Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Thu Jul 12, 2012 4:25 pm

RRSunknown wrote:Защо пък трябва да му намира каквито и да е левчета - така и така го изключва, какво печели с даването?
Ти в тая ситуация "печалба" ли търсиш? Ей, ще ми докараш някой път сърдечен удар бе, RRS-е!
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 12, 2012 4:28 pm

Доста ми е странен навика да раздаваш 50 лева на хора които се подиграват с теб.

Аз лично в тази ситуация изобщо не бих взел каквото и да е от 15 годишен пишлегар който няма собствени доходи и собствено мнение за да раздава с лека ръка билети.

Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Thu Jul 12, 2012 4:32 pm

Въпросът е принципен, нищо не раздаваш. Аз лично бих го направил за да съм чист пред себе си. А и щом си способен на подобна постъпка, си способен и след това да разправяш "знаеш ли що се скарахме? Щото му дадох билет за концерт, а после се направи на ударен за парите!". То не че нещо пречи да го разправя даже и да му ги дадеш, обаче както казах - за себе си знаеш как стоят нещата.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Jul 12, 2012 4:48 pm

Идеята е, че пича имал излишен билет. Билетът е на някакъв негов приятел на когото купили билета за рождения му ден. Оня обаче в последния момент се отказал да ходи на концерта и братовчед ми ми пише дали искам този билет аз му казах "не ми го пози, щото не ми се ходи на този фестивал и нямам никаква излишни пари в момента за това, продай го". Той ми вика "не, не пазя ти го". И от целия шибан фестивал накрая отидох с 300 зора да гледам Аксел Роуз, който дори не ме изкефи. И какво става - пича ми предлага някакъв билет, отказвам, той ме кара, накрая отивам на един концерт от общо 10 групи на който по принцип никога не бих отишъл, ако трябваше да давам някакви пари, при това на най-забутания сектор и накрая ме кара да му плащам билета.
Бахти путкенската история. То цялото им семейство е едно такова. Аз къде се набутах да си помисля, че може да направят нещо от добро за мен, с цялата си олигофрения сам съм си виновен.... И това от пишлеме, което има много пари и отиде на концерта да слуша групи, които чува за първи път с възможно най-скъпия билет.

п.п
Че ги нямам тия 50 лева в момента - нямам ги. Днеска ни разбиха колата, вчера сумати и пари по зъболекари, след 1 седмица отивам да почивка с приятелката си, след 2 седмици точно ми е рождения ден, заплата взимам на края на месеца. Тъпо е да ме преебава така, обаче мани ги парите, не ми е толкова за тях, просто ебати тъпата и путкенска история, при това от първия ми братовчед. Интересно е, че билета ми даде сестра му, която е на 23, завършва в София архитектура и уж е сериозна "жена" - нищо не ми спомена за заплащане. Нямам думи.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jul 12, 2012 5:06 pm

Е, сестрата може въобще да е нямала идея за какво става дума, дали са й някакъв билет да занесе и толкова. Иначе разбирам идеята с "да скъсаш на чисто", но пък ако нямаш парите можеш да го отложиш. Защо не обсъдиш ситуацията с вашите и евентуално те с техните?
Бтв, ти каза ли ми току-що, че уж сте ходили заедно, но сте били в различни сектори?

Между другото, трябваше да дойдеш преди Гънс, предишната група - Кайзер Чийфс, беше много добра.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Jul 12, 2012 5:10 pm

Мога да си представя как си е въобразил, че по подразбиране имаш да му даваш пари. Той: "Искаш ли билет?" Ти: "Нямам пари, продай го" Той: "Не бе, ше ти го запазя." Ти: "(Тук не знам ти какво си казал, за да потвърдиш, че ще ходиш.)" Той: "Ей ти билета" и после пак Той: "А да ми дадеш парите?"

Самият ти си изтъкнал, че не го щеш, щото нямаш пари. Той си е помислил, че затова не го щеш - което си е част от причината, нали? После не знам ти как си си формулирал желанието все пак да вземеш билета, но той може да го е разбрал като "Ще дойда" ->("Вече имам парите.") Един вид, толкова ясно си го е подразбрал, че не е сметнал за нужно изрично да го споменава чак до няколко дни след концерта.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Jul 12, 2012 5:17 pm

Dante все пак е казал и че не му се ходи.
Не знам, честно казано, при положение, че не знаем как точно е протекъл разговорът, може би не е добре да съдим.
Особено предвид факта, че въпросният братовчед е хлапе на петнайсет години.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Jul 12, 2012 5:19 pm

Затова казах, че липсата на пари е само част от причината. Но липсата на желание в някакъв момент е спряла да бъде на дневен ред, щото Данте някак е изявил такова.

А това, че братовчедът е хлапе, е точно рискованият момент, щото ако нещата не са изрично уточнени, не го знаеш дали няма да ги разбере точно по начина, по който ги е разбрал. Щото я родителите са му се скарали, я тоя приятел, дето получил билета, го е натиснал, я на самия братовчед са му светнали очите, като е получил възможност да изкара 50 кинта. (15-годишните са си такива за последното.)

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Jul 12, 2012 7:52 pm

Ей сега се обади кака му и си крещяхме 20 минути по телефона. Най-интересното е, че и двамата не идваме от бедни семейства и всичко е въпрос на принципи, но стана изключително грозна история. По принцип нито тя ще стане по-богата с 50 лева, нито аз ще стана по-беден с 50 лева. И ми се обажда викайки ми и държейтеки ми сметка. Такова нещо от семейството си не съм очаквал, честно. В подобна история не съм попада. Ще им дам парите, които искат, въпреки че заради това може и да не си празнувам рождения ден или да не отида на почивка (едно от двете), просто да се спре, обаче си имам една обица на ухото какво са това хората и за пореден път потвърждавам нещо - семейството не са нито най-надеждните, нито най-близките ти хора. Поне не всяко семейство. Защото ти не си избираш. Истинското ми семейство са най-близките ми приятели, истинското семейство ще бъдат жена ми и децата ми след години. Не това подобие на роднини дето имам.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jul 12, 2012 9:08 pm

Има лесно, разчиташ за всичко само на себе си и само от себе си можеш да се разочароваш.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jul 12, 2012 10:24 pm

По интересен ми е другия момент - как можеш с 50 кинта да си празнуваш рожденния ден .... това си е умение.

Отеби го и това е, ако толкова те притеснява - един мейл с логове и готово.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 12, 2012 10:29 pm

Аз съм си празнувал моя и с по-малко. Но виж почивка за 50 лева си е в сферата на фентъзито.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jul 13, 2012 9:21 am

Добре бе, сериозно, поне сподели с вашите или им покажи логовете да видиш дали и те ги разбират като теб.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Fri Jul 13, 2012 10:44 am

Братовчед ти не заслужава тези пари. Не е малък да се оправя. Опитва се да те прецака, тегли му една майна. Най-много да му ги дадеш след заплата. Няма смисъл да се отнасяш като с човек, когато срещу теб седи маймуна!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jul 13, 2012 1:43 pm

Morwen wrote:Добре бе, сериозно, поне сподели с вашите или им покажи логовете да видиш дали и те ги разбират като теб.
Дума. И аз не разбирам Данте, малко ми е ирационална цялата работа, или той не го обяснява съвсем добре какво е станало.
This is it. Ground zero.