Значи, и при двата цитата по-долу се дзверех известно време в монитора, чудейки се как да отговоря, по простата причина, че и двата не отговарят на реалната действителност...
Гледах я няколко пъти - нищо не обезоръжава - НЕ Е ВЪЗМОЖНО да обезоръжиш човек с триъгълен щит и верига - ако не вярваш тествай да те ударят по дясната ръка с брадва и после виж дали ще си в състояние да събаряш някой с нея и да вадиш кинжал.
В интерес на акуратната дискусия:
10:01 - Лорас събаря щита.
10:04 - Лорас избива flail-а от ръката й с тъпото на брадвата, без да я удря по нея.
10:06 - Бриен прави същото като в книгата. Както казах и аз.
Ако за теб това че в книгата се бият на коне със всъвсем различни оръжия а в сериала пеша пак с различни оръжия не е разлика няма за какво да си говорим .

Тук се подзверих повече, преди да измисля какво да напиша. Не казах ли, че разлики в двата боя
има? Защо ми се присмиваш, задето съм казал, че ... няма? И защо ми се присмиваш въобще?
Ицо:
Ами някои хора не разчитаме само на филми и сериали за формирането на познанията си за оръжия и бойни техники. То и здравият разум е достатъчен за някои от въпросните бойни сцени, де.
Тук също - перифразираш ми мнението, така че да значи друго. Защо го правиш? Ако не съм се изразил ясно, повтарям: филмите и сериалите формират преценката и интуицията на човек, що се отнася до боеве
във филми и сериали. Каквото, струва ми се, обсъждаме сега. Допълнителните познания, струва ми се, първо ги притежават около 1% от зрителите (за разлика от разни работи като експлозии в Космоса, нали, за които 99% от хората знаят, че са безумни). Второ, наистина не става въпрос за очевидни неадекватности като в 80-арски сериал, където канарите отскачат от земята, когато паднат, заради което ме доядя на епитетите, които РРС използва. Трето, в 90% от случаите тия познания служат, единствено за да намериш несъответствия с това, което познаваш, а не за да ти обогатят естетическата преценка. Така мисля - ако някак я обогатяват, не мога да си представя как.
И накрая, схватката със Сирио не я помня добре. Приемам, че си прав. Още преди два поста попитах, показателна ли е за останалите 10-15 схватки до момента? На теб беше ли ти показателна? За тази с Йорен? Джейми и Нед? Бриен последния епизод? Честно.
Знам, че не ти е толкова важно и изначално неразбирателствата ми са с РРС. От самото начало, it wasn't about you. Окей?