- Spoiler: show
- Ъм. Bran означава "гарван" на ирландски и уелски. Имайки предвид ролята на гарваните в историята на Бран и използването им от зеленозрящите, мисля, че това е вложения от Мартин смисъл. Има и поне две известни митологичи фигури с това име, Bran the Blessed и още един. Впрочем, българската дума "бран" по принцип означава "война".
Теорията за Джойен и жертвоприношението изглежда много логична и добре подкрепена, колкото и да е... неприятна. (Тук използвам преводния вариант на името, защото Джоджен звучи смешно.)
Между другото, и аз пропуснах пая от Фрей на първото четене. Момента с песента за готвача-плъх ми се стори странен, но помислих, че Мандърли просто иска да обиди Фрей - свързах го с останалото чак след като прочетох за пая във Westeros...
П.П. The North remembers.
П.П.П. You want Freys with that?
A Dance With Dragons [СПОЙЛЕРИ до 4-та книга вкл.]
- Lyanna Stark
- Adept
- Interpreter
- Forsaken
- Lyanna Stark
- Adept
- Interpreter
- Forsaken
Знам ли. За да не отнемем на други удоволствието от разгадките на загадките, може би?Lyanna Stark wrote:

Интересен културен феномен според мен е, че работата по текста започва да става все по-интерактивен процес.
Макар и наблюдаем засега по отношение на комерсиални фентъзи сериали, заслужава особено внимание.
Явлението би могло да се окаже основа за нова теория на текста и импликациите му в "някаква нова култура" . В нещо, което допреди 20 г. (допреди интернет примерно ) не е съществувало.
Трип? Моридин?
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
Аз отдавна си мисля за нещо като wiki-базирана книга (имайки предвид съвместното редактиране, което позволява wiki, а не нелинейността, която е резултат от hyperlinks). Развитието на електронни книги / софтуер за такива и Интернет дават един куп възможности за нови среди (media) за артистично изразяване. Дигиталните игри са очевидната нова артистична среда, но не е необходимо да е единствената -- погледнете примерно Фелиша Дей, която е пионер в кратките Интернет филмчета. Говорили сме с жена ми по въпроса доста. Тя смята, че е невъзможно една книга да се пише от много хора и мнението й се споделя от всички други автори, с които съм говорил. Следващата ми идея е превод на книга: пуска се основния текст в wiki, има един основен преводач, който е отговорен, но има и един куп други хора, които имат право да променят думи, фрази и т.н. с цел крайният продукт (преведената книга) да е възможно най-добър. Да видим ще успея ли да я убедя да направи нещо подобно с нейните книги 
Ей, забравил съм да пиша литературно на български. Ужас.
Относно спойлърите в темата -- много ме дразни, че трябва да ги цъкам непрекъснато. Да вземем да променим заглавието на темата така, че да включва петата книга и да си пишем свободно, без спойлър тагове?

Ей, забравил съм да пиша литературно на български. Ужас.
Относно спойлърите в темата -- много ме дразни, че трябва да ги цъкам непрекъснато. Да вземем да променим заглавието на темата така, че да включва петата книга и да си пишем свободно, без спойлър тагове?
- Moridin
- Global Moderator
Линковете на Лиана са номер 1
Ами не знам, кажете - има ли някой дето иска да обсъжда книгата, без да я е чел? Ако никой не пише днеска, я правя спойлерска ;Р
Много се филмирах (пак) с тия теории. Вие разбрахте ли, че едикой си е гей? То това не е теория де, но всички твърдят колко било очевидно, а на мен не само че не ми беше очевидно, но даже ми е трудно да го повярвам, при все, че мартин го е потвърдил
никак не се връзва

Ами не знам, кажете - има ли някой дето иска да обсъжда книгата, без да я е чел? Ако никой не пише днеска, я правя спойлерска ;Р
Много се филмирах (пак) с тия теории. Вие разбрахте ли, че едикой си е гей? То това не е теория де, но всички твърдят колко било очевидно, а на мен не само че не ми беше очевидно, но даже ми е трудно да го повярвам, при все, че мартин го е потвърдил

This is it. Ground zero.
- Lyanna Stark
- Adept
- RRSunknown
- Elder God
- Dr. Horrible
- Forsaken
Абе личеше си.
Аз в началните му глави не усетих нищо подобно, макар хората да казват, че още там се виждало. Обаче в последната му глава си се забелязваше. Точно заради романтичния език в описанията и силната емоционална натовареност на флашбековете...
Аз в началните му глави не усетих нищо подобно, макар хората да казват, че още там се виждало. Обаче в последната му глава си се забелязваше. Точно заради романтичния език в описанията и силната емоционална натовареност на флашбековете...
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- dido_demirov
- Merchant
- Lyanna Stark
- Adept