Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Feanor
Scholar

Post by Feanor » Thu Nov 10, 2011 1:51 am

А еволюирала катеричка виждали ли сте -- пресича улица по опънат кабел (електрически, коаксиален, каквото има) отгоре :) Тук ги има доста. Ще пробвам да снимам някоя.

Като бяхме студенти в Columbus живеехме на третия (последен) етаж на блокче с апартаменти на много хубаво място -- хем в града и на 50 метра от главната улица, хем закътано и по средата на горичка с поточе. Та бяхме си завъдили ракун на балкона: през нощта се катери по опорната греда на блока от земята до третия етаж като по тръба и после гледа какво има там. В началото беше изровил птичата храна в чувал, която държахме там, но много пилееше по пода и затова прибрахме просото. Започнахме да му оставяме ябълка с чинийка вода. На сутринта -- ябълката обелена и изядена, водата изпита, корите от ябълката в чинийката. Възпитана животинка.

Чак после се сетихме, че е и по-умен от нас, освен възпитан. Тогава бяхме глупави още и купувахме каквито ябълки има в магазина, т.е., такива с восък по кората (за да блести и да изглежда привлекателно). Кой знае колко боклуци сме изяли.

Тук ракуни има по-малко, но е пълно с всевъзможни други добитъци. Второ лято поред например една сърна идва с малките си в горичката до нас -- буквално на два метра от балкона. Като излезеш ти хвърля един бърз поглед, преценява че не си опасен и продължава да пасе храсталака. Пасат като кози, между другото: много сладки сърнета, грациозни и т.н. (който не е виждал малко сърне да се изправя от легнало положение не знае що е то грация), докато не ги видиш как опустошават храсти и ниски клони.

Такива работи.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 10, 2011 2:08 am

Яко. Ние сме в центъра на бетонената джунгла и животните, с които се сблъскваме, са основно реднеци, катерици, зайци, сойки, гарвани и диви патици. Ако мръднем малко насам-натам (10 минути пеша) се стига до хубави паркчета и реки, де. На покрива на сградата пред нас гнездят някви патки и ни будят с крякане през лятото. Много е гот.

Виждала съм еволюирала катерица иначе - тия тука скоро ще почнат и банкомати да ползват кат ги гледам как се справят с отварянето на всякакви затворени помещения, за да стигнат до боклука...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Nov 10, 2011 10:09 am

Както го разказвате, ми се доживя при вас, а като се има предвид че мразя студа това е голямо постижение:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Nov 10, 2011 11:46 am

Аз лично бих искал да живея с патета наоколо.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Feanor
Scholar

Post by Feanor » Thu Nov 10, 2011 6:35 pm

Милена, студът не е по-лош от България. Климатът е практически идентичен на този в Русе, само зимата е (теоретично) малко по-дълга. Има много сняг (което е хубаво, мен ако питаш), но температурите не са много ниски. Имаме нещо, което се нарича Lake effect snow: идват над езерото въздушни маси от Канада и като ударят брега при нас си изсипват цялата влага. Много е весело като не можеш да видиш пътеката на две крачки пред себе си от снежни парцали.

Като бях тук на лично интервю за работа тъкмо бяха затворили университета (за половин ден) заради ледена буря и бъдещите ми колеги се чудиха какво да ме правят сутринта, а следобед трябваше да правя всичко в два пъти по-малко време. 15 минути обяд, две презентации една след друга, препускане през декан, провост и т.н. Аз бях тъкмо навършил 27 тогава и бях точно 20 години по-млад от най-младия си бъдещ колега, та беше доста весела цялата ситуация -- чичковци размотават някакво хлапе набързо през всички офиси на важни администратори.

Това беше през Февруари 2008 година и е единственият ден с отменени часове оттогава насам. Няма значение времето, учебен процес трябва да има. И е удивително колко много студенти (около половината студенти в университета живеят извън кампуса) идват на час в най-големия сняг.

Та така. Сняг има, но студ -- не повече, отколкото в северна България.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 10, 2011 7:09 pm

Е тука при нас има и студ, ма не трае дълго заради Шинука дето духа откъм Пасифика. Обикновено имаме по 2 зловещи седмици с под -30 градуса на зима. През останалото време температурата ходи нагоре-надолу и не става прекалено студено, освен ако не задуха гадния вятър, дето пронизва. А и сухия въздух прави студа доста поносим. На -38 градуса, като се движиш не ти е студено на тялото, дори да не си се облякъл като за северния полюс. Само боли като дишаш, затова е добре да си сложиш 2 слоя шал на лицето.

Тук досега занятия не са спирани (през тия 4 години, през които съм живяла тука), независимо от атмосферните условия. Калгарианците са навикнали на лед, сняг и виелици и изобщо не ги брига кво се случва навън.

Oui. Je suis garbage.

LynnaMerrill
Smallfolk

Post by LynnaMerrill » Thu Nov 17, 2011 8:28 am

Тук имаме и едни интересни патици, които идват само зимата при нас "на топло". Плуват из ледовете на езерото Онтарио и напролет си отиват на север.

Като живеехме в Кълъмбъс, пък, имахме канадски гъски през цялото време -- но не едни и същи гъски. Тези, които бяха при нас през лятото, отиваха на юг зимата, а при нас идваха други от север. Все същата гъска, като го гледаш, не знам защо имаха такива различни климатични предпочитания.
http://www.lynnamerrill.com : writer, programmer, etc.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 20, 2012 11:12 pm

Не знам що СОПА не се обсъжда тук - все пак е предния чудесен продукт на дъ ленд ъф дъ фрий енд хоум ъф дъ брейв.

Затова пък аз смятам да ви разкажа за тоталния ташак, който се случва с упражненията ни по химия в момента. Начи, построиха ни нова сграда. Кат слънце! Няква супер селф-състейнабъл, еко, грийн и прочее постройка, дето цялата е в стъкло, ползва като енергиен ресурс слънце, вятър, тевтонични движения и мидихлориани, рециклира всяка молекула дето се произведе в нея и изобщо, сериозната работа.

Та, първото ни упражнение е определяне на твърдост на вода. Т.е. идеята е да си вземем чешмяна вода и да измерим количеството калций в нея с титруване. И миналия семестър, когато почват да ползват сградата за пръв път изведнъж се оказва, че в чешмяната вода там няма никва твърдост!

Щото, разбирате ли, сградата си правела сама водата от стопен сняг, валежи и прочее. И сега, на връхта на този технологически прогрес ние или ще трябва да слагаме калций във водата, за да стане изобщо това упражнение, или ще трябва да влачим бидонища с чешмяна вода от някоя от другите сгради. Култец!

Другата убергениална гениалност е това, че всички стени са от стъкло. Начи, от улицата още могат да те видят кво правиш. И на това стъкло не им е хрумнало, че ще трябва да се сложи черна или бяла дъска, за да пишем по нея. Понеже сме в 21 век, трябва да сме хип и фънки и да правим презентации. След големия квик от миналия семестър, че все пак е НУЖНО от време на време да се напише некоя буква пред тея деца и само с презентация не става, са ни докарали дребни стъклени, полупрозрачни дъсчици на колелца. Те са с височината и широчината на закачалка и са разделени на две през средата с няква плоскост, на която да оставяш маркерите и изтривалката. Т.е. тая площ от тях, в която може да се пише е малкият квадрат, който се оформя в горната част на дъската след разделянето й по тоя начин. Отдолу също има такъв квадрат, но за да пишеш в или да четеш от него, трябва да легнеш на пода. И понеже нещото е направено от полупрозрачно стъкло, почти не се вижда кво пиша с маркера по него. Баси, все едно Епъл са я проектирали тая лаборатория, заклевам се! :shock:

Другото ми любимо наблюдение от тази седмица е това как модерният капитализъм ни поставя в условия, дето и в развиващите се страни не са толкова зле. Начи, имам група с 40 студента в нея. Това по своему е абоминация - дори прародителите ни по времето на комунизма рядко е трябвало да учат по 40 деца в един клас. Аз на тия 40 деца мога да им дам по 1/40 от вниманието си. ТОВА получават те след неквите бесни хиляди, които са платили за образованието си.

На всичкото отгоре са ми дали стая, в която има чинове и столове за максимум 39 от тях. 40-ото явно трябва да седне в нечий скут или да ми се качи на раменете, не знам. Може би гледат кубатурата на стаите за тея неща - колко слоя ученици можеш да поместиш във височина, някви такива работи. Та въпросната стая е няква душегубка, под земята, която като се напълни със студенти, всеки от тях със стандартния си за Калгарианската зима скафандър + огромната, съпровождаща го раница, БУКВАЛНО не остава място да се стъпи. Сигурна съм, че и в най-изпадналите райони на Африка, Индия и Латинска Америка е по-добре от това. Аз мога да се движа само латерално пред дъската, като някъв блокиран робот от тея дето чистят пода.

Ходихме да се разправяме с шефката и от следващата седмица дано сме в някви по-нормални стаи вече.

Oui. Je suis garbage.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Fri Jan 20, 2012 11:17 pm

И тук съм забелязал мания към прозрачните сгради, като си ходя по улицата постоянно виждам бачкащите. Прогрес, братче. :lol:

Nebulas
Farmer

Post by Nebulas » Mon Jan 23, 2012 2:17 am

Бях в САЩ, обикалях 3 седмици от щат в щат - командировка от работа. Не помня в кой град съм бил защото кацнах към 1 през нощта. Стигам на автопилот до хотела, влизам си в стаята на първия етаж и припадам. Събужда ме влажен кучешки език. Дотук добре. След 5 секунди загрявам, че аз нямам куче, след още 10, че аз съм в хотел. Поглеждам - 4-тата стена на хотелската ми стая е едно огромно плъзгащо се стъкло - И Е ДРЪПНАТО. Снощи съм бил гроги и не съм забелязал, че чистачката е оставила стената/стъклото/плъзгащата се врата отворена. Спал съм на няма 3 метра от вътрешен басейн, обграден от дебели янки и противните им некултурни хлапета. За капак едно от тях, след като си е пуснало мокрото куче да ми скочи на леглото, с интерес (и мокри ръце) разглежда единствената ми чиста риза, извадена за срещата в 10.
"Information is the most dangerous explosive known to mankind!"
J.Horovitz

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jan 29, 2012 12:07 pm

хахах полезни съвети ако ви спре полиция в щатите от Крис Рок

http://www.youtube.com/watch?feature=en ... j0mtxXEGE8
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Sat Feb 04, 2012 8:18 am

kalendarа_ska4a
Misting

Post by kalendarа_ska4a » Sat Feb 04, 2012 12:06 pm

Да, това е възможно най-лесният начин да докараш много гледания без да изисква много труд. Просто говориш с разни хората по улицата (същото щеше да е и с Британия) Това, че Америка е по-полулярна просто води до по-голям достъп до простотията им. А колективната омраза пък е маркер за човешката простотия типа стадото мрази.

Но пък това, че Юта е държава беше ХА ХА ХА :mrgreen:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Feb 04, 2012 12:24 pm

Мне. САЩ определено е абсурдно географски неориентирана нация, в която масата народ не вижда повече от инч-два пред носа си. Основната причина е продънената им географска система - географията дори не е отделен предмет.

http://news.nationalgeographic.com/news ... urvey.html

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Feb 04, 2012 4:33 pm

Обаче мен силно ме плаши самоосъзнаването, че концентрацията на хората в България, от които бих получила подобни отговори, нараства стремително.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.