Ако ще обвиняваш феновете, що не почнеш с ония, които си мислят, че сюжетът на МЕ 2 не е пълен с дупки? В смисъл, щом Cerberus може ей така от нищото да стане някаква убер-хипер-трипер могъща организация що да не сложат и всякакви други обрати на случаен принцип? Аз се хващам на бас, че "тоя пич" хич не е останал довлен от финала, ако изобщо е играл МЕ3.Заради такива псевдо-извисени фенове, като тоя мушмурок, най-вероятно некадърните писатели са въртяли и сукали края на МЕ3. Сеш' се, философска му работа, всичко е видиш ли за да се възпре хаоса между органичните видове и синтетиките. Синтетиките убиват органичните видове, за да може органичните видове да не създават синтетики, които да убиват органичните видове. Хващам се на бас, че тоя пич е останал доволен.
Strawman much? Има огромна разлика между едноизмерни персонажи и такива, които действат малоумно, защото иначе сюжетът не се връзва. Целият МЕ 2 е пълен с моменти, в които на много играчи им се иска да покажат среден пръст на TIM и Cerberus, но дори и диалогът не предлага такива опции да не говорим за действията на Шепърд. В МЕ 3 пък Cerberus вече съвсем го дават като 100% злодеи, но никой не обвинява Шепърд, че е работил за тях, освен Кайдън/Ашли, които общо взето се извиняват, че са посмяли да го заподозрат. Честно казано за мен цялата работа със Cerberus е къде-къде по дранеща от финала на тройката - финалът поне е съвсем лесно да бъде игнориран, докато Тимчо и неговите миниъни доминират ME2-3. Да не говорим за малоумното съживяване на Шепърд.Да, не всичко е черно и бяло, и О БОЖЕ персонажите не са едноизмерни, ужас ?!?!
Има един много як коментар:
Shepard walks into the Pentagon...
"Hey, Shepard. Thought you were dead."
"Yup."
"Got taken out in Tora Bora."
"Nup. Taliban captured me. Tended to my wounds. They made some valid points. Decided to join them."
"Oh, so you're working for the enemy now?"
"Yup."
"And you thought you'd just wander back into the heart of the US military, the Pentagon, have a few words, and leave without a fuss?"
"Yup."
"All right then. See ya."