Dante wrote:RRSunknown wrote:Нямам какво да разбирам , има някаква елементарна логика от първо ниво.
Защото двата варианта са - спазвам дословно Хобит, и всички Толкин фенове ме уважават или вариант две - серя на хобит, правя някаква свободна интерпретация и някаква "разбирачи" ми пишат високи оценки за логика и развитие, докато всички фенове на Толкин ме оплюват.
А познай кое е избрал Джаксън дали не е напълно умишлено.
Или ти наистина и искрено вярваш, че написаното е с явни претенции за "висок" анализ на филма?
Искрено вярвам че автора на "ревюто" си вярва че спуска някаква божествена истина което ме дразни, като всяко подобно агресино налагащо се ревю с претенции.
Защото има някакви хора като Митачето (данте) които ги четат тия псевдоревюта и дори ги дават за пример като някакви авторитети.
Да, да, да, това сега чак го виждам. Бате, пълни глупости. Чета всякакви ревюта, за да знам какво да очаквам и много рядко някой ми е авторитет и е способен да сформира мнението ми. НАЙ-вече Силвъра. Просто ги дадох тук, защото ми направи впечатление и исках да споделя. Дори пичът от ОпераКино ми е приятел и знам, че нямаше по-надъхан за Хобита човек от него.
То по тая логика аз четох такива ревюта и за Прометей, и за Черният Рицар Възраждане, дето масово ги оплюваха, но въпреки това и двата филма ме отвяха. Аз си мисля, че по-скоро Хобита ще ми хареса, но ще го гледам чааак във вторник.
Тва не го казвам да те дразня, ма щом Прометей те е отвял, то надали има филм, който да те разочарова.
Абсолютно всичко, написано от Силвър или от Христофор в Операция кино е вярно. Това за теб колко е от значение еди-кой-си недостатък е друг въпрос - въпрос както на лични очаквания, така и на такива породени от някакво познаване на логиката на триогията и книгите. Филмът не е боклукът, който Силвър цинично го изкарва заради изненадващата липса на качества спрямо каквото Джаксън е правил досега в тоя свят, нито е грандиозното разочарование, което Начев вижда заради пълното несбъдване на собствените му, почти граничещи с невъзможното, надежди.
Но Хобитът е глупав, та дрънка. Като се започне от това, че е превърнат в експеримент с тия 48 кадъра, които обаче се промотират като "начинът, по който е правен да се гледа" и се мине през доста други неща, за които вече писах сравнително подробно и емоционално във форплей, та се стигне до шизофренията на филма в това детски ли иска да бъде или епика като предшественика си, за да падне и от двата стола, както каза Силвър. Не, не очаквах Хобитът да прилича на Властелина в буквален смисъл, прилика трябваше да има само доколкото да се позволи преливане на една трилогия в другата, каквото Джаксън претендира, че прави. В този вид обаче остават само претенциите и слабите опити, защото де факто Хобитът не носи никакво усещане, подобно на трилогията и повечето хора около мен казват "просто не мога да ги вържа двете по никакъв начин". Обаче на Джаксън яко му се е искало да ги "връзваме" и оттам идва сакатлъкът.
Отлично знаеш, че тоя филм го очаквам трепетно още откак свърши Властелина, щото с неговия успех беше пределно ясно, че Хобит ще има - това са почти десет години. Неистово се зарадвах, когато Джаксън пое проекта, но сега предпочитам да го беше правил който и да било друг, щото той или щеше да се отнесе с порядъчно уважение към завета на Джаксън или да направи нещо, което не е и няма претенциите да бъде близо до Властелина. Шишкото обаче си е повярвал, че може някакси да направи и двете неща едновременно, мамка му.