Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
Аз продължавам да позачитам книжки от вселената на Warhammer 40к. В момента съм на 3-та книга от омнибуса Enforcer на Matthew Farrer. Доста нестандартно четиво като за W40K - основната тема на са войните, извънземните, демоните и прочее, а Adeptus Arbites (тамошната комбинация от полиция и правосъдна система). Книгите са бавни на моменти, но пък за сметка се опитват да дадат поглед какво представлява живота на обикновената бурмичка във военизирана религиозна диктатура комбинирана със закостеняла аристокрация и 10 хиляди години натрупване на закони и прецеденти (в доста по-голяма степен от Ravenor и Eisenhorn, примерно). Ако вселената ви е интересна, определено си струва да се прочетат.
Elves dig rocket launchers.
Изчетох Captain Vorpatril's Alliance. Книгата е любовната история на Иван. Уви, липсва почти брилятнния хумор на Цивилна кампания, но не и на нивото на Криожега. Историята се развива преди Криожега. Липсата на Майлс се усеща. От една страна така Майлс не може да отмъкне центъра на вниманието, от друга, колкото и да е готин Иван, той никога няма да е як като Майлс.
Като изключим любовната история, крминалната част върви някак на два етапа, като в средата има един момент, в който е направо скучен. Някак не е толкова зле, колкото очаквах, предвид главния герой, от друга имаше потенциал за повече. А може би най-кофтито е, че е бая предвидима. Но пак си радваше.
Като изключим любовната история, крминалната част върви някак на два етапа, като в средата има един момент, в който е направо скучен. Някак не е толкова зле, колкото очаквах, предвид главния герой, от друга имаше потенциал за повече. А може би най-кофтито е, че е бая предвидима. Но пак си радваше.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Ако питаш мен, да, нова книга на Бюджолд, във вселената на Майлс Воркосиган. Можеш да си купиш електронна предпечатна версия, но я има и безплатно из съответните места.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
Ето и по-подробно мнение за Грантата: GRANTA България, бр. 1: “Бъдеще?”.
- Ordo Malleus
- Mistborn
Пазителят - Лоис Лаури
- Spoiler: show
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.
- Ordo Malleus
- Mistborn
Пожарът - Катрин Невил
- Spoiler: show
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.
Тези дни прочетох Tainaron на финландката Lena Krohn. Серия от писма, написани от безименната разказвачка, която живее отвъд океана в град населяван от насекоми. Изключително доволен съм. Ревю в блога:
http://mybiochemicalsky.wordpress.com/2 ... /tainaron/
http://mybiochemicalsky.wordpress.com/2 ... /tainaron/
- Lubimetz13
- Mistborn
Чета The Alexandria Quartet на Лорънс Даръл, големия брат на Джералд Даръл. Няма нищо общо между двамата като стил и тематика.
The Alexandria Quartet е тетралогия, която разглежда едни сапунени събития, които се случват на едни колониални особи в Александрия преди и около Втората световна война. Целта на книгите не е толкова да разкажат някаква завързана любовна история със самосъжаляващи се действащи лица - такива бол - ами да покажат колко различна може да бъде тази история от гледната точка на различни участници.
Стилът на книгите е прекрасен и макар че би трябвало да ми доскучаят, не са ми скучни. Местата, за които се разказва, наистина оживяват пред очите ти. Четенето върви бавно, обаче.
The Alexandria Quartet е тетралогия, която разглежда едни сапунени събития, които се случват на едни колониални особи в Александрия преди и около Втората световна война. Целта на книгите не е толкова да разкажат някаква завързана любовна история със самосъжаляващи се действащи лица - такива бол - ами да покажат колко различна може да бъде тази история от гледната точка на различни участници.
Стилът на книгите е прекрасен и макар че би трябвало да ми доскучаят, не са ми скучни. Местата, за които се разказва, наистина оживяват пред очите ти. Четенето върви бавно, обаче.
Мда, като че ли от двете братчета по-малкото е излязло по-даровито. Спомням си смеха, който ме напушваше, докато четях "Гончетата на бафут".Lubimetz13 wrote:Чета The Alexandria Quartet на Лорънс Даръл, големия брат на Джералд Даръл. Няма нищо общо между двамата като стил и тематика.