A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]
- Ambartanen
- Arcanist
2.05
Добра промяна в началната сцена спрямо оригиналната за сгъстяване на сюжета.
ТВПетир се държа адекватно, приятна изненада.
Натали Дормър отново беше чудесна в играта си.
Кратка и качествена сцена в Кралски чертог за показване настроенията на тълпата, и то хумористично поднесена. "А?! Това за мен ли се отнасяше???"
От нацупеното хленчене на Теон почва леко да ми писва. ОК, не си доволен от приема, който получи, разбрахме вече.
Размазващо добра сцена между Тивин и Аря, чудесно монтирана с размяната на погледите, особено когато на въпроса му дали вярва в слуховете за Роб, тя му отговори:
Добра сцена с Джакен Х' Гхар, само дето в един момент той използва първо лице като говореше за себе си (You saved me and the two I was with), ама не е фатално, в другите случаи си беше на трето лице. Дано не се повтаря, де, че нарушава представата за Безликите.
Тоя път сцената отвъд Вала не ми беше досадна, хем беше кратка, хем снесоха малко инфо и намек какъв тръбен зов ще се чуе скоро.
Готин разговор с майстора-пиромант. Добра тирада на Брон за сблъсъка на теория и практика по време на сражение и краткото пояснение на Тирион накрая.
Трогателна сцена между Кейтлин и Бриен, особено предвид... да, де.
Много ме кефи колко добре развиват Бран в малкото минути, които могат да му отделят.
Колин Полуръката радва.
Чудесно показване на ситуацията на Денерис за шепа минути.
Генади трябваше да го вземат наместо Орльото в Небесно царство и Карибските пирати, все е по-убедителен като ковач.
Сууупер завършек.
Изобщо, адски точно поднасяне на сцени - кратки и съдържателни, чудесно заснети и монтирани, понякога само с подметната реплика или показано за миг изражение се натрупват впечатления за света и персонажите.
Страшно качествено оползотворяване на малкото налично време.
Добра промяна в началната сцена спрямо оригиналната за сгъстяване на сюжета.
ТВПетир се държа адекватно, приятна изненада.
Натали Дормър отново беше чудесна в играта си.
- Spoiler: show

Кратка и качествена сцена в Кралски чертог за показване настроенията на тълпата, и то хумористично поднесена. "А?! Това за мен ли се отнасяше???"

От нацупеното хленчене на Теон почва леко да ми писва. ОК, не си доволен от приема, който получи, разбрахме вече.
Размазващо добра сцена между Тивин и Аря, чудесно монтирана с размяната на погледите, особено когато на въпроса му дали вярва в слуховете за Роб, тя му отговори:

Добра сцена с Джакен Х' Гхар, само дето в един момент той използва първо лице като говореше за себе си (You saved me and the two I was with), ама не е фатално, в другите случаи си беше на трето лице. Дано не се повтаря, де, че нарушава представата за Безликите.
Тоя път сцената отвъд Вала не ми беше досадна, хем беше кратка, хем снесоха малко инфо и намек какъв тръбен зов ще се чуе скоро.

Готин разговор с майстора-пиромант. Добра тирада на Брон за сблъсъка на теория и практика по време на сражение и краткото пояснение на Тирион накрая.

Трогателна сцена между Кейтлин и Бриен, особено предвид... да, де.
Много ме кефи колко добре развиват Бран в малкото минути, които могат да му отделят.

Колин Полуръката радва.
Чудесно показване на ситуацията на Денерис за шепа минути.
Генади трябваше да го вземат наместо Орльото в Небесно царство и Карибските пирати, все е по-убедителен като ковач.

Сууупер завършек.

Изобщо, адски точно поднасяне на сцени - кратки и съдържателни, чудесно заснети и монтирани, понякога само с подметната реплика или показано за миг изражение се натрупват впечатления за света и персонажите.
Страшно качествено оползотворяване на малкото налично време.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- tigermaster
- Elder God
Генади - актьорът, който го играе, де - е бил на шестнайсет или седемнайсет по време на първите карибски пирати. Мисълта ми е, че още е бил малък... Иначе наистина е по-убедителен ковач.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- tigermaster
- Elder God
He messed with the wrong family:
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Уф, нещо не успява да ме спечели тоя сезон. Няколко доста яки сцени, но цялостното усещане ми е едно такова недозатоплено.
И сцената с Ренли и сянката беше омфг фейла. Това трябваше да е кулминацията и финалът на предния епизод, не някаква бележка под линия в тоя. Тотално извън ритъм беше, и не я усетих изобщо.
Въобще, тоя сезон си личи много повече от първия, че десет епизода на книгата са й тесни.
И сцената с Ренли и сянката беше омфг фейла. Това трябваше да е кулминацията и финалът на предния епизод, не някаква бележка под линия в тоя. Тотално извън ритъм беше, и не я усетих изобщо.
Въобще, тоя сезон си личи много повече от първия, че десет епизода на книгата са й тесни.
And you can't dance with a devil on your back...
- Ambartanen
- Arcanist
Съгласен. Сцената беше бая ръшната и свърши преди изобщо да успея да почуствам нещо.Roland wrote:И сцената с Ренли и сянката беше омфг фейла. Това трябваше да е кулминацията и финалът на предния епизод, не някаква бележка под линия в тоя. Тотално извън ритъм беше, и не я усетих изобщо..
Вече започват да се трупат липсващите герои и историите на някои много важни странични герои започват да се променят твърде много. Неизбежно за сериал с толкова малко време за представяне на герои но все пак (спойлери от трета книга)
- RRSunknown
- Elder God
Третият сезон беше потвърден преди месец. Ако се съди по събскрайбърите на ХБО и около 95% от ревютата в нета, ще има и четвърти, и пети, струва ми се.RRSunknown wrote:Както казах преди няколко страници- скучнее ми тоя сериал, насилих се да гледам последните два епизода и впечатлението ми се усили още повече. Ако продължават по същия начин съмнявам се да има трети сезон.
Ambartanen: Това, че на Болтън страничната история може да я няма както в книгата, не значи, че няма да я има.
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Нещо хич не ме грабва. Претупано, а и най готините неща ги показват съвсем бегло или са отрязани. По финансови причини може би ... Ще гледам още, но чувството за зле скалъпено театро е голямо. Може би и разочарованието ми от петата книга също помага ...
Единственото, което ми харесва са част от актьорите, има истински бисери сред тях.

Единственото, което ми харесва са част от актьорите, има истински бисери сред тях.
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
- Dr. Horrible
- Forsaken
И аз така я приех тази сцена...Roland wrote: И сцената с Ренли и сянката беше омфг фейла. Това трябваше да е кулминацията и финалът на предния епизод, не някаква бележка под линия в тоя. Тотално извън ритъм беше, и не я усетих изобщо.
Абе не знам, доста слаб ми се струва този сезон. Реално аз и първи сезон го хейтвах, но тогава поне разбирах защо им харесва на другите хора, поне виждах нещата, които другите биха оценили високо. Тук и толкоз не виждам...
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again