A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Fri Apr 27, 2012 11:35 pm

Супер яки са всичките. Особено съм впечатлен как са докарали приликата между Джофри и Гингрич.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Apr 30, 2012 8:48 am

2.05

Добра промяна в началната сцена спрямо оригиналната за сгъстяване на сюжета.

ТВПетир се държа адекватно, приятна изненада.

Натали Дормър отново беше чудесна в играта си.
Spoiler: show
I don't want to be a queen - I want to be the queen.
Тирион как изтормози братовчеда Лансел, не е истина. :lol:
But I don't care about your life. И накрая с молбата към Брон. :mrgreen:
Силна сцена между Станис и Давос, и двамата актьори бяха на висота, особено Станис.

Кратка и качествена сцена в Кралски чертог за показване настроенията на тълпата, и то хумористично поднесена. "А?! Това за мен ли се отнасяше???" :mrgreen:

От нацупеното хленчене на Теон почва леко да ми писва. ОК, не си доволен от приема, който получи, разбрахме вече.

Размазващо добра сцена между Тивин и Аря, чудесно монтирана с размяната на погледите, особено когато на въпроса му дали вярва в слуховете за Роб, тя му отговори:
Не, милорд. Всеки може да бъде убит.
Чарлс Данс и Мейзи Уилямс къртят. :D

Добра сцена с Джакен Х' Гхар, само дето в един момент той използва първо лице като говореше за себе си (You saved me and the two I was with), ама не е фатално, в другите случаи си беше на трето лице. Дано не се повтаря, де, че нарушава представата за Безликите.

Тоя път сцената отвъд Вала не ми беше досадна, хем беше кратка, хем снесоха малко инфо и намек какъв тръбен зов ще се чуе скоро. :wink:

Готин разговор с майстора-пиромант. Добра тирада на Брон за сблъсъка на теория и практика по време на сражение и краткото пояснение на Тирион накрая.
My friend remains unconvinced. :lol:
Хахххахахахаха, сцената на приема в Карт как показа философията на конния народ. "Разбира се, че не, халиси - ще изчакаме докато си тръгнем".
"Убави камъчета, шефке, че ги смъкнем без проблем, немай грижи." :mrgreen:

И после за три секунди показаха как пичът взе чашата, изля напитката и си я забърса. :lol:
Казах си аз преди време, че хал = хан. :mrgreen:

Трогателна сцена между Кейтлин и Бриен, особено предвид... да, де.

Много ме кефи колко добре развиват Бран в малкото минути, които могат да му отделят. :thumbsup:

Колин Полуръката радва.

Чудесно показване на ситуацията на Денерис за шепа минути.

Генади трябваше да го вземат наместо Орльото в Небесно царство и Карибските пирати, все е по-убедителен като ковач. :mrgreen:

Сууупер завършек. :D

Изобщо, адски точно поднасяне на сцени - кратки и съдържателни, чудесно заснети и монтирани, понякога само с подметната реплика или показано за миг изражение се натрупват впечатления за света и персонажите.
Страшно качествено оползотворяване на малкото налично време.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Apr 30, 2012 10:42 am

Генади - актьорът, който го играе, де - е бил на шестнайсет или седемнайсет по време на първите карибски пирати. Мисълта ми е, че още е бил малък... Иначе наистина е по-убедителен ковач.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Apr 30, 2012 2:03 pm

Оф, получих прозрение. От известно време се чудя на какво ми напомня новата Планина, преди няма и час, ме осени. На ранния Слави Трифонов. С опашчицата къде беше, ако си спомняте. Фейл. Пълен. И на всичкото отгоре е толкова изсмукан, че Бриен изглежда далеч по-грамадна от него, пък то не е така.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Apr 30, 2012 5:14 pm

He messed with the wrong family:
Image
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed May 02, 2012 6:04 pm

Тоя път сцената отвъд Вала не ми беше досадна, хем беше кратка, хем снесоха малко инфо и намек какъв тръбен зов ще се чуе скоро.
Да не говорим за супер-яката локация ;) А и Сам беше умилително видиотен по Гили.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 02, 2012 6:06 pm

Уф, нещо не успява да ме спечели тоя сезон. Няколко доста яки сцени, но цялостното усещане ми е едно такова недозатоплено.

И сцената с Ренли и сянката беше омфг фейла. Това трябваше да е кулминацията и финалът на предния епизод, не някаква бележка под линия в тоя. Тотално извън ритъм беше, и не я усетих изобщо.

Въобще, тоя сезон си личи много повече от първия, че десет епизода на книгата са й тесни.
And you can't dance with a devil on your back...

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Wed May 02, 2012 6:52 pm

Roland wrote:И сцената с Ренли и сянката беше омфг фейла. Това трябваше да е кулминацията и финалът на предния епизод, не някаква бележка под линия в тоя. Тотално извън ритъм беше, и не я усетих изобщо..
Съгласен. Сцената беше бая ръшната и свърши преди изобщо да успея да почуствам нещо.

Вече започват да се трупат липсващите герои и историите на някои много важни странични герои започват да се променят твърде много. Неизбежно за сериал с толкова малко време за представяне на герои но все пак (спойлери от трета книга)
The Tickler умира по толкова по-готин начин и смъртта му е много важна сцена в развитието на Хрътката и Аря, която сега ще е доста по-незначителна при неговото отсъствие. Хрътката изобщо хич не се забелязва в шоуто- имаше някакви слухове, че и в книгите не се е предполагало да е толкова важен герой, но феновете му се кефели твърде много. Дали Мартин не се възползва от ситуацията, за да го изреже напълно от историята?

Тивин кефи на мах, но все пак Харенхал трябваше да е основното представяне/развитие на Руз Болтън и Планината. Първият въобще липсва, а вторият е напълно инцидентен към цялата ситуация. Характерът на Планината, да кажем, не е твърде важен за историята, но Болтън става изключително важен след Червената сватба. Какво ще правят ако стигнат до там?

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed May 02, 2012 7:05 pm

Както казах преди няколко страници- скучнее ми тоя сериал, насилих се да гледам последните два епизода и впечатлението ми се усили още повече. Ако продължават по същия начин съмнявам се да има трети сезон.

Vash
Paragon

Post by Vash » Wed May 02, 2012 7:17 pm

Повечето ревюта, които съм чел за този сезон са положителни. И на мен ми харесва до сега.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed May 02, 2012 7:20 pm

RRSunknown wrote:Както казах преди няколко страници- скучнее ми тоя сериал, насилих се да гледам последните два епизода и впечатлението ми се усили още повече. Ако продължават по същия начин съмнявам се да има трети сезон.
Третият сезон беше потвърден преди месец. Ако се съди по събскрайбърите на ХБО и около 95% от ревютата в нета, ще има и четвърти, и пети, струва ми се.

Ambartanen: Това, че на Болтън страничната история може да я няма както в книгата, не значи, че няма да я има.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Thu May 03, 2012 6:08 pm

Нещо хич не ме грабва. Претупано, а и най готините неща ги показват съвсем бегло или са отрязани. По финансови причини може би ... Ще гледам още, но чувството за зле скалъпено театро е голямо. Може би и разочарованието ми от петата книга също помага ... :(
Единственото, което ми харесва са част от актьорите, има истински бисери сред тях.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu May 03, 2012 6:57 pm

Имаш пълното право да не гледаш.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Thu May 03, 2012 9:34 pm

Muad_Dib wrote:Имаш пълното право да не гледаш.
Имам пълното право да правя каквото намеря за добре. Проблемче ли имаш, Х мен?

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu May 03, 2012 11:14 pm

Roland wrote: И сцената с Ренли и сянката беше омфг фейла. Това трябваше да е кулминацията и финалът на предния епизод, не някаква бележка под линия в тоя. Тотално извън ритъм беше, и не я усетих изобщо.
И аз така я приех тази сцена...

Абе не знам, доста слаб ми се струва този сезон. Реално аз и първи сезон го хейтвах, но тогава поне разбирах защо им харесва на другите хора, поне виждах нещата, които другите биха оценили високо. Тук и толкоз не виждам...
But goddamn,
you got me in love again