Като ги прочета задължително ще споделя мнение.
Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
- Dr. Horrible
- Forsaken
То проблемът е, че ако с такава лекота се отмяташ от нещата, които си писал преди, това, което пишеш сега може да стане с една идея по-малко авторитетно. Принципно казвам, не е нападка това.
Осма > Единайста > Девета > Десета
А дори Осма още е дъно - факт.
Но това да прочетеш толкова томове води до... абе, нали знаеш как обичаш семейството си, щото са те отгледали и са били винаги до теб - ми подобно е, когато си минал хиляди страници в компанията на едни и същи герои и ги познаеш до там, че да им запомниш цвета на бельото и вкусовете за напитки, ще креташ с тях до края, независимо колко оглупяват и почват да дразнят.
Освен това има още две неща, които поне мен ме накараха да продължа - няма цикличност както в много други книги - т.е. липса изкуственото връщане в положение А след като си минал през Б, В, Г, Д и Е. Историята върви напред, може да е бавно, може на моменти дори да заковава на място, но след това винаги има прогрес, героите се катерят все по-нависоко в йерархията и си поставят все по-смели цели и т.н. А аз се сещам за няколко саги, които те изправят пред вселенско зло, което сритваш набързо, само за да се окаже, че то не е било най-вселенското и имаш да риташ още
Освен това тоя пусти свят съм му се начел толкова на описанията, че отварянето на поредната книга е буквално като да се прибереш вкъщи. Може да е досадно, след като си бил вече на по-интересни места, както и само мисълта за глупавите роднини да те кара да си повърнеш в устата, но... home sweet home, все пак. Нещо такова.
Изобщо тая поредица с дължината си огъва всички правила и поне на мен успява да ми притъпи непоносимостта към глупости. Но най-вече от привързаност и носталгия.
Осма > Единайста > Девета > Десета
А дори Осма още е дъно - факт.
Но това да прочетеш толкова томове води до... абе, нали знаеш как обичаш семейството си, щото са те отгледали и са били винаги до теб - ми подобно е, когато си минал хиляди страници в компанията на едни и същи герои и ги познаеш до там, че да им запомниш цвета на бельото и вкусовете за напитки, ще креташ с тях до края, независимо колко оглупяват и почват да дразнят.
Освен това има още две неща, които поне мен ме накараха да продължа - няма цикличност както в много други книги - т.е. липса изкуственото връщане в положение А след като си минал през Б, В, Г, Д и Е. Историята върви напред, може да е бавно, може на моменти дори да заковава на място, но след това винаги има прогрес, героите се катерят все по-нависоко в йерархията и си поставят все по-смели цели и т.н. А аз се сещам за няколко саги, които те изправят пред вселенско зло, което сритваш набързо, само за да се окаже, че то не е било най-вселенското и имаш да риташ още
Освен това тоя пусти свят съм му се начел толкова на описанията, че отварянето на поредната книга е буквално като да се прибереш вкъщи. Може да е досадно, след като си бил вече на по-интересни места, както и само мисълта за глупавите роднини да те кара да си повърнеш в устата, но... home sweet home, все пак. Нещо такова.
Изобщо тая поредица с дължината си огъва всички правила и поне на мен успява да ми притъпи непоносимостта към глупости. Но най-вече от привързаност и носталгия.
- RRSunknown
- Elder God
- ProxyFantasy
- Paragon
- RRSunknown
- Elder God
Това е щото не си играл играта 
Пък изгледах и сериала на полски.
Това което ме кефи във Вещера е диалога - много ми пасва като почнат да си разменят лафове.
Пък изгледах и сериала на полски.
Това което ме кефи във Вещера е диалога - много ми пасва като почнат да си разменят лафове.
Last edited by RRSunknown on Wed Jun 27, 2012 7:44 pm, edited 2 times in total.
- ProxyFantasy
- Paragon
Чета първия брой на българската "Гранта". Радващо е, че го има, трябва си качествена периодика. Има добри попадения, но цялостното ниво е под очакванията ми, които, все пак да отбележа, си бяха доста високи, предвид английската версия на списанието. Освен това темата "Бъдеще?" някак не я виждам особено силно застъпена в повечето разкази, връзките са твърде хлабави. Но все пак съм доволен, надявам се да качват нивото и да не спуснат кепенците скоропостижно, има нужда от такова издание, даже няколко.
- ProxyFantasy
- Paragon
Гранта е най-старото списание за литература на английски (поне активно такова, доколкото знам). От скоро и с Българско издание, от Сиела.
http://granta.bg/
http://granta.bg/
- Snusmumrik
- Merchant
Ми, романите (трета до седма книга включително) са доста различни от разказите, акцентът се измества изцяло от локалните похождения на Гералт и нещата спират да се въртят около него, намесват се всякакви съдбовни събития, Realpolitik и прочее патос, тонът и даже структурата на повествованието се променят изцяло, има много нови герои, някои от които са повече от интересни, "описания" дал господ... Та можеш да им дадеш шанс.ProxyFantasy wrote:На мен лично вещера ми се стори супер постна. Малко описания, много действия, малък брой запомнящи се персонажи. Успях да стигна до 2рата книга и дотам.
Аз пък много обичам първите две томчета и недолюбвам "пълнометражките".
- tigermaster
- Elder God
Захванах "Тъмните му материи" на Пулман. Не знам защо не ги прочетох по-рано, честно казано.
Мисля, че е защото филмът "Златният компас", колкото и красив да беше, всъщност не ми допадна много. Сега доста съжалявам, че съм го гледал.
Мисля, че е защото филмът "Златният компас", колкото и красив да беше, всъщност не ми допадна много. Сега доста съжалявам, че съм го гледал.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог