Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Killua
Ascendent

Post by Killua » Thu Oct 25, 2012 1:41 am

Почнах си магистратурката, благозвучното ТОП (трудова и организационна психология) и имам привилегията да уча рамо до рамо с Кали певицата. Изобщо не я познах и два пъти я питах как се казва, чак вчера колеги ме открехнаха коя била. Освен нея си имаме и гласа зад Уили от Алф (както и Рене от "Ало, ало") - актьор, Веселин му е малкото име, но не му чух фамилията, а не съм много на "ти" с българските актьори. Като заговори с този галещ ухото глас, тотално се отнасям и дори не мога да се съсредоточа в посланието, прекрасният му глас ме разсейва прекалено много.
Забавно е :mrgreen:
shadow dance nikoga ne luje

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Oct 25, 2012 7:50 am

Amelia wrote:Само гуми са - поне ние такива сме си купили. Не съм виждала с метални шипове - може да са забранени... И с вериги не съм виждала, макар че пътищата в Калгари си го изискват понякога.
Днес ще се пробваме да сложим гумите - ще е студено и неприятно, отсега знам. 20 санта сняг наваля на места, а не е Ноември още... Ма ме съмнява да се задържи дълго. Някво сюрреалистично е - дърветата с червени, жълти листа и сняг по тях. Доста е красиво, ама толкова трудно се изгазва... И аз не съм си купила зимни обувки и се пързалям с едни маратонки...
Разрешени са и се ползват доста в най-заснежените части на Канада. Тук не е толкова нужно обаче. Едни добри гуми решават проблема.
Аз се сдобих с Goodyear Ultra Grip Ice WRT, които не са най-популярните (поне на фона на Michelin и Bridgestone), но се предполага да са особено подходящи за местните условия.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Oct 25, 2012 10:49 am

Killua wrote:Почнах си магистратурката, благозвучното ТОП (трудова и организационна психология) и имам привилегията да уча рамо до рамо с Кали певицата. Изобщо не я познах и два пъти я питах как се казва, чак вчера колеги ме открехнаха коя била. Освен нея си имаме и гласа зад Уили от Алф (както и Рене от "Ало, ало") - актьор, Веселин му е малкото име, но не му чух фамилията, а не съм много на "ти" с българските актьори. Като заговори с този галещ ухото глас, тотално се отнасям и дори не мога да се съсредоточа в посланието, прекрасният му глас ме разсейва прекалено много.
Забавно е :mrgreen:
Това в кой университет?
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Killua
Ascendent

Post by Killua » Thu Oct 25, 2012 12:16 pm

Софийския :) Конкретно нашата група сме редовите.
shadow dance nikoga ne luje

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Thu Oct 25, 2012 12:30 pm

Щом си имате певачка, няма страшно! :shark:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Oct 29, 2012 5:32 am

Алелуя, сложих си най-накрая зимните гуми! Добре че се намери един приятел с голям гараж, който ми помогна. Сега обаче няма никакъв сняг, на който да тествам, защото днеска температурите стигнаха 8 градуса и всичко се стопи :lol:

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Mon Oct 29, 2012 9:11 am

Закона на Мърфи, нали знаеш? :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Oct 30, 2012 3:20 am

ИСКАМ ТОЗИ СЕМЕСТЪР ДА СВЪРШИ ВЕЧЕ!!! :dash: :free: :ghostche: :<
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Tue Oct 30, 2012 2:01 pm

Статия, на която попаднах днес:

Икономиката на Исландия расте по-бързо от тази на САЩ и ЕС след арестите на корумпирани банкери
Исландците решиха да не последват световния пример и не спасиха банкерите си. Вместо това решиха да ги арестуват. Сега икономиката им се възстановява по-бързо от тази на ЕС и САЩ. Хмм..

Помните ли как правителството на САЩ заяви на народа си, че се изискват светкавични действия, за да се спасят банките и нацията от финансов колапс? Действия под формата на милиарди долари държавен дълг. Помните. Сега, с трилиони долари по-голям дълг, американците са на изходното положение отпреди 4 години – още по-голяма държавна задлъжнялост. Дори председателят на Федералния резерв Бен Бернанке призовава за още мерки, които ще трупат нови дългове върху планината от заеми.

В началото на световния икономически колапс през 2008, Исландия беше по-зле от повечето държави. Сега е една от най-бързо растящите икономики в света.

Представете си как би изглеждала Америка днес, ако бяха спасени жертвите на порочни банкови практики и виновните за това бяха наказани.

Как мислите – луди ли са исландците да вкарат банкерите в затвора или по-скоро САЩ трябва да направят същото?
След статиите за икономическото "възкресение" за Аржентина, съм почти решена да ходя да стягам багаж и да имигрирам в една от тия две държави... :roll:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Oct 30, 2012 2:16 pm

Исландия все едно че имат кой знае каква икономика че да се възстановява. "държава" с 300 хиляди население. Единственото което произвеждат е алуминий и риболов - и двете изцяло зависими от европейските държави които да им изкупуват продукцията. Дори България има десет пъти повече експорт от тях и много повече валутни резерви.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Tue Oct 30, 2012 2:57 pm

Интересно защо и те живеят по добре от нас, нищо че само камъняци имат.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Oct 30, 2012 3:00 pm

Кои сме ние ? Защото ако вземеш само 300 хиляди човека от София Град (колкото е населението на Исландия) и изключиш останалата част от населениетона България икономическите показатели ще бъдат доста по-различни от моментните средно аритметичени за страната.

Исландия съществува като независима държава чак след 1943 година а чак до 2006 година са окупирани от САЩ които си поддържат бази там.

И освен камънаци притежават някаква измислена зона море от което ловят незаконно риба в промишлени количества. И понеже не са европейския съюз няма нужда да спазват условията за щастливите животни или да се съобразяват с другите изисквания.
Да не говорим че посмъртно не можеш да вземеш виза или да емигрираш лесно като в EU държавите- интересувал съм се конкретно за Исландия.

Ако стане някъкъв конфликт с Великобритания или Норвегия (каквито са имало доста но са били защитавани от САЩ) ще изчезнат точно за един ден от картата.

Исландия нямат армия (от което нямат и разходи), на полицаите е забранено да носят оръжия (почти никакви разходи за вътрешна сигурност). С малкото население и администрацията е малка и няма разходи за държавен апарат.

Ситуацията им е същата като в измислени "държави" като Люксембург които съществуват само да за обслужват дадени интереси .

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Tue Oct 30, 2012 4:21 pm

Успокоих се. Мислех, че нашите 80 000 ушави не са ни достатъчни. Измислена е май по-добре от недомислена. Ма няма кво да се разправяме излишно 8-)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Oct 30, 2012 4:54 pm

Еми ако си ОК на Балканите да сме единствената страна без армия при агресивни съседи и разрастваща се криза(политическа ) в тях...

Някои неща зависят единствено от географското положение.

Те по принцип и Гърция и Турция са в НАТО ама това не попречило на турчолята да си превземат северен кипър 74 година под претекст че защитават местното население.

Сега ОК е да хвалим Исландия, но преди да го правим редно е да се замислим дали пък екстрите им не идват от геогафското им положение и природните дадености (къде другаде в света има такава геотермална енергия). Те гейзерите са хубаво нещо но всички видяхме като изригна вулкана че е въпрос на късмет какво може да стане.

Има и друго - досега ги толерираха защото играеха по свирката на международните банки. Сега обаче след отказаха да плащат за дълговете на банките Великобритания и Норвегия започнаха да ги заплашват с ембарго и намеса. Никак не е сигурно как ще се развие ситуацията в близкото бъдеще след десетина години.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Tue Oct 30, 2012 5:19 pm

Съгласен съм с теб, но ако чакаш на нашата армия в тоя си вид или полицията да ни брани ...