Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Fri Jun 15, 2012 3:11 pm

Някой ден трябва да се хвана да ги прочета отново, тоя път по хронологичен ред :roll: Последното, което четох беше Огледален танц, която се пада по средата и много сериозно ми се губеха детайли докато не я прочетох :) Обожавам го Майлс!

Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Sat Jun 16, 2012 12:46 am

Танц с дракони от Дж. Мартин
Spoiler: show
Image

Чак ми е жал в какво се е превърнало любимото ми преди години фентъзи. Мартин няма право да е толкова куха лейка, просто няма. Не стига, че се насра със сроковете и уби цялата инерция на книгите с тия петилетки между тях, ами накрая снася Пир за врани и Танц с дракони. И за чий?

Сума време обясняваше как твърде много имало да се каже, затова било разцепването, ама едните персонажи, ама другите, ама те книгите били паралелно във времето.. Пфф, сюжетът на последните 2 тухли можеше да го набие в половината страници от едната книга и пак щеше да му остане място за филъри. Не мога да разбера дали не знае какво да прави с историята си или просто го е хванала старческа логорея.

Скука, скука, скука, ама накрая и нагъл с клифхенгъри, ще падна. Почти всичките му герои просто се размотават като мухи без глави, дърлят се за някакви утепани замъчета из Севера или са се втурнали към Денерис, Родената с мозъчен тумор, която успява да бие по неадекватност даже айез седайките на Джордан. Заклевам се, ще организирам протест ако по някаква причина тая овца не си вземе до края на поредицата.

Айде няма да пиша повече, че пяна ми излиза от устата. Пълна подигравка с феновете, баси.... :evil:
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 16, 2012 1:00 am

Има си цяла тема тая книга, Ордо. :wink:

viewtopic.php?t=5248
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Sat Jun 16, 2012 3:06 am

Благодаря ти, стига ми дотам зрението. Просто няма какво да си кажа с никой във въпросната.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 16, 2012 3:11 am

Е, не си длъжен да влизаш в обсъждания, но поне сподели там как ти се е видяла, ей тъй за компилиране на впечатленията. :)
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Sat Jun 16, 2012 3:14 am

Oki-doki, ще го копна мнението и там.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Sun Jun 17, 2012 8:09 pm

Размишления в катраненото буре на Джак Харт. Знам, че книгата не влиза в рамките на фентъзито и фантастиката, но отдавна бе бях чел произведение, което да ме изцеди по такъв начин. Книгата е смазваща, написана от първо лице по един първичен начин, описващ първосигналното мислене на главния герой, заради което е считан за бавноразвиващ се. Нека неубедителната ми рецензия не ви отблъсне от книгата. Прочетете първите две глави. След тях не успях да я оставя. Днес, цял ден, се чувствам с изпразнена глава. Изобщо не очаквах, че след последните редове книгата ще придобие такова влияние над мен.
The hardest battles are fought in the mind.

Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Sat Jun 23, 2012 1:44 pm

Размишления в катраненото буре - Джак Харт
Spoiler: show
Image

Благодарности на penzata, че ми насочи вниманието към книгата. Страхотен разказ за Бог и Ирландия, пречупени през погледа на един "слабоумен". Всъщност, не мога да се сетя за друг художествен роман, където същността на Твореца е разгледана в подобна дълбочина без да дразни. Останалото... не може да се разкаже. Пробвайте, едва ли ще останете разочаровани.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 24, 2012 7:04 pm

В куестенето ми да намеря книга, която ще ме задържи до края и няма да я зарежа от скука, подхванах Range of Ghosts на Elizabeth Bear. Само хвалби се чуват за уърлдбилдинга й (фентъзи сетинг, базиран на ориента) и за героите, а и книгата е изненадващо кратка за фентъзи серия.
And you can't dance with a devil on your back...

Nameless_onee
Scholar

Post by Nameless_onee » Sun Jun 24, 2012 9:43 pm

преполовена Шапка пълна с Небе, жалко само нещо серията със Сболки ми идва много разбозена и безинетерса...
Фанатизма е другата страна на ограничението

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Jun 24, 2012 11:41 pm

На мен вече Пратчет ми е някак...еднообразен.
Чета Петият слон и КОЛКОТО И ДА Е ЯКА наистина...доста бавно върви.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Mon Jun 25, 2012 7:35 am

Не мога да разбера как петият слон е бавна. Аз я изчетох на един дъх. Пресъздаването на една от любимите ми книги към края, ме накара да подскачам от радост хД.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Jun 25, 2012 2:37 pm

Koя?
А тя наистина е МНОГО добра, една от най-добрите на Пратчет, ама вече ми доскучава. Май трябва да си взема дълга почивка.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Jun 25, 2012 2:54 pm

Брех, аз съм я чела минимум 3 пъти, единия на английски и всеки път се кефя страшно много :) Но Данте явно има нужда от почивка, колкото и да е яко, не може да се чете нонстоп един автор :)

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Mon Jun 25, 2012 3:13 pm

Mushu wrote:Някой ден трябва да се хвана да ги прочета отново, тоя път по хронологичен ред :roll: Последното, което четох беше Огледален танц, която се пада по средата и много сериозно ми се губеха детайли докато не я прочетох :) Обожавам го Майлс!
Наскоро най-накрая си намерих Криожега и съм си я оставила за почивката на балнеосанаториума :)
Dante wrote:Koя?
А тя наистина е МНОГО добра, една от най-добрите на Пратчет, ама вече ми доскучава. Май трябва да си взема дълга почивка.
И на мен Пратчет ми забуксува нещо :oops:
Просто не мога да си го обясня - заради английския ли, че ми окуця напоследък покрай испанския, или просто вече съм взела свръхдоза след нон-стоп четене? Явно и на мен ми трябва дълга почивка, въпреки че Unseen academicals, Snuff и Hat, full of sky ме зоват от етажерките (и киндъла). :roll:

Добавено: И "Сянката на гиганта" на Орсън Скот Кард съм почнала, само че случих на някакъв адски кофти вариант, бъкан с правописни грешки, и сега трябва да намеря време да намеря по-читава версия, че грешките направо ми бъркат в здравето :x