The Official George R. R. R. R. Mar.r.r.r.tin Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 23, 2012 2:35 am

Изчетох четвъртата Песен и сега лазя по пета. Доста ме изкефи, но имам тежки съмнения за следващата. Денерис и Бран винаги са ми били доста скучни, при все, че като потръгне историята, всичко е наред. Но големият кеф ми беше от Джейми и Церсей.
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Apr 23, 2012 8:55 am

Пета е твърдо по-добра от четвърта, но ако коментарът ти за героите е сериозен, едва ли ще те израдва много. В смисъл Денерис успява да издразни дори феновете на сюжетната й линия с безкрайно нищоставане. От друга страна Бран има само три глави, но това пак го слага по-напред от Джейми и Церсей :mrgreen: Главата на Церсей ще я оцениш де.

В общи линии радвай се на главите с Давос докато ги има.
This is it. Ground zero.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Mon Apr 23, 2012 4:39 pm

Moridin wrote:Пета е твърдо по-добра от четвърта...
:shock: Ама ти сериозно ли? ADoD е 1045 страници (според амазон), от които 200-250 са много добри, но останалите могат да се съкратят наполовина и пак да остане място за филър. Специално главите на Денерис и разните хора покрай нея са пълна скука и нито развиват историята, нито героите, а са около половината книга.
Spoiler: show
Първите няколко глави на Тирион са интересни, но от пристигането му във Волантис нататък...

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Apr 23, 2012 4:51 pm

На мен петата май ми е любимата от поредицата :D
Може би защото довърших първите четири точно преди да излезе, така че не ми се налагаше да я чакам с години. Може би защото беше първата, която четох на английски, така че стила и атмосферата супер много ме зарадваха. Не знам. Но нямаше нито една глава, която да не ме изкефи зверски, като изключим двете глави
на Виктарион.
Всичко останало - Тирион, Дани, Бран, Рийк, Мартел, героите от четвъртата, просто всички ме радваха на макс.
But goddamn,
you got me in love again

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Apr 23, 2012 4:53 pm

Защото си го чел на английски е, повярвай ми. И аз като препрочитах първата на английски ме изкефи още повече.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Apr 23, 2012 5:03 pm

Ambartanen wrote:
Moridin wrote:Пета е твърдо по-добра от четвърта...
:shock: Ама ти сериозно ли? ADoD е 1045 страници (според амазон), от които 200-250 са много добри, но останалите могат да се съкратят наполовина и пак да остане място за филър. Специално главите на Денерис и разните хора покрай нея са пълна скука и нито развиват историята, нито героите, а са около половината книга.
Първите няколко глави на Тирион са интересни, но от пристигането му във Волантис нататък...
Съвсем сериозно. Четвърта за мен е голяма част скука и има адски много излишни глави особено на Церсей, които просто се повтарят (дори Бриен беше по-интересна. Всъщност мнението ми е по-нагоре в тая тема мисля). В пета просто стават много повече работи и с много по-интересни (за мен) сюжетни линии от рандъм интрижките в Кралски чертог.

Което не променя факта, че от пета може да се отрежат доста глави с Денерис и Джон, а за Тирион съм съгласен - до Волантис беше 10/10, след това доста крап.
This is it. Ground zero.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri May 25, 2012 5:24 pm

http://wicnet.tumblr.com/post/236555763 ... ere-by-the

Страхотно изпълнение!!!
This is it. Ground zero.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri May 25, 2012 6:28 pm

Аха. Доколкото разбирам е цял албум. Бих си го купил това.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Fri May 25, 2012 8:47 pm

Харесва ми. :wink:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 14, 2012 10:11 pm

Muad_Dib wrote:Аз пък сич ета бавно и славно 4та. Добре, че са главите с Церсей и Джайм, иначе досега да съм я захвърлил честно, с Бриен и Аря е просто трагично....Арео Хота се надявам да го има пак и въобще дорнците, засега за 150 страници имат една глава.
Тази е по-спокойна от първите три след събитията в тях. Хората и светът си поемат дъх и се ориентират в обстановката преди следващата порция таквоз да полети към вентилатора, както споменах.

Приеми го като почивка между два рунда. На мен ми допадна за изграждането на света (дадох по-назад един цитат от нея, който ми е може би любимият в Песента до момента), а да не харесваш Аря е подсъдно. :P

Но е факт, че и в тази, и в пета можеше да се резнат немалко страници. Или редакторът не е посмял да се меси вече, за да не се забави работата още повече, или издателят е вдигнал ръце заради бавенето и е казал на Мартин да даде каквото е написал досега, че да пуснат НЕЩО на пазара.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu Jul 05, 2012 2:15 pm

ADWD е толкова по-яка от AFFC, че няма накъде.

Сериозно. А главите с Денерис може и да не "развиват историята", но определено полагат основите за всичко, което ще й се случи оттук нататък. Да, може би можеше да не са толкова обемни, ама карай да върви.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Jul 05, 2012 7:59 pm

Ударих бързите 200 страници във влака днес и сега съм точно на една трета. ОМФГ разкритието:
Малкия Гриф е Ейгон фъъъъъъъъък!!!!!!! Доста яка идея му подметна Тирион.
А на Рийк оня психопат му я отрязал патката, sheeeeeeeit...
Подкрепям Любимеца за главите на Денерис, до момента поне. Има и наслагващо се напрежение -
Ще ивълне или няма? Отвсякъде я притискат
Нужни са - и може да са по-кратки, да. Но и нейните, и тези на Джон са си достатъчно богати на релевантна информация.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 05, 2012 8:33 pm

Ще ивълне ли? Една и съща книга ли четем? :Р
This is it. Ground zero.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu Jul 05, 2012 8:58 pm

Анатомията на Теон е въпрос, по който Мартин упорито отказва да се изкаже. Отговорът му май беше нещо от сорта на: "Няма да ви дам конкретен отговор, защото въображението ви може да измисли много по-страшни неща от мен, вие решавате, the death of the author, дрън-дрън-дрън" и пр. Аз лично избирам да вярвам, че
не е бил кастриран, но може би Рамзи го e изнасилил или нещо подобно.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Jul 05, 2012 9:43 pm

Жоре, "ще ивълне ли" = "ще почне ли да прави нелицеприятни компромиси", очевидно :Р

Любимец, той Теон изрично в едни свои мисли буквално каза "Добре, че не ми одра крака от глезен до хълбок, ами само ми взе няколко пръста на ръцете и краката и онова другото нещо." ;)