Minecraft

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
Nebulas
Farmer

Minecraft

Post by Nebulas » Thu Dec 22, 2011 2:25 pm

Minecraft е sandbox тип игра с минимални изисквания и неограничени възможности. Ако трябва да я представя на тотални ламери бих казал - LEGO в компютърен вариант. Играта поддържа 2 режима - Survival (започваш на чисто, събираш ресурси, крафтиш, правиш струваш и гледаш да не умреш) и Creative (разполагаш с неограничени ресурси/предмети и само строиш интересни сгради, механизми или цели светове).

Интересно ми е дали сред такива заглавия като WOW, LOL и WTF някой е попаднал и на тази игра?
"Information is the most dangerous explosive known to mankind!"
J.Horovitz

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Dec 23, 2011 6:37 am

Добре дошъл. Now get off your high horse. :mrgreen:

Всички тук сме запознати с феноменът Minecraft. И на играта е доста лесно да "попадне" човек предвид гигантическата й популярност и милионите продадени копия. Сиреч отдавна не е ъндърграунд занимание.

Иначе тя не е мой тип зарибявка. Последните години имам прекалено малко свободно време, за да го потурчвам по този начин.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Dec 23, 2011 8:45 am

Количеството загубено време за това може да се оправдае ЕДИНСТВЕНО ако го правиш за портфолио при кандидатстване с екстериорен дизайн :mrgreen:
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Dec 23, 2011 9:45 am

Всъщност е адски фън, донякъде по интересна дори от старите TiM-ове. Но трябва да и оправят графиката.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Nebulas
Farmer

Post by Nebulas » Fri Dec 23, 2011 10:55 am

Като се замисли човек няма игра дето да не е загуба на време. По изключение някой игри освен забавление развиват и мисленето като неспецифичен за българина процес. Или креативността. Та някой от вас да е "екстериорен дизайнер"?
J.Horovitz

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Dec 23, 2011 11:09 am

Ми отдавна му се каня на Майнкрафта, ама се нещо по-интересно има. Преди съм поразцъквал second life и не е лоша концепцията на този тип светове, но в компания само или като портфолио наистина :).
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Nebulas
Farmer

Post by Nebulas » Fri Dec 23, 2011 11:18 am

Xellos wrote:Ми отдавна му се каня на Майнкрафта, ама се нещо по-интересно има. Преди съм поразцъквал second life и не е лоша концепцията на този тип светове, но в компания само или като портфолио наистина :).
Наистина има огромна разлика между соло игра и игра на сървър, където малко или много трябва да се съобразяваш с други хора. В Youtube има доста клипчета от типа "ето така се прави" - аз препоръчвам канала на Etho. Ако искаш да разгледаш играта на сървър и да видиш какво правят хората, кажи - в момента съм си намерил прилично BG сървърче.
J.Horovitz

Martix
Archmage

Post by Martix » Fri Dec 23, 2011 12:33 pm

Нелоша концепция, но наистина е загуба на време в най-чистата й форма. Ако искаш да твориш прави модове на игри или направо се захващай с gamemaker. Тва не е игра а жив къртовски труд.

Достатъчно съм си играл с warcraft 3 world editor-а и вече не ми е чак толкова интересно
There are no rules! I'm gonna get you!

Nebulas
Farmer

Post by Nebulas » Fri Dec 23, 2011 12:55 pm

Martix wrote:Ако искаш да твориш прави модове на игри или направо се захващай с gamemaker.
Да уточня - аз съм специалист продажби B2B. Не мога да работя с никакъв графичен софтуер или да програмирам. Имам огромното желание да се занимавам със създаването на икономически модели и crafting системи за игри, но няма кой да ми плаща за това. Minecraft е загуба на време, но и едно малко удоволствие за човек като мен, който обича да създава неща. Ако се бях родил преди 500 години вероятно щях да съм ковач - в днешното общество ... както казва чичко Ози - Whatever gets you through.
J.Horovitz

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Dec 23, 2011 2:24 pm

Абеее ако имам време по скоро бих си припомнил редактора за нива за Thief отколкото майнкрафта, който макар да е някакво носталгично ретро вече не ми е графиката съвсем по вкуса.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”