Minecraft
Moderator: AlDim
Minecraft
Minecraft е sandbox тип игра с минимални изисквания и неограничени възможности. Ако трябва да я представя на тотални ламери бих казал - LEGO в компютърен вариант. Играта поддържа 2 режима - Survival (започваш на чисто, събираш ресурси, крафтиш, правиш струваш и гледаш да не умреш) и Creative (разполагаш с неограничени ресурси/предмети и само строиш интересни сгради, механизми или цели светове).
Интересно ми е дали сред такива заглавия като WOW, LOL и WTF някой е попаднал и на тази игра?
Интересно ми е дали сред такива заглавия като WOW, LOL и WTF някой е попаднал и на тази игра?
"Information is the most dangerous explosive known to mankind!"
J.Horovitz
J.Horovitz
Добре дошъл. Now get off your high horse.
Всички тук сме запознати с феноменът Minecraft. И на играта е доста лесно да "попадне" човек предвид гигантическата й популярност и милионите продадени копия. Сиреч отдавна не е ъндърграунд занимание.
Иначе тя не е мой тип зарибявка. Последните години имам прекалено малко свободно време, за да го потурчвам по този начин.

Всички тук сме запознати с феноменът Minecraft. И на играта е доста лесно да "попадне" човек предвид гигантическата й популярност и милионите продадени копия. Сиреч отдавна не е ъндърграунд занимание.
Иначе тя не е мой тип зарибявка. Последните години имам прекалено малко свободно време, за да го потурчвам по този начин.
- The Dragon
- Elder God
Като се замисли човек няма игра дето да не е загуба на време. По изключение някой игри освен забавление развиват и мисленето като неспецифичен за българина процес. Или креативността. Та някой от вас да е "екстериорен дизайнер"?
J.Horovitz
J.Horovitz
Ми отдавна му се каня на Майнкрафта, ама се нещо по-интересно има. Преди съм поразцъквал second life и не е лоша концепцията на този тип светове, но в компания само или като портфолио наистина
.

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Наистина има огромна разлика между соло игра и игра на сървър, където малко или много трябва да се съобразяваш с други хора. В Youtube има доста клипчета от типа "ето така се прави" - аз препоръчвам канала на Etho. Ако искаш да разгледаш играта на сървър и да видиш какво правят хората, кажи - в момента съм си намерил прилично BG сървърче.Xellos wrote:Ми отдавна му се каня на Майнкрафта, ама се нещо по-интересно има. Преди съм поразцъквал second life и не е лоша концепцията на този тип светове, но в компания само или като портфолио наистина.
J.Horovitz
J.Horovitz
Нелоша концепция, но наистина е загуба на време в най-чистата й форма. Ако искаш да твориш прави модове на игри или направо се захващай с gamemaker. Тва не е игра а жив къртовски труд.
Достатъчно съм си играл с warcraft 3 world editor-а и вече не ми е чак толкова интересно
Достатъчно съм си играл с warcraft 3 world editor-а и вече не ми е чак толкова интересно
There are no rules! I'm gonna get you!
Да уточня - аз съм специалист продажби B2B. Не мога да работя с никакъв графичен софтуер или да програмирам. Имам огромното желание да се занимавам със създаването на икономически модели и crafting системи за игри, но няма кой да ми плаща за това. Minecraft е загуба на време, но и едно малко удоволствие за човек като мен, който обича да създава неща. Ако се бях родил преди 500 години вероятно щях да съм ковач - в днешното общество ... както казва чичко Ози - Whatever gets you through.Martix wrote:Ако искаш да твориш прави модове на игри или направо се захващай с gamemaker.
J.Horovitz
J.Horovitz
Абеее ако имам време по скоро бих си припомнил редактора за нива за Thief отколкото майнкрафта, който макар да е някакво носталгично ретро вече не ми е графиката съвсем по вкуса.
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra