ПРЕДСТАВИТЕ СА МОМЕНТНИ И ОТЧАСТИ СЛУЧАЙНИ.
Новата техника промени из основи възприятието на съвременния политияеки кандидат за ролята която трябва да играе. ВЕЛИКИТЕ ДЪРЖАВНИЦИ ОТ МИНАЛОТО СА СЕ ВЪЗПРИЕМАЛИ КАТО ГЕРОИ, КОИТО ПОЕМАТ ТОВАРА НА БОЛЕЗНЕНОТО ПЪТУВАНЕ НА ТЕХНИТЕ ОБЩЕСТВА ОТ ПОЗНАТОТО КЪМ ОЩЕ НЕИЗВЕСТНОТО. СЪВРЕМЕННИЯТ ПОЛИТИК НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ТОЛКОВА ОТ ТОВА ДА Е ГЕРОЙ, КОЛКОТО СУПЕРЗВЕЗДА. ГЕРОИТЕ ВЪРВЯТ САМИ ПО ПЪТЯ; ЗВЕЗДИТЕ ГРАДЯТ ПОЗИЦИЯТА СИ НА ТЕМЕЛИТЕ НА ОДОБРЕНИЕТО. Героите са стимулирани от вътрешните си ценности, "а звездите-от единодушието. Когато вижданията на кандидата се фабрикуват от целеви групи и се одобряват от телевизионен редактор, неизменно той става несигурен и повърхностен. РАДИКАЛИЗМЪТ ЗАМЕНЯ ЛИБЕРАЛИЗМА, А ПОПУЛИЗМЪТ МАСКИРА КОНСЕРВАТИЗМА.
Така у съвременната политическа персона се формира любопитна смесица от уязвимост и показност: уязвимост на ръба на роболепието в преследването на масовото одобрение, показност, която преминава в паника, когато общественото настроение се смени. Далеч по-загрижен какво ще каже, отколкото какво мисли, съвременният политически лидер твърде често не успява да изиграе ролята, за която е необходим: да бъде емоционално уравновесен, когато е предизвикан от непрекъснато набиращата скорост промяна. Неспособността да задоволи тези емоционални потребности е в основата на любопитен парадокс на съвременната демокрация: политическите лидери никога не са били по-неспособни да определят предпочитанията на обществеността, а в повечето демократични страни уважението към политическата класа никога не е било по-малко.

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6266
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Post by Demandred » Mon Jun 20, 2005 11:16 am

Специално за 1997 година даже съм ти и споменавал как се получи. Друг е въпроса искаш ли да го чуеш... И бтв обяснението ти го дават хора икономисти, на които това им е работата. Господинът който свали собственоръчно правителството на Виденов вече е покойник,
Лично на мен ми е интересно пояснението за това. Кой е виновен за хиперинфлацията и банковата криза и как точно?
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Mon Jun 20, 2005 11:16 am

Впрочем и мен не ме кефи такъв цинизъм, че видиш ли интелигентният човек стоял далеч от политиката и изборите. И аз искам да... ъъ... да искам да гласувам. И най-вероятно все пак ще... обаче наистина не ща. Щото е адски опорочено всичко, включително и от историческото си наследство.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
simple_stupid
Sorcerer
Posts: 353
Joined: Sun Jun 12, 2005 3:22 pm

Post by simple_stupid » Mon Jun 20, 2005 11:17 am

Някой мнения от горе само показват защо БСП е опасна. Мисля че те не са научили нищо през 8 години политическа почивка. Днес Пламен Панайотов, иначе прононсиран комунист и мистър "Дърводелец в езика", спомена, че от 31 водачи на листи 28 са министри и депутати от времето на Виденовото управление. Като слушам как обясняват провала си предния път, ако изобщо го обясняват, ми е ясно, че и тези дето ще гласуват за БСП също нищо не са научили.
А Историята е кофти учител, явно много българи трябва да чакаме още доста време, докато "червените ни братя" си научат урока, та да преминем в следващия курс. Персонално разбира се, за останалите, това е нечестно, но тава са условията на Обучението, никой не ги е измислял, просто са си такива. Всеки народ сърба попарата, която с сам изборите си е надробил.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Mon Jun 20, 2005 11:18 am

Demandred wrote:
Специално за 1997 година даже съм ти и споменавал как се получи. Друг е въпроса искаш ли да го чуеш... И бтв обяснението ти го дават хора икономисти, на които това им е работата. Господинът който свали собственоръчно правителството на Виденов вече е покойник,
Лично на мен ми е интересно пояснението за това. Кой е виновен за хиперинфлацията и банковата криза и как точно?
Костов, кой. Той е по-голяма еманация на всемирното зло от Рандал Флаг, не знаеш ли? Сигурен съм,че си разбрал. Има участие и в руско-турската война - помагал на турците копелето :evil:
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Mon Jun 20, 2005 11:21 am

simple_stupid wrote:Някой мнения от горе само показват защо БСП е опасна. Мисля че те не са научили нищо през 8 години политическа почивка. Днес Пламен Панайотов, иначе прононсиран комунист и мистър "Дърводелец в езика", спомена, че от 31 водачи на листи 28 са министри и депутати от времето на Виденовото управление. Като слушам как обясняват провала си предния път, ако изобщо го обясняват, ми е ясно, че и тези дето ще гласуват за БСП също нищо не са научили.
А Историята е кофти учител, явно много българи трябва да чакаме още доста време, докато "червените ни братя" си научат урока, та да преминем в следващия курс. Персонално разбира се, за останалите, това е нечестно, но тава са условията на Обучението, никой не ги е измислял, просто са си такива. Всеки народ сърба попарата, която с сам изборите си е надробил.
Нещо подобно ми се върти из главата и на мен. Промотира се някаква промяна, някаква реконструкция, но под повърхностното лице на Станишев всичко е същото. И дори и принципно да не ми беше наивна идеята на социализма като такъв, конкретно тези хора просто НЕ мога да ги възприема като обикновена лява партия. Прекалено опорочено им е миналото, за да ги приемам като политическа алтернатива.

А и то алтернатива на какво, гаче ли има друго...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6947
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Mon Jun 20, 2005 11:24 am

Roland of Gilead wrote:
Demandred wrote:
Специално за 1997 година даже съм ти и споменавал как се получи. Друг е въпроса искаш ли да го чуеш... И бтв обяснението ти го дават хора икономисти, на които това им е работата. Господинът който свали собственоръчно правителството на Виденов вече е покойник,
Лично на мен ми е интересно пояснението за това. Кой е виновен за хиперинфлацията и банковата криза и как точно?
Костов, кой. Той е по-голяма еманация на всемирното зло от Рандал Флаг, не знаеш ли? Сигурен съм,че си разбрал. Има участие и в руско-турската война - помагал на турците копелето :evil:
Кеф ли ти прави да се държиш по тоя начин? :( Ениуей още едно потвърждение, че решението ми да спра да пиша в тоя топик е най-доброто...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests