Castle

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Post Reply
tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Mar 30, 2012 12:06 am

Егати тъпия епизод, честно.
Едновременно предвидим и напълно нелогичен извършител на престъплението, тъпа и, по-лошото, насилена драма...
Spoiler: show
Просто НЯМА начин извършителите да не са предвидили, че с бомбата може да се случи нещо като това, което се случи, и да не са оставили възможност този с тениската с Бетовен да сигнализира на репортерката да не детонира взрива. Като оставяш чисто нова раница насред протест с хиляди хора, между които бездомници, улични музиканти и т.н., би трябвало да се сетиш, че все пак е възможно някой да си я хареса и да я отнесе на някъде.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Mar 30, 2012 12:49 am

Добре де, с какво този епизод ви се е сторил по-необичайно зле от предишните в този сезон? Или и за другите сте на подобно мнение?
Понеже ми се стори, че съм едва ли не единственият в тази тема, който твърди, че "Касъл" е як само в първите си два сезона, а оттам нататък става поредната стандартна кримка и кара по инерция (даже го бях зарязал по едно време). Другите мнения за този и предишния сезон са по-скоро положителни, като гледам.

Аз вече го следя само за да видя как ще стигнат до нивото "Каскет фърева" и заради натрупаната фенщина към Нейтън Филиън и Стана Катич от първите две години, другото ми е просто ОК.
Нейтъна вече не му пишат свежи реплики и ситуации и е далеч от култовия си образ във въпросните първи 2 сезона, чини ми се (а и понатрупа килца). За Станата същото (без килцата). Алекс и Марта и те станаха част от декора - има ги, понеже са създадени в началото, ама се чудят сценаристите какво да ги правят.

Създателят на сериала замяза на Харт Хансън ("Боунс") с разтягането на Will They/Won't They до абсурд, а и сипва според мен излишна за този сериал драма и сериозност.

Нормална ситуация за всяка неебателна и драпаща за рейтинги телевизия, която предпочита 10 сезона с нарастваща калпавост и приемливи рейтинги пред 3-4 яки и концентрирани.
Тоя сериал като първоначална концепция (писател помага и досажда на полицайка, лафове, хумор, небрежна култовост и евентуално хепили евър афтър без драми и трагедии, абе подобрена версия на Moonlight) спокойно се вместваше в два-три лековати, свежи и къртещо яки сезони.

Затова и тая надежда да ги съберат в края на тоя сезон, че да не гледам и вероятния следващ, че колкото повече сезони, толкова по-зле и така до окончателен отказ - справка: "Боунс", "Хаус" и "Суперначъръл" при мен, да се готви ББТ, който вече гледам с прескачания. :mrgreen:

tl;dr - Много сериали нямат чувство за мярка и жертват качеството за рейтинги. Един от тях е "Касъл". :P

П.П. Адам Болдуин щял да гостува в един от следващите епизоди (този на 16-и). Очаквам Файърфлай подмятания. :mrgreen:
В тази връзка - поздрав с една сцена от втори сезон, шести епизод. :D

http://www.youtube.com/watch?v=3Q3pdj9p6yI

Доброто старо време. :cry:
Last edited by passer-by on Fri Mar 30, 2012 5:21 am, edited 3 times in total.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Mar 30, 2012 5:19 am

passer-by wrote:Нормална ситуация за всяка уважаваща себе си драпаща за рейтинги телевизия, която предпочита 10 сезона с нарастваща калпавост и приемливи рейтинги пред 3-4 яки и концентрирани.
f'xed. Освен телевизиите където рейтинга няма чак толкова голямо значение (HBO, Showtime, и компания, ма и те следят все пак някакво ниво на гледаемост) - дреме им колко е калпав или не сериала, стига да има рейтинг. Другото е wishful thinking от наша страна как би било хубаво да имат 1-2-3-... сезона, но яки.

Иначе конкретно за 4х19 - това определено е първия епизод, който изначално не ми хареса. Досега сезона - къде повече, къде по-малко, ставаше като цяло.
Last edited by armageddon on Fri Mar 30, 2012 5:25 am, edited 1 time in total.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Mar 30, 2012 5:21 am

Съгласен, коригирам на "неебателна". :lol:
Макар че да се уважаваш с тоя съзнателно халтураджийски подход... де да знам.

А 4.19 на мен пък ми беше над средното ниво като за сегашния сезон. Което не е много, де, пак е далеч от първите два.

Абе да приключват вече с Каскета, че все повече ми се ще да спра в края на тоя сезон и ако още не са се взели, да дебна фенски сигнали кога са се, да гледам съответния епизод и да спирам в края на втори сезон при повторните гледания. :roll:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Mar 30, 2012 5:33 am

В цялата схема е заложен халтураджийския подход - всеки гони рейтинга. Особено по 3те големи (ABC, FOX, CBS). Ако случайно успеят да направят нещо интересно, то е краткотрайно и на винаги на ръба дали ще има още един сезон. Или сбозява скоропостижно.

PS - Това с Адам Болдуин е интересно и ще се гледа (не че щях да скипна иначе де :)). В Касъл ако не друго, знаят как да си уползотворят гости.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 03, 2012 8:09 am

4.20

Разбърникването на статуквото Каскетово внесе известно разнообразие, стига да не се олеят и с него. А, и някакво разследване имаше, не беше лошо.
Марта и Алекс грам не се появиха.

Ако сезонният финал не се окаже наистина пипнат, май ще ми е последен епизод в тоя сериал, а хепиенда ще си го измисля сам (е, ако се вземат по-нататък, ще погледна епизода с официалната версия, но дотам).

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Apr 03, 2012 10:41 am

Мдааам, единственото нещо, което се увеличава в тоя сериал напоследък е дебелината на вратЪ на Нейтън Филиън... :/.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 03, 2012 10:54 am

Мели зяпа някакви епизоди от втори сезон, доста е як. Жалко, че забозява, ама то е ясно, все пак се крепи на Нейтън само.
This is it. Ground zero.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Apr 03, 2012 11:03 am

Биваше епизода. 'Nuff said, прекалено средняшки за да заслужи по-пространсвен коментар :)

Killua
Ascendent

Post by Killua » Tue Apr 10, 2012 12:31 pm

Абе не знам за Касъл и мощния му врат, но в първи епизод от 4 сезон лицето на Бекет е само скули.. Дано да се освести нататък..
Иначе до 3 сезон включително супер много му се кефя на сериала. И бтв едни от най-веселите епизоди за мен са в 3 сезон (не знам за вас, но аз толкова много се забавлявах на епизода с актрисата, която имитираше Бекет, или пък безценното тананикане на Досиетата Х :Д )
По принцип целият сериал си е изпъстрен със сериозни и весели моменти, но краят на 3 сезон и началото на 4 наистина са твърде много драма. Дано поразредят епизодите около майката на Бекет...
shadow dance nikoga ne luje

Killua
Ascendent

Post by Killua » Fri Apr 13, 2012 1:33 pm

Ох, такива безценни неща има в ютюб :mrgreen:
Ето едно от тях (промото е заснето по средата на втори сезон някъде).
Който не го е гледал - инджой! :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=FSJHQZd_Ees
ПС АКо не сте гледали целия Комик Кон 2010, непременно трябва да видите как Нейтън и Стана четат от Хийт Уейв секс сцената :lol:

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Apr 17, 2012 6:30 pm

Не знам в мен ли е проблемът, но последният еп е абсолютното дъно. Детективът, който вкараха за епиозда, беше безумно досаден, а Касъл дори не беше консистентен в поведението си като цяло. Егати и мишката е в по-голямата част от епизода.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 17, 2012 6:38 pm

Only if you haven't seen Firefly :P
This is it. Ground zero.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Tue Apr 17, 2012 9:29 pm

Даааам, Адам Болдуин и Нейтън Филиън са дружки от Файърфлайово време :mrgreen: Аз лично не хванах обаче някакви препратки (може би просто трябва определено да си опресня Файърфлай.. не ми се вярва да е нямало).
Абе с брада и като по-млад беше доста по-секси, сега ми изглеждаше леко проскубан и шишкав, а така го обичах иначе...
Spoiler: show
Image
Колкото по-малко Бекет в епизодите, толкова по-тъжен епизод, така че донякъде те разбирам, но не съм съгласна, че беше неконсистентен Касъл (верно обаче беше малко мишав... :lol: ).
Остават само два епизода до финала (следващата седмица почиват мрън). :cry:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Apr 18, 2012 2:42 pm

Moridin wrote:Only if you haven't seen Firefly :P
Абсолютно, епизода е почти чист фенсървис и който не е гледал Светулката губи доста и от Кесъл на моменти. Китайския, а и най-вече кафявото палто вече не знам в колко епизода го спрягат. Ако си играеше в началото на епизода и с кукли динозаври вече щях да се търкалям на пода.

Иначе ме изкефи абсолютното копие на Джейн.

А И Кесъл не е Мал, и много добре нарочно играе разликата в характерите :D. Покрай подновените брожения за събиране на пари за файърфлай нещата може да станат интересни и в Кесъл с гост актьори :D

http://castlespoilers.blogspot.com/

:D
Adam Baldwin: Yeah. "Detective Slaughter"! I had thought that maybe we could call him "Captain Slaughter" so that the tables would be even more turned on Nathan and he would have to call me "Captain" in this show, but it didn't work out.

Твъъърде много време отделят на ученическите охтики на щерка му, аман.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”