Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Mr. Nobody
Misting

Post by Mr. Nobody » Sun Nov 11, 2012 11:43 am

Гледах 'They live' от 1987 на Джон Карпентър - адски готино филмче, което според мен е един от вдъхновителите за създаването на 'Матрицата'. Препоръчвам силно (макар и да има най-безсмислената 5 минутна сцена с бой, съществувала някога ;р). Със своето силно анти-капиталистическо и консуматорско послание чак се чудя как са допуснали да го заснемат. А и разбрах откъде идва култувата реплика на Nukem - 'I'm here to chew bubblegums and kick ass. And I'm all out of bubblegums' :D :mrgreen:
'Poetry first, sausage - later!'

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon Nov 12, 2012 5:38 pm

Последният месец напреднах доста с програмата: Гледай всичко.
This Means War - този тип филми ми стават все по-безинтересни.
4/10
Red Eagle - защото в Тайланд си нямаха супер герой.
5/10
Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec - този тип френски комедии също започнаха да ми затъпяват. Тук явно е търсен някакъв паралел с Амели Пулен, но така и не е намерен. Интересното е, че е правен по френски комикс. Тъй като обаче не съм фен, не мога да оценя качеството на адаптацията.
6/10
The Man From Earth - то не било филм, то било театрална постановка. Не че беше зле, но K-Pax е къде къде по-добре направен.
7/10
Rock Of Ages - неочаквано ми хареса, въпреки непоносимостта ми към мюзикали. Поне половината от песните дори не бяха тотален mismatch и дори приличаха малко на рок, ако и с възможно най-поп аранжимента, който са успели да направят. За съжаление филмът е дъвка без съдържание и не разглежда нищо по-интересно от торса на Том Круз. Но не им ли писна да правят един и същи филм на всеки 3 години.
7/10
The Butcher, the Chef and the Swordsman - блаах, китайски хумор. Готваческата част беше горе-долу, останалото беше долу. Wuerschan явно е китайския Тарантино, или поне така си мисли.
4/10
We Are The Night - и най-после, хубав филм с вампири. Още по-хубаво е, че думата вампир не се спомена нито веднъж в целия филм. Зряла история, добра игра, прилична визия за бюджета, липса на клишета, приятен саундтрак, най-яката Anna Fischer, която може да си представите(ще го изпапкам това момиче). Хвърлете му едно око.
8/10
Kiss Kiss Bang Bang - малко so so, но ми хареса.
8/10
The Lovely Bones - Джаксъннн, gfy. Незнам как се излъгах да го гледам, след всички предупреждения на silver. Освен cgi сцените, които обаче може да видим и в някой k-pop клип, няма нищо, което да си заслежава времето ми.
5/10
Journey 2: The Mysterious Island - хареса ми, но шшшшт, не казвайте на никого, че много guilty тва pleasure. Има твърде малко такива филми и затва ще са радваме и на скалчо.
7/10
Chronicle - ми хареса, въпреки, че си поскучах докато го гледах. Винаги подкрепям завършената и мотивирана история.
9/10 :oops:
The Amazing Spider Man - кому беше нужно това. Като изключим никаквото изграждане на персонажи и омг грозния гущер беше по-добър от първия, но то кой филм не е(третия :D).
7/10
Branded - Отново ще използвам репликата на 13 годишните пикли. OMG. Решили са да вземат Generation P и да го направят разбираем за американския зрител, което са постигнали с помощта на грозни cgi неща, които да влачат хората към магазините на Yepple. Това е почти буквално същи филм, затова всичко, което съм писал за Generation P преди две страници, важи и тук.
7/10
Tower Heist - Нямам търпение на стана на 30 и да не ми се налага да гледам такива бози повече. Also, not funny
5/10
Faster - скучен, но ок
6/10
The Ring - се оказа толкова легендарен не без причина. Дори и само заради сина на Сатаната се нарежда до най-добрите хоръри, които съм гледал. Зад Silent Hill, разбира се, но все пак много напред.
8/10
Scary Movie 3 - знам какво ще кажете - сам съм си виновен. Все пак не съжалявам, че го гледах, заради хлапето, което всъщност пусна няколко много смешни реплики.
4/10
The Dicktator - Сашеее, кой ти дава пари да си вееш ***** пред хората. Имаше немалко смешни смешки, но бойкотирам всички филми, разсмиващи зрителя с мастурбация, пръдни, и изобщо изпълнения в стил 5-ти клас.
4/10 и тя му е много.
Drive - той ще пукне, но няма да каже и една думичка. Явно правен, от някой, който е разбрал погрешно как се прави куул екшън герой. Пейсинга го няма никакъв, главното дърво е дървено като дограмата на хижа в гората, никай няма характер или наченки на интелект. Само песните бяха хубави, но пък за сметка на това бяха за друг филм и стояха като лепнати. След средата и в края се пооправи ритъмът, дори имаше една готина екшън сцена, но злината беше сторена. Всичко, което са се опитали да направят вече е направено по-добре в Hotline Miami, за която писах в gaming форума.
6/10
Abrahalm Linkoln: Vampire Hunter - ако се приеме като комиксов филм, а не като исторически, всъщност е доста приятен. И има една такава визия, все едно някой е изпуснал слайдера на брайтнеса и той се е заклещил на максимум. А и вампирите бяхо готини, особено с това, че не могат да убиват свои.
8/10
The Expendables 2 - ако не беше онази сцена в бара, май нямаше да ми хареса толкова, но все пак я има. И продължавам да съм недоволен от наличието на онзи негър и на онази китайка, които, последно като проверих, не са мачо екшън герои от близкото минало. Визията беше от евтина по евтина до степен цялото действие да се развива в някакви горички без един запомнящ се пейзаж, но какво да се прави, не сме позволили на екипа да ни снима красивата природа, че да не замърсят с тестостерон. Сюжета никакъв го няма, но пък имаше lol реплики между звездите. Абе нещо като Avengers, само че без Уидън.
8/10
There are no rules! I'm gonna get you!

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Nov 13, 2012 10:50 am

Martix, доколкото знам Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec не трябва да се води баш комедия. Има комедийни елементи, но уж задълбава към драма.
Не разбрах и каква връзка откриваш с Amélie Poulain (освен френското женско имe в заглавието). Първото си е комикс адаптация, а второто е с по-сериозни артистични амбиции (и съответно с по-ексцентрични и символични език и история).
Изглеждат ми, като съвсем различни неща.
Пък и комиксът е доста по-дърт (1976).

The Ring - коя версия си гледал?
Японската или тази на Gore Verbinski?
Лично аз харесвам повече втората, защото японският вариант е в стил "азиатски нискобюджетен хорор на абсурда" и на мен не ми изпъква, като нещо различно от събратята си.
Last edited by alshu on Tue Nov 13, 2012 2:37 pm, edited 1 time in total.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Martix
Archmage

Post by Martix » Tue Nov 13, 2012 12:20 pm

И двата са за млада французойка, на която и се случват интересни приказни неща.
Имат идентични заглавия (поради което в началото си мислех, че Адел Бланш е някакво продължение :oops: )
Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec

А, че Амели Пулен е по-сериозен и амбициозен(и по-добър), няма спор.

За The Ring - гледах версията на Вербински. И съм доволен. Японската за сега ще я пропусна.
There are no rules! I'm gonna get you!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 17, 2012 8:19 am

Изгледахме Линкълн. Страхотен беше! Успява да представи този период от американската история по интересен и динамичен начин, така че дори страстните пуканкояди да го харесат. Имаше си драма, съспенс... На моменти даже пускаха майтапи. Са, бяха прекалили с идеализма около тая 13-та поправка и самия Линкълн, ама и така беше увлекателно и интересно. Чудесни диалози и актьорски изпълнения. Даниел Дей Люис игра като звяр! Успя да изговори безкрайните логореи на Линкълн по много въздействащ начин. Томи Лий Джоунс отново е в ролята на сърдито старче - той ги умее тях. Като цяло, много съм доволна - напоследък бях почнала да избягвам творенията на Спилбърг, ама това ми върна вярата в него.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Nov 17, 2012 8:45 am

Филмът беше изключителен. Наистина мотивацията на Линкълн можеше да бъде представена с една идея по-малко идеализъм, но това няма никакво значение. Важното е, че Даниел Дей-Люис прави разтърсваща роля, която ми напомня за най-силните прояви на Марлон Брандо. Диалозите са страхотни и въпреки потенциално отегчителната политическа тематика, филмът пленява вниманието на зрителя и не го пуска от начало до край.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Nov 17, 2012 8:41 pm

Аз пък гледах "ParaNorman":
http://www.imdb.com/title/tt1623288/
Не го изпускайте, култов е. Бтв, ако видите от какво се възмущават основно олигофрените в IMDb, лошо ще ви стане, сериозно. Няма да се учудя, ако това е и причината да не се представи особено добре в боксофиса. Във всеки случай е горе-долу толкова детски, колкото беше "Коралайн", да речем, само дето го избива повече на хорър и езикът е една-две идеи по... По-възрастен, примерно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Nov 17, 2012 11:16 pm

Изгледах и Abraham Lincoln Vampire Hunter. So that's what REALLY happened!!! :yay:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 17, 2012 11:17 pm

Нда. Аз някъде в началото му се хванах да си пиша научната статия, дето мъча тука, щото ми се видя доста по-приятно занимание.

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 17, 2012 11:23 pm

Е Тимур и неговата команда никога не са правили добър филм, кво се изненадвате не знам...
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 17, 2012 11:40 pm

Филмът се казва Abraham Lincoln Vampire Hunter. Дори да не знаех какви са Тимур и неговата команда, това заглавие би трябвало да е достатъчна индикация за това каква тъпня да очаквам. Та не съм изненадана, че е тъп. Надявах се поне да е смешен и развлекателен, но той не беше.

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Nov 17, 2012 11:46 pm

Как бе, това беше Abe Lincoln OPPA SPARTAN STYLE!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 17, 2012 11:56 pm

1. Тимур Бекмембетов е режисьорът на Дозорите и разни други интензивни провали.

2. Филмът е по книга, която е от вълната на Pride, Prejudice and Zombies. Кампинесът е умишлен и всъщност можеше да се получи нещо читаво.
And you can't dance with a devil on your back...

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Nov 18, 2012 12:25 am

On the Road. Гарет Хедлънд беше възможно най-точният Дийн, който може да съществува и най-доброто нещо в целия филм изобщо.
Когато Ева Грийн те засенчва във филм е ОК, защото тя засенчва почти всички, но когато Дънст и Стюарт са по-малко дразнещи от теб, тогава вече имаме сериозен проблем. За Сам Райли става въпрос, който не знам що са го кастнали да играе Керуак. Британец е, което нямаше да е никакъв проблем ако фалшивият му акцент не ми бъркаше в здравето през цялото време, ако гласът му не беше толкова отвратителен(което опропасти най-якият цитат на Керуак евър) и ако можеше да играе поне малко.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Nov 18, 2012 12:40 am

Amelia wrote:Филмът се казва Abraham Lincoln Vampire Hunter. Дори да не знаех какви са Тимур и неговата команда, това заглавие би трябвало да е достатъчна индикация за това каква тъпня да очаквам. Та не съм изненадана, че е тъп. Надявах се поне да е смешен и развлекателен, но той не беше.
Това в пристъп на тъпотия го свалих преди време. Прецъках напред да видя на какво мяза релийзът и дали няма да ми трябва нов... Мисля, че налетях на някаква сцена, в която някакъв вампир размяташе кон като парцалена кукла по време на грандиозна баталия или нещо подобно... И се взимаше насериозно...
Май тогава се отказах да го гледам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”