The Official George R. R. R. R. Mar.r.r.r.tin Topic
- Moridin
- Global Moderator
Пета е твърдо по-добра от четвърта, но ако коментарът ти за героите е сериозен, едва ли ще те израдва много. В смисъл Денерис успява да издразни дори феновете на сюжетната й линия с безкрайно нищоставане. От друга страна Бран има само три глави, но това пак го слага по-напред от Джейми и Церсей
Главата на Церсей ще я оцениш де.
В общи линии радвай се на главите с Давос докато ги има.

В общи линии радвай се на главите с Давос докато ги има.
This is it. Ground zero.
- Ambartanen
- Arcanist
Moridin wrote:Пета е твърдо по-добра от четвърта...

- Spoiler: show
- Dr. Horrible
- Forsaken
На мен петата май ми е любимата от поредицата
Може би защото довърших първите четири точно преди да излезе, така че не ми се налагаше да я чакам с години. Може би защото беше първата, която четох на английски, така че стила и атмосферата супер много ме зарадваха. Не знам. Но нямаше нито една глава, която да не ме изкефи зверски, като изключим двете глави

Може би защото довърших първите четири точно преди да излезе, така че не ми се налагаше да я чакам с години. Може би защото беше първата, която четох на английски, така че стила и атмосферата супер много ме зарадваха. Не знам. Но нямаше нито една глава, която да не ме изкефи зверски, като изключим двете глави
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- Moridin
- Global Moderator
Съвсем сериозно. Четвърта за мен е голяма част скука и има адски много излишни глави особено на Церсей, които просто се повтарят (дори Бриен беше по-интересна. Всъщност мнението ми е по-нагоре в тая тема мисля). В пета просто стават много повече работи и с много по-интересни (за мен) сюжетни линии от рандъм интрижките в Кралски чертог.Ambartanen wrote:Moridin wrote:Пета е твърдо по-добра от четвърта...Ама ти сериозно ли? ADoD е 1045 страници (според амазон), от които 200-250 са много добри, но останалите могат да се съкратят наполовина и пак да остане място за филър. Специално главите на Денерис и разните хора покрай нея са пълна скука и нито развиват историята, нито героите, а са около половината книга.
Което не променя факта, че от пета може да се отрежат доста глави с Денерис и Джон, а за Тирион съм съгласен - до Волантис беше 10/10, след това доста крап.
This is it. Ground zero.
- Interpreter
- Forsaken
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Тази е по-спокойна от първите три след събитията в тях. Хората и светът си поемат дъх и се ориентират в обстановката преди следващата порция таквоз да полети към вентилатора, както споменах.Muad_Dib wrote:Аз пък сич ета бавно и славно 4та. Добре, че са главите с Церсей и Джайм, иначе досега да съм я захвърлил честно, с Бриен и Аря е просто трагично....Арео Хота се надявам да го има пак и въобще дорнците, засега за 150 страници имат една глава.
Приеми го като почивка между два рунда. На мен ми допадна за изграждането на света (дадох по-назад един цитат от нея, който ми е може би любимият в Песента до момента), а да не харесваш Аря е подсъдно.

Но е факт, че и в тази, и в пета можеше да се резнат немалко страници. Или редакторът не е посмял да се меси вече, за да не се забави работата още повече, или издателят е вдигнал ръце заради бавенето и е казал на Мартин да даде каквото е написал досега, че да пуснат НЕЩО на пазара.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- Lubimetz13
- Mistborn
Ударих бързите 200 страници във влака днес и сега съм точно на една трета. ОМФГ разкритието:
- Lubimetz13
- Mistborn
Анатомията на Теон е въпрос, по който Мартин упорито отказва да се изкаже. Отговорът му май беше нещо от сорта на: "Няма да ви дам конкретен отговор, защото въображението ви може да измисли много по-страшни неща от мен, вие решавате, the death of the author, дрън-дрън-дрън" и пр. Аз лично избирам да вярвам, че