Котки, гррррррррр...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Nebulas
Farmer

Котки, гррррррррр...

Post by Nebulas » Thu Jan 05, 2012 1:35 pm

Предполагам, че у все мъж рано или късно се заражда омраза към котките - особено сладки пухкави котенца. Предполагам, че това е в следствие на ревност (как така някъв пухест парцал ще получава повече внимание и обич от МЕН). Може и да е резултат от някаква вродена злоба към по-дребни и беззащитни същества, но всеки който се е бил с котка може да свидетелства, че котките рядко спадат в тази категория (след като си превърже ръцете до лактите де). Или просто се задейства у хората рефлексът да мразят всичко прекалено възхвалявано и боготворено - виждали сте жени и котенца - литургиите в катедралата Св.Петър бледнеят.

От друга страна има обективни причини да мразя котките - драскат, съсипват мебелите, позволяват си териториални претенции към любимия диван, задръстват вентилатора на компа с косми (да не споменаваме космените топки на пода в банята, за които жената се кара сякаш са мой - в този ред на мисли да сте виждали котка да вдига и пуска седалката на тоалетната), дрискат (без да носят памперс), разхождат се по клавиатурата/пред монитора докато убивам последния епичен бос и за капак ми нагризват палачинката с Нутела докато аз се обърна да си вземе сиренце.

Но както и да го въртим простия факт е: обичам пухкавки животинки точно колкото и всеки друг човек, но мразя котки в червата. И въпреки, че много обичам да си фантазирам и измислям мъчения за котки напоследък не ми се налага - любителите на котки толкова се прехласват по тях, че се лоботомират, за да са на един акъл с животинките - ето резултатa :

http://www.youtube.com/watch?v=_VfSl0iGAus
"Information is the most dangerous explosive known to mankind!"
J.Horovitz

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jan 05, 2012 1:42 pm

И въпреки всичко са яки! Виж тва с банята ти спестява много лейкопласт и бинтове с повечето котки. :mrgreen: Обаче твърде много фенове на котки има тук за да просъществува темата сори.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jan 05, 2012 2:00 pm

Така е като не искаш котка, но се примиряваш насила. И не че нещо, ама имам чувството, че проблемът ти е донякъде в жената, а не в котката - отделяла й повече внимание, викала ти за нейните косми... А и всичко това може да се избегне поне донякъде. Като пуска косми - пускаш прахосмукачка (или стопанката й пуска). Като седне на дивана - изритваш я. Или го напръскай (дивана, не котарака) с някакъв дезодорант, понякога дава желания ефект.
Иначе много генерализираш - повечето котки всъщност са доста чисти, мързеливо неагресивни животни и далеч не всички си острят ноктите по обзавеждането. Но разбирам как могат да те издразнят, разбира се.
Last edited by Morwen on Thu Jan 05, 2012 2:26 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

tigermaster
Elder God

Re: Котки, гррррррррр...

Post by tigermaster » Thu Jan 05, 2012 2:10 pm

Nebulas wrote:в този ред на мисли да сте виждали котка да вдига и пуска седалката на тоалетната)
Аз съм виждал котка да включва компютър, за да седне върху него и да се кефи.

А покрай пералнята за котки се сетих за един тъп и клиширан виц:
Spoiler: show
От един апартамент се разнася див животински рев. Оглася целия вход. Накрая един съсед звънва на вратата и когато му отворят, пита:
- Комши, к`во става тука бе? К`ви са тия звуци, дракон ли колиш, к`во става?
- Нищо бе, съседе, котката къпах до сега, та се разфуча нещо.
- Абе аз моята като я къпя, не вие така...
- А как я изтискваш?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Nebulas
Farmer

Post by Nebulas » Thu Jan 05, 2012 7:50 pm

Morwen wrote:И не че нещо, ама имам чувството, че проблемът ти е донякъде в жената, а не в котката - отделяла й повече внимание, викала ти за нейните косми...
Нямам котка, нямам жена, никога не съм имал и двете в комбинация (котка въобще съм нямал). Но всичките ми гаджета до момента и 75% от познатите ми жени стават на мед и масло ако на сцената излезе котка. В такъв случай аз ставам на себе си :twisted: и с котката се приключва. Те обаче гадинките явно усещат какво им мисля и бягат - а иначе с Алф щяхме да сме първи приятели :)
J.Horovitz

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Thu Jan 05, 2012 11:22 pm

Nebulas wrote:В такъв случай аз ставам на себе си :twisted: и с котката се приключва. Те обаче гадинките явно усещат какво им мисля и бягат...
Oпитвал ли си с лъв?Image
Hemos pasado!

Nebulas
Farmer

Post by Nebulas » Thu Jan 05, 2012 11:26 pm

Zeiss_optik wrote: Oпитвал ли си с лъв?Image
Засега не, но те жените не се натискат много да ходят да галят лъв по коремчето (отвътре) :)
J.Horovitz

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jan 15, 2012 10:29 pm

Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Jan 15, 2012 10:53 pm

Коментар към видеото от първия пост:

"the cat looks pretty happy in there tho, jumping around and enjoying the ride."

По-скоро "desperately trying to get out" :lol:

bsb
Paragon

Post by bsb » Sun Jan 15, 2012 11:23 pm

След като преди време научих, че котките се отъркват в теб, за да те маркират с миризмата си, отношението ми към тях се промени завинаги. И не към по-добро. Макар че това е естествено поведение и не можем да ги държим отговорни.

И един виц по темата.
Как мислят кучето и котката за човека.
Кучето: Той ми дава подслон, той ми дава храна, той се грижи за мен. Той трябва да е бог!
Котката: Той ми дава подслон, той ми дава храна, той се грижи за мен. Аз трябва да съм бог!