Честито на всички, които празнуват!

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Честито на всички, които празнуват!

Post by Marfa » Thu Jun 16, 2005 12:08 pm

Днес нашият премиер навършва 68 години.
Човекът, когото всички познаваме като Н.В. Симеон Сакскобурготски и който само с присъствието си кара сърцата на милионите наши съграждани да трепнат в очакване, днес има рожден ден.
Да ни е жив и здрав и нека неговите мъдри слова и занапред да ни водят още дълги години!

Честито, Ваше Величество!
Image
Last edited by Marfa on Thu Jun 16, 2005 4:07 pm, edited 3 times in total.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu Jun 16, 2005 12:24 pm

Честито, честито!!! Пожелавам успех на изборите, както и напредък в присвояването на безполезните необитаеми чукари, за които претендирате! Не, сериозно ви говоря, сравнен със съветското отроче Серьожа, царят си е много добър вариант.

Между другото, аз също имам повод да празнувам - това е моят пост номер шестотин. Wheeeeeeeeeee!!! Спам! Спам! Спам!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jun 16, 2005 12:45 pm

Царя е.. да живее царя :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Thu Jun 16, 2005 1:25 pm

Да живее, ама в Мадрид! :twisted:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Jun 16, 2005 2:30 pm

Абе той не е ли вече за пенсия, господина.

Иначе честито да му е.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Thu Jun 16, 2005 3:01 pm

Имам всеоще някакъв сантимент към думи като "България" и "българин", затова ще ги спестя на днешния "празник".

Да са живи и здрави всички кобургистанци, които честват днешния "празник" на това вербално и ментално недоразумение.
Ако преди четири години имах някакви илюзии относно тяхното "объркване", днес вече трябва да си призная, че като simple_stupid съм тотално безпомощен и безсилен да проумея и проследя ментално-асоциативните им вериги затворени зад черните им черепните кутии.
Без глупаците в Кобургистан този дядо е един безпомощен сенилен идиот, но с тяхна помощ е способен да им причини незабравими спомени.
Докато го търпи, всеки народ си заслужава царя,

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu Jun 16, 2005 3:29 pm

Много ми е интересно да чуя какво точно ви е причинил министър-председателят, лично и персонално на вас. Знам ги яростните изявления "позор за България, четири години ни го набутваше, обаче си го заслужаваме като го избрахме, а ти ако още не си видял истината, ходи сам да си го търпиш, чвор с чвор некомпетентен!!!" или "този клоун си присвои земите на народа и ограби България", обаче те са просто смехотворни - да не говорим, че да "ограбиш България" е нещо доста странно, особено като се имат предвид икономическият ръст, повишаването на заплатите и стабилният валутен курс. В този ред на мисли искам да знам конкретната беда, която ви е донесъл, както и с какво ви развали живота през мандата си. Ама точка по точка. Ей на, аз например смятам, че животът ми се подобри по време на управлението му. И такива изявления от типа "Баси идиота, няма да ме излъже втори път" подкрепят по-скоро тезата за вечно недоволния и мрънкащ българин(който явно смята наистина да се подложи на четиригодишно набутване от единствените професионалисти в това отношение, при това за пореден път, само защото никой не му е бутал яденето в устата, както тайно се надява), отколкото за катастрофалното управление на Симеон.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jun 16, 2005 3:57 pm

виж ся любимец - на мен лично живота ми се влоши. Не беше катастрофа, но не беше и кой знае какво. В момента ми е общо взето все едно кой ще ме управлява - всичките са един дол дренки, единственото, което Симеон направи, е да вкара оше такива в парламента, така че конкуренцията помежду им да се увеличи.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Jun 16, 2005 3:57 pm

да не говорим, че да "ограбиш България" е нещо доста странно, особено като се имат предвид икономическият ръст, повишаването на заплатите и стабилният валутен курс.
Добре, че беше той, че курсът се стабилизира... Но това е само една от личностините му заслуги, неговите и на правителството му. Като оставим настрана факта, че е под личното ми достойнство премиер-министърът ми да е като изваден от справочник за видове деменции, икономическият ръст и повишението на заплатата ми (баси якото дето е), на общото увеличение на пенсиите малко му остава да догони уваличението на цени на ток, вода и прочие благини за богозибрани.

Да е жив и здрав, човечецът де...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu Jun 16, 2005 4:07 pm

Ми, не знам как да ти го кажа... обаче в моя дом точно се плащат по-малки такси за ток, парно и вода, отколкото преди две-три години. И се печелят повече пари. Лична заслуга или не, радвам се за Симеончо. А за неговите очевидни проблеми с основните комуникативни функции нямам какво да кажа. Там е абсолютна нула и си е напълно оправдано да се гъбарка човек с това.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jun 16, 2005 4:20 pm

ами не знам как така във вас се плаща по-малко за ток и вода, но е факт, че цените скочиха, а потреблението е друг въпрос - в нас също намаляха сметките, но е защото домакинството намаля. Стабилният валутен курс - все пак сме прикачени за еврото... Икономическият раастеж не мога да го оценя, но всичките кредити, които така лесно можем да си вземем, са нож с две остриета, понеже вече всичко живо хукна да взима кредит, а не е ясна как ще се върнат всичките тези пари обратно.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Thu Jun 16, 2005 4:21 pm

Lubimetz13 wrote:Много ми е интересно да чуя какво точно ви е причинил министър-председателят, лично и персонално на вас. Знам ги яростните изявления "позор за България, четири години ни го набутваше, обаче си го заслужаваме като го избрахме, а ти ако още не си видял истината, ходи сам да си го търпиш, чвор с чвор некомпетентен!!!" или "този клоун си присвои земите на народа и ограби България", обаче те са просто смехотворни - да не говорим, че да "ограбиш България" е нещо доста странно, особено като се имат предвид икономическият ръст, повишаването на заплатите и стабилният валутен курс. В този ред на мисли искам да знам конкретната беда, която ви е донесъл, както и с какво ви развали живота през мандата си. Ама точка по точка. Ей на, аз например смятам, че животът ми се подобри по време на управлението му. И такива изявления от типа "Баси идиота, няма да ме излъже втори път" подкрепят по-скоро тезата за вечно недоволния и мрънкащ българин(който явно смята наистина да се подложи на четиригодишно набутване от единствените професионалисти в това отношение, при това за пореден път, само защото никой не му е бутал яденето в устата, както тайно се надява), отколкото за катастрофалното управление на Симеон.

имам малко опит в "политически" форуми, и ако в този форум има някакъв чар, той се дължи и на това, че не съм забелязал да има нещо общо с тях. Извинявам се, и не искам с намесата си да го развалям.
От политиците не искам нищо. Изборите в политиката ми позволяват да познавам народа си, демек хората около мен.
За менталното се съди по вербалното, ако някой ми извади някое изказване на гориопоменатото недоразумение, от което да е възможно да се заключи, че той не е "безпомощен сенилен идиот" ще се извиня. Тая констатация съм я направил въз немалък брой изказвания на гореуказания, които не са тайни и за добросъвестно търсещи са напълно достъпни.
Недоразумението не е проблемът, а е следствието. Поради изразеното му отношението си към институции и общество той би трябвало да е обида за всеки човек с гражданско чувство. Да те обиждат такива неща или ти е дадено, или си освободен от това чувство. В България очевидно е пълно със свободни, които не могат да се обидят, както и да ги обиждаш за такива незначителни неща.
Да се припише качество и достойнство на водата, че не се е разляла след като е в бутилка, е пожелателно мислене, нямащо нищо общо с самата причина. Хайде паметници да вдигаме на всички дето не са успели да я счупят. Смехотворно е, някой да твърди, че в сделката с Краун Ейнджълс, дълга, Булгартабак(двете дето не станаха), БТК, магистрала и сума ти други неща няма далавера. Не е необходимо Велчев и Цара да ме преджобят в рейса, или бате Бойко лично да ме обере за да имам основание да ги сиктиросам.
Проблемът е, че като общество не можем да родим политическа алтернатива, която да е почтена, способна и приемлива за повече хора. Липсата на почтенна алтернатива не означава, че трябва да се търпят подобни недоразумения като Кобурга.
В края на краищата, кой ако не кръгъл идиот може да превърне едни избори в томбола за джисиеми.

Surfer
Scholar

Post by Surfer » Thu Jun 16, 2005 10:11 pm

Честито да му е.
Любимец радвам се че живота ти е станал по-добър, това обаче не важи за по-голямат част от населението на България.
Правителството на Кобурготски продължава политиката на СДС, а именно да разпродава държавните предприятия, няма значение печеливши или не.По този начин временно има пари да поддържа добре бюджета и същевременно си чопва по-малко от някоя друга сделка.Ся например защо не дадат на някоя бг фирма да построи магистралата, за какво парите трябва да ги вземат испанци?Не вярвам да няма такава фирма в Бг коята да може да я построи.
Същевременно този бюджет се планира нарочно малък, а после излиза че има спечелено още толкова и тези останали пари се дават за глупости като строене на чешмички да се види колко е велико правителството.
За мен сега алтернативата е да се гласува за БСП(да признавам си пристрастен съм).
Сега веднага някой ще викне гадните комунисти мразим ги безценни.
БСП вярно е наследник на БКП, но това не значи че е БКП!
Вярно е, че послесният път когато БСП спечели изборите България доста стръмно тръгна надолу, тука повлияха няколко фактора от една страна запада се уплаши че комунизма се завръща във България затова икономически я изолира и наля пари в опозиционните партии.Свидетели сме на същото в Украйна наскоро. От друга страна на премиера ни тогава не му достигна опит и беше предаден от своите хора.Човека се опита чрез инфлацията да вдигне на крака държавните предприятия, уви не успя.Сега дори и ултра сините които разбират от политика казват, че това беше най-честният премиер който сме имали.
За последните 6-7 години БСП-то е напълно реформирано.Не е вярно, че сегашните кандидат депутати са бивши министри от времето на Виденов, това е пропаганда на другите партии.
Програмата на БСП е най-реално реализируема защото, всичко е сметнато.НДСВ-то се скъса да краде от тази програма.

Често казано най ме дразнят гладните за власт смешници като Александър Томов и Стефан Софиянски и Волен Сидеров.
Стефчо заедно с Костов, ще им запари под задника ако не влязат във парламента и не земат имунитет.
Не сме Декарти, Нютони не сме,
за нас науката е тъмен лес
от чудеса.
А сме нормални астрономи - да!
Ловим звезди по тъмни небеса...

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jun 16, 2005 11:33 pm

не знам дали БСП имат най-реализуемата програма, но предизборните им обещания намирисват на това, което се обещаваше от НДСВ и после от БСП на парламентарни/президентски избори. За трети път тия не ми минават (не, че преди минаха) :)

Ако проблемът е в жаждата за власт - гласувайте за НДСВ! Те, хората, са се нагушили най-скоро с пари, може от някакво изостанало благородно чувство да вземат да направят нещо :) Докато БСП 8 години не е била на власт - имат да наваксват повече в грабежа от НДСВ и сините партии :)

sauron
Paragon

Post by sauron » Fri Jun 17, 2005 9:37 am

абе да си е жив и здрав човека, да си се радва на внуците :D . А, каквото и да са му кусурите, все пак е по добър вариант от Станишката (не че имам нещо лично против него :wink: ) за министър председател.