Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Sun Jan 15, 2012 9:50 am

Dark Souls.

Личният ми GOTY.

Играта е безобразно яка, в смисъл навъртял съм над 80 часа(първият ми сейв се прееба на 40 часа) и още не съм я минал, how cool is that.

Иначе, pyro/inteligence билдовете са яко imba в PvE. С такъв билд просто нищо не може да ти се опре. Можеш да джаскаш гадовете с pyro, който след като се аксендне отвъд +15 скейлсва на S с интелиджънс, можеш да ги грухаш със сорсърита, можеш да ги блъскаш с енчантед меч, който също скейлсва с интелиджънс.
Засега билда изглежда горе-долу така:

Vitality:20
Attunement:19(за 5 слота с магии)
Strenght:16(за да могат да се ползват greatswords)
Endurance:25
Dexterity:14(за longbow)
Resistances:11
Inteligence:30
Faith:8

Pyro-то само по себе си е убер добро. До сега единственият бос който имаше flame resist беше Quelaag(тая със паяка), всичко друго като види огън и се насира :P. Босовете кефят като цяло, единствените ми проблеми досега бяха с двамата в Anor Londo, поне докато не им хванах цаката де.
Днес минавам Demon Ruins/Lost Iziliath, ако остане време изоравам Catacombs и съм на последния бос.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Sun Jan 15, 2012 9:59 am

Най-накрая се прежалих и изграйндих всички карти на Painkiller, така че сега го почнах на Trauma. Това вече Е играта - не ти пука за души, не ти пука за изисквания за карти, няма autosave и почти няма здраве из нивата. Само пушки, бързи рефлекси и стотици гадове за трепане. Силно препоръчвам, ако има някой друг като мен изтървал.
Elves dig rocket launchers.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jan 15, 2012 10:44 am

Прободнах аркам сити аз вчера за 30 кинта от импулс. Хубавичка изглежда.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Wed Jan 18, 2012 10:22 am

Днес по някое време налазвам Gwyn последният бос в играта. Голяма мъка ще е. Гледайки клиповете в тубата, съм на мнение, че това определено е един от най-трудните босове с които съм имал среща.

Във форплея гледам се води дискусия "за" и "против" портването на играта за ПС. Ето и моите две стинки по темата. Ако става въпрос единствено за портването съм напълно ОК. Обаче като знам, че на втората седмица нета ще се наводни с модове, чийтове и трейнъри, които ще убият пълнокръвния експириънс ми се ще да не го правят. Защото докато при конзолите единственият съвет, който можеш да получиш когато 20 пъти умираш на едно и също място е Try harder, при ПС отговора ще е "еми метни си тоя мод или трейнър и ще го минеш" и съм сигурен, че половината от хлапетата точно така ще играят. Ако не вярвате ето:
С ръка на сърцето казвам, че играта можеше да е велика. Казвам можеше, понеже я играх , но още първото "чукче" ме събори 3-4 пъти, със зор минах ниво 1 и на 2ро вече се отказах И един приятел , който е ти на ти с rpg-та също спря на 2ро ниво Играта е яка, ама най - тъпото нещо, което може да направиш на една игра е да и сложиш very hard режим, който да не може да променяш.. е сори Namco ама това е пълна дебилщина ! Който е минал 50 + RPG-та ще му хареса мазохизма на тази, който не - няма смисъл да я чака.
Обаче като се замисля за PC ще можем да я моднем на Normal mode Тогава по - може да се играе.
Лошото е че и много фенове на RPG-тата я зарязаха.От мойте познати нито един не изигра повече от няколко нива на нея.Един от тях е отявлен фен на RPG жанра ,но дори и той я заряза.Не само че е безсмислено трудна,но и губиш целия прогрес,и следващия път я почваш от начало,което дразни адски.Освем това е неоптимизирана,с грозна графика ,никакви куестове и никаква история.Просто една малоумна грозна игра,която някой болен жълтурко е програмирал така че трябва да си счупиш пада,или екрана на телевизора,или най малко нервите.Еми тая специално игра не си заслужава ядовете.Прекалено дървена е.
Наистина като пукнеш май, беше това, че губиш целият прогрес Скайрима къде , къде по - нависоко лети от това тук.. Ама пак казвам, че на ПС яко ще я моднат и може и да е играема

Martix
Archmage

Post by Martix » Wed Jan 18, 2012 11:24 am

И да не пускат PC версия, щото можело да я моднат и улеснят. Не, че ще те принудят да я играеш по лесна, пак ще си имаш ванилата и никой не те кара насила да слагаш модове, но някакви лапета можело да го направят :lol: :lol: е човек, уби ме.
Малко по-демократично, плийс.
Аз пък ще изтанцувам танца на радостта ако я портнат качествено.
There are no rules! I'm gonna get you!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jan 18, 2012 11:51 am

Майндкрайм ако играеш на PS3 дай да те добавя в списъка с приятели в PSN.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Wed Jan 18, 2012 11:53 am

Не казвам да не я пускат на всяка цена.
Всеки да си играе както му е гот.

Мисълта ми е че, много народ няма да успее да изпита това което Дарк Соулс в същината си е, а именно МНОГО трудна и МНОГО време изискваща за усъвършенстване игра. После по форумите ще почнат мнения от сорта на "Ми врътнах я днеска, не виждам кво и е толкова специалното". Тези мнения не че ще ми накривят шапката особено, но ще ми бъде трудно да обясня на някого че истинската наслада от играта идва, когато я победиш по трудния и бавен начин. На един притежател на конзола който я е минал, няма да има нужда да му ги обяснявам тия неща, защото той ще си знае колко време и нерви му е коствало. А че ще има и хора които ще и се изкефят максимално и ще я изиграят както си му е реда? Спор няма.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Wed Jan 18, 2012 5:26 pm

Утрепах го от първия път, лол! Викам си, я чакай да пробвам една стратегия пък той взе че падна :lol:. Сега се меткам на New Game +.

Радо, аз стейшъна преди Коледа го засилих щото му изиграх всички ексклузиви за момента и се обзаведох с един бокс. Изпадна ми една оферта за едно залежало Джаспърче което можеше да се джейтагне и не можах да се въздържа.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jan 18, 2012 6:14 pm

A, жалко аз точно заради онлайна си я взех за PS3 Dark Soulsa - играта се променя коренно макар че има и разни лешпери които нарочно оставят заблуждаващи съобщения.

Иначе голям праз че двама ганьовци щели да си намерят трейнър - те ганьовците изобщо няма и да бутнат играта като ги убие три пъти подред Asylim демона - няма и тренери да си играят да търсят.

Аз изоставих всичко и плющя Мортал Комбат като гладно сиганче мазна баничка. Жуля стори моуда наред - минах го наполовина, голяма зарибявка , печеля някакви трофеи на поразия - даже не знам за какво става дума ама цъка нещо там. Пробвах и онлайн - все някакви нубари ми се падат и само веднъж паднах - другите им се чудя - имат по 30-40 мача а ги опухвам като маче у довар и то с рандъм персонажи дето ни магии ни комбота им зная.

Открих че съм и адски добър на Киллзоун 2 и 3 в мулти - като круши ги бруля, чак ми свършват патроните понякога и трябва да вадя пистолета и след това на нож. Хем със снайпера дето му се носи славата че мерника му се клател като Вежди Рашидов на 10 уискита.
Странна работа като знам колко зле бях на Black Ops и Halo Rеach където всички ттърчат като обрани еврени взели екстази.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Jan 18, 2012 11:29 pm

RRSunknown wrote:Странна работа като знам колко зле бях на Black Ops и Halo Rеach където всички ттърчат като обрани еврени взели екстази.
Еми нормално, в Halo и CoD има много хардкор играчи. Killzone игрите не са чак толкова популярни, че народа да зацикля в тях до същата степен.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jan 18, 2012 11:33 pm

Специално на Блек Опс - навика играта да пуска 50 левъл играч с нубари 1-2 левъл обезмисля всякаква игра.

За Килзоуна обаче не съм съгласен - имам друго наблюдение - точно тези старите игри обикновено остават с някакво ядро хардкор цикльори , докато масата мигрира към нови игри - на Гиърс 1 като разцъквах просто беше мисията невъзможна - всички с които ме пускаше бяха абсолютни богове на хедшота и експлойта с търкалянето, обратно на Гиърс 3 попаднах на къде , къде по-слаби киртаци които падаха лесна плячка дори на резачката. Въпроса е че на Килзоуна пуска 30 на 30 човека и ако си тарикат можеш вместо да вървиш с основната маса да направи някаква диверсия и да излезеш в гръб на 4-5 човека които да отстреляш. Има и друго - за 5-6 игри не чух нито едно детенце да пищи и някакви глупаци да псуват нон стоп - нещо с което си измъчих ушите и на Cod и на Rеach.

Като цяло останах с впечатление че се играе много по- интелигентно и с мисъл за отбора вместо да се тича накъдето ти видят очите още щом те респаунне играта.

Друг е въпроса че Рийч ми омръзна далеч преди да стигна майсторските нашивки и рангове.

Nebulas
Farmer

Post by Nebulas » Mon Jan 23, 2012 1:56 am

Зарибявам се с ей това

http://zamunda.net/details.php?id=296092

Някой беше пуснал пост за него преди време, но едва сега мога да коментирам. Графиката е страхотна, гейплея е готин, особено в битки - има и свобода на комбинациите и красота на комботата. Има нещо като класове и дърво със скилове, но като гледам може да се мешат както ти дойде. Засега още не съм усетил силата на крафтинг системата - гледам, че има стандартните - ковеш брони, правиш колби, полираш камъни за сокване, но в демо нещата са ограничени.
Като цяло бих отделил бюджет въпреки незавидното ми икономическо състояние :)
"Information is the most dangerous explosive known to mankind!"
J.Horovitz

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Feb 08, 2012 7:19 pm

Хаха и аз днес я подкарах, само трябваше да си намаля скороста на въртене с мишката, че баси размятането на камерата. Сладурска е игричката, определено ще си заслужава времето.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Feb 08, 2012 7:40 pm

Masterpiece е направо! :D

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Feb 08, 2012 8:01 pm

Nebulas wrote:Зарибявам се с ей това

http://zamunda.net/details.php?id=296092
Което за хората, които не могат да отварят български пиратски сайтове, е...?