Mass Effect 3

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Mar 12, 2012 7:48 pm

Заради такива псевдо-извисени фенове, като тоя мушмурок, най-вероятно некадърните писатели са въртяли и сукали края на МЕ3. Сеш' се, философска му работа, всичко е видиш ли за да се възпре хаоса между органичните видове и синтетиките. Синтетиките убиват органичните видове, за да може органичните видове да не създават синтетики, които да убиват органичните видове. Хващам се на бас, че тоя пич е останал доволен.
Ако ще обвиняваш феновете, що не почнеш с ония, които си мислят, че сюжетът на МЕ 2 не е пълен с дупки? В смисъл, щом Cerberus може ей така от нищото да стане някаква убер-хипер-трипер могъща организация що да не сложат и всякакви други обрати на случаен принцип? Аз се хващам на бас, че "тоя пич" хич не е останал довлен от финала, ако изобщо е играл МЕ3.
Да, не всичко е черно и бяло, и О БОЖЕ персонажите не са едноизмерни, ужас ?!?!
Strawman much? Има огромна разлика между едноизмерни персонажи и такива, които действат малоумно, защото иначе сюжетът не се връзва. Целият МЕ 2 е пълен с моменти, в които на много играчи им се иска да покажат среден пръст на TIM и Cerberus, но дори и диалогът не предлага такива опции да не говорим за действията на Шепърд. В МЕ 3 пък Cerberus вече съвсем го дават като 100% злодеи, но никой не обвинява Шепърд, че е работил за тях, освен Кайдън/Ашли, които общо взето се извиняват, че са посмяли да го заподозрат. Честно казано за мен цялата работа със Cerberus е къде-къде по дранеща от финала на тройката - финалът поне е съвсем лесно да бъде игнориран, докато Тимчо и неговите миниъни доминират ME2-3. Да не говорим за малоумното съживяване на Шепърд.

Има един много як коментар:

Shepard walks into the Pentagon...

"Hey, Shepard. Thought you were dead."

"Yup."

"Got taken out in Tora Bora."

"Nup. Taliban captured me. Tended to my wounds. They made some valid points. Decided to join them."

"Oh, so you're working for the enemy now?"

"Yup."

"And you thought you'd just wander back into the heart of the US military, the Pentagon, have a few words, and leave without a fuss?"

"Yup."

"All right then. See ya."

:lol:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Mar 12, 2012 8:30 pm

Мислите ти ме хвърлят в тотално недоумение. Различни игри ли сме играли? Шепард никога не е бил част от Церберус. Още от самото начало имаш повече от достатъчно диалози, с които директно му го казваш. Поставяйки се на мястото на Шепард, а аз съм човек с доста стабилни морални ценности, не виждам как иначе бих могъл да постъпя. Колекторите ме УБИВАТ, Церберус ме вдигат на крака след 2 години на операционната маса. Намирам се на тяхна база, не знам къде се намира тази база, не съм въоръжен, с изключение на един пистолет. Разказват ми какво се е случило, докато съм бил аут, нещата звучат логично. Предлагат ми огромни ресурси за да направя нещо, което принципите ми казват, че е правилно да направя.

Кораб + екипаж са под командването на Шепард. Дори самият екипаж е подбран специално за тази мисия. Хора, които са били лоялни на Шепард и такива, които могат да му бъдат лоялни. На Шепард, не на Церберус.

А Ашли/Кайдан са пълни кретени. Срещам се с Ашли и путката почва да ми се кара, още малко ще излезе, че е по-добре да съм мъртъв, отколкото да съм съживен от Церберус. Нищо, че и казах, че не работя за тях. Корабът и мисията са мои, което между другото най-дефинитивно се доказва, когато на края, като пич взривявам базата на колекторите и TIM от цялата операция взема един хуй.

Не знам как може да ги плещите тия глупости. Цветовете на Церберус по корпуса на Норманди ли ви кара да се чувствате, като част от организацията? Или пък униформите на екипажа? :lol: Баси.

Церберус винаги е била най-могъщата човешка неправителствена групировка. Просто в МЕ1 това не е толкова застъпано. Не виждам проблем в това каква роля играят. TIM е чудесен персонаж и като цяло Церберус правят нещата интересни в МЕ3. Аз затова и очаквах, че TIM няма да е поредната пионка на рийпърите, а ще има някакъв стабилен коз. Но явно не им е стигнало въображението.

Между другото много ме разсмя в дадената статия как пича говори що видиш ли Garrus отишал на Омега. Той нали го бил убедил да се върне в C Sec or whatever. :lol: Изобщо WTF are we talking about? Ми щото така е решил, минали са 2 години, адски много шибано време. Джокера му бил антипатичен щото незнам си къв коментар направил. :lol: И трябва да приемам подобни доводи на сериозно?

Аз не съм забелязал персонажи в 2-ката да се държат неадекватно. Моите проблеми с играта са коренно различни. Проблемът не е в самата субстанция или замисъла, а в изпълнението. Играта е зверски линейна, особено като се има предвид, че всъщност в нито един момент не сме под някакъв натиск да бързаме, както беше в 1-цата, а тя не беше толкова линейна. Освен това ме дразни, че Легион става част от екипажа на толкова късен етап. Дразни ме сдуханата итемизация, липсата на итемизация на squad mates, максималното опростяване на скиловете, скучните скилове и т.н. Все валидни неща, дето не съм си ги извадил ей така от задника.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Mar 12, 2012 8:48 pm

Корабът и мисията са мои, което между другото най-дефинитивно се доказва, когато на края, като пич взривявам базата на колекторите и TIM от цялата операция взема един хуй.
Май си пропуснал момента в ME3 където става ясно, че независимо дали си взривил базата Тимчо е взел core-a на human-reaper-a. Корабът е "твой", ама като ТИМ се обади и Шепърд веднага рипва да прави каквото му се каже. Твой, друг път. Тимчо те вкарва в капан на кораба на колектърите по средата на играта и ти пак продължаваш да му играеш по свирката....защото така казва сюжета. Шок и ужас, в тройката се оказва, че на Тимчо му и било през оная работа за спасяването на колонистите, а сега той самият трепе хора на конвейер. Май това да помагаш на терористи не е чак толкова добра идея, все пак, а? Не че някой си спомня за това в тройката, освен Кейдън/Ашли...

Въобще цялата работа със супер-дупер секретна организация, която изведнъж почва да слага логото си навсякъде и всеки я знае е безумна отвсякъде. А това Шепърд съвсем открито да работи за такава организация и на никой да не му пука за това е все едно най-обичаният американски генерал да иде да помага на ал-Кайда и всички да си кажат, че това не е нещо особено важно.
Церберус винаги е била най-могъщата човешка неправителствена групировка. Просто в МЕ1 това не е толкова застъпано.
За това си има точна дума - retcon.
Кораб + екипаж са под командването на Шепард. Дори самият екипаж е подбран специално за тази мисия. Хора, които са били лоялни на Шепард и такива, които могат да му бъдат лоялни. На Шепард, не на Церберус.
Откъде Шепърд може да знае в началото, че екипажът ще има каквато и да е лоялност към него?
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Mon Mar 12, 2012 9:03 pm

Е, добре, но какво всъщност трябва да направи Шепърд? Според мен целта - да спре колекторите да отвличат хора, и да върви по следите на рипърите, оправдава средствата - да работиш с ТИМ, а не за него. И аз не приемам, че работи за него и му играе по свирката, а изцяло се възползва от ситуацията за доброто на всички. А останалите биха последвали Шепърд където и да е, защото вярват на него, а не на ТИМ.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Mar 12, 2012 9:09 pm

Отново - какъв избор има в случая? ?!? ?

Няма да стане. На инат ще си правим. Явно играта си я усетил по друг начин. Почва да ме сърби задника, като някой едно си знае и липсват доводи. Казах как аз усетих двойката, кои са и силните, кои са и слабите страни.

В нито един момент не работех за Церберус. През цялото време аз използвах тях, не обратното. Фактът, че TIM се възползва от малката връзка, с която разполагаше до мен, просто го прави по-лукав и досаден. Диалогът, когато това се случи беше напълно адекватен от страна на Шепард. Фактът, че дали унищожаваш базата или не няма ефект над тройката е просто показателен колко много писането в нея смърди и как са хвърлили в кофата цялата идея изборите ни да имат някакво значение. Нямат значение. И вината не е в МЕ2, съжалявам. И това, че на теб Церберус не те кефи, не прави замисъла лош, нито TIM лош персонаж. Просто целият потенциал, който имаха от двойката, отива по дяволите в тройката. TIM от дълбок и заплетен персонаж се превръща в индоктринирана пионка. Така са го написали.

Между другото, ако личните интереси на TIM не съвпадаха с тези на Шепард, никога нямаше да се разкрие тайната на колекторите и човешкия рийпър щеше да бъде създаден, защото до този момент единсвеното друго лице, което разполагаше с нужната информация да помогне на Шепард, беше шадоу брокера, който все още не беше Лиара и както става ясно по-нагоре е по-скоро на страната на колекторите.

Ако не си забелязал един от основните проблеми с МЕ3 и края и е, че обезсмисля всичко изградено до този момент и прави преиграването на предишни игри пълна загуба на време.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Mar 12, 2012 9:24 pm

Аз като знам колко бази на Церберус изравних със земята в единицата - доста смешно ми беше в двойката как всичко е на 6.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Mar 12, 2012 10:15 pm

RRSunknown wrote:Аз като знам колко бази на Церберус изравних със земята в единицата - доста смешно ми беше в двойката как всичко е на 6.
Е това поне не са променили. И в 2-ката, и в 3-ката на TIM не му пука много какво, кой и колко е жертвал. The end justifies the means. Язък, че го наебаха така тоя персонаж.

BTW :lol:
Spoiler: show
Image

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Mon Mar 12, 2012 10:29 pm

Е не, чакай, може да не са пре***** нищо още. Аз продължавам да човъркам за теории, най-новото което ми хрумва е, че в съзнанието на Шеп, Андерсън може да представлява неговото/нейното съзнание, което се бори срещу натиска на Рипърите, а ТИМ да е опитът им да го пречупят.. знам ли. Но доста от репликите на Андерсън бяха малко Shepard-like. Абсолютно всичко ми се вижда по-приемливо от това с което разполагаме... А ето това ми прилича малко повече на нея :lol:

Image

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Mar 12, 2012 10:35 pm

Now that makes much more sense! :lol:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Mar 13, 2012 3:00 pm

ок - мода на coldesced.bin е готов - удвояване на всички асети като стойност(компенсация за 50% нърф от малоумния мултиплейър) + супер бързо минаване на времето по време на игра и на кътсцени с енджина на играта при задържане на клавиша G. ако някой е заинтересуван да си каже.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Tue Mar 13, 2012 3:14 pm

Аз съм заинтересувана, най-вече за тоя 50% нърф, какво трябва да правя? По - подробничко, като за блондинка, ако може :mrgreen:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Mar 13, 2012 3:14 pm

Аз, също така трябва да го постнеш във форумите на МЕ3. Много хора сигурно умиргат за такова нещо.

Edit: Егати феновете сме. :mrgreen:

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Tue Mar 13, 2012 3:40 pm

Хахахаха, не мога... :lol: http://www.youtube.com/watch?v=1yYovpzL ... e=youtu.be

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Mar 13, 2012 3:51 pm

Arlina wrote: блондинка
pics or it didn't happen :P

Първо - сваляте този файл.

http://www.box.com/s/ojnau680pnvd7smbng7k

Използване - правите бекъп копие на файла Coalesced.bin във инсталационната папка на МассЕффект/BIOGame/CookedPCConsole и след това го overwrite-вате с сваления.

За използване на двойните асети е необходимо почване на нова игра. След цитаделата (първата мисия след марс) трябва да имате малко над 500 ефективни и към края на играта над спокойно над 10000.

при задържане на бутон G всичко почва да се движи 8 пъти по бързо безценно в цитаделата и в кът сцени. Не работи при филмчета и при сънуваните кътсцени.

Едит - може да сравнявате дали работи като сравнявате тези сканове колко дават, спрямо това което дава на новата игра.

http://www.gamespot.com/features/mass-e ... 1/?page=17

Едит: Ако Turian flotilla и javelin missile lаuncher дават 80 и 100 съответно 0 всичко е наред.

Успех
Last edited by The Dragon on Tue Mar 13, 2012 4:04 pm, edited 1 time in total.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Mar 13, 2012 3:55 pm

Голям си! Мерси! 8-)