Random stuffec

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Mar 15, 2012 9:45 pm

Сайтът на каунтдауна крашна - http://baldursgate.com/

Но въпреки това ето го и анонса - http://www.joystiq.com/2012/03/15/baldu ... is-summer/

*хвърля пари по монитора*

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Mar 15, 2012 11:39 pm

Стискам палци да е качествено - и без това за сегашния джен само говна се очертават в близките години, поне да преиграем старите класики както си му е реда.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Mar 15, 2012 11:43 pm

Re-forged by Overhaul Games

Overhaul Games has assembled a talented team of artists, programmers and designers to enhance this timeless classic. To remain true to the spirit of the game, the team includes original Baldur’s Gate developers.
Relive the most epic story ever told

Baldur’s Gate: Enhanced Edition™ and Baldur’s Gate II: Enhanced Edition™ will feature a re-forged version of the Infinity Engine with a variety of modern improvements.

Надъхвам се. По-често трябва да ги правят тия римейкове. :)

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Mar 16, 2012 1:10 am

Аз съм леко скептичен към римейн на BG. Да, първата част има нужда, но с мода за конверсията към енджина на 2ката нещата се оправят. SoA/ToB са си перфектни и както са си и римейкването им ми се вижда безмислено.

едит : Някои ранни детайли явно са изплували все пак
- Beamdog exclusive
- Based off Throne of Bhaal code
- They have the code, so can make updates
- 2D, isometric all the way. This is Infinity Enhanced, not a 3D remake
- Not fully voiced - like the original
- 2nd Ed. AD&D
- Screens next week
- BG3? Part of the "master plan"?
- Keen to support mods ("after all, I lead NWN")
Като изключим първата точка (имам нулево желаение да джойнвам нов онлайн дистрибутор), остналото звучи точно като Tutu/BGTrology конверсията.
Last edited by armageddon on Fri Mar 16, 2012 1:19 am, edited 1 time in total.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Mar 16, 2012 1:18 am

armageddon wrote:Аз съм леко скептичен към римейн на BG. Да, първата част има нужда, но с мода за конверсията към енджина на 2ката нещата се оправят. SoA/ToB са си перфектни и както са си и римейкването им ми се вижда безмислено.
А защо не? Ако подобрят Infinity Engine със съвременни глезотйики, бих го играл с кеф. Любимият ми графичен двигател.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Mar 16, 2012 1:22 am

Зависи какви съвременни глезотийки ти трябват. На мен ми липсваше по-висока резолюция, но мод за това има и работи перфектно със всички IE игри. И изглеждат повече от чудесно.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Mar 16, 2012 1:34 am

armageddon wrote:Зависи какви съвременни глезотийки ти трябват. На мен ми липсваше по-висока резолюция, но мод за това има и работи перфектно със всички IE игри. И изглеждат повече от чудесно.
Чак повече от чудесно, просто с модовете играта става играема на по-високи резолюции... Не искам да плюя по тоновете работа, които са свършили пичовете. Модовете са страхотни, но нека и не отписваме римейка. Все пак не се прави от сбирщина абдали, току що хванали франчайза. 100% знаят какво е постигнато от modding community-то и явно са решили, че могат да направят нещо повече. Нека видим и да съдим тогава. Нали ще има шотове скоро? :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Mar 16, 2012 1:39 am

не на последно място едни 100% озвучени реплики ще паднат много благо макар че ме съмнява да съберат оригиналния каст.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Mar 16, 2012 2:19 am

Не съм го отписал римейка - просто съм леко резервиран към него, на етап каквото са обявили (което е меко казано нищо към момента, което ми е мега странно. Очаквах повече детайли покрай анонса).

RRS, доколкото има изненесено инфо към момента, няма да има 100 % озвучени реплики. Ще е интересно дали ще вкарат изобщо нови озвучени диалози или просто ще оставят нещата както са си.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Mar 16, 2012 8:55 pm

http://arstechnica.com/apple/news/2012/ ... w-ipad.ars

Тази история да ви е позната отнякъде?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Mar 18, 2012 5:49 pm

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Mar 18, 2012 5:59 pm

The Dragon wrote:http://wosland.podgamer.com/the-dark-side-of-digital/

And something darker.
That's Apple for you :) Но определено ако някой ми "свие" апа, за който съм се изръсил каквито и да е кинти, биха хвърчали глави ебаси.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Mar 18, 2012 7:42 pm

armageddon wrote:
The Dragon wrote:http://wosland.podgamer.com/the-dark-side-of-digital/

And something darker.
That's Apple for you :) Но определено ако някой ми "свие" апа, за който съм се изръсил каквито и да е кинти, биха хвърчали глави ебаси.
Защо мислиш че е само епъл. Спокойно може за в бъдеще да се появи и на стийм и на всичко друго.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Mar 18, 2012 8:52 pm

В Стийм още не съм виждал "фалшиви" игри, по подобие на цитирания Покемон в аппстора. Принципно обаче съм съгласен, че за в бъдеще време, е твърде възможно да се разпространят разглеждание практики и в други сървизи.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Mar 19, 2012 4:52 pm

И още един върло интересен кикстартър.

http://www.kickstarter.com/projects/sto ... anner-saga

Поне това което видях много ми допадна и реших да се разделя с 10-на долара. Все повече се чудя дали да не си направя един пайплайн от кикстартнати заглавия вместо да си пилея парите за АА заглавия със съмнителна стойност (привет СК2, Assassin Creed everything but the ACII и Д3)