Random Book Stuff
- penzata
- Forsaken
И още едно нещо свързано не толкова със самата книга, колкото с представянето ú в сайта на Изток-Запад, а именно наличието на първите 30тина страници на "Картата на времето". За мен това е единствения - и много правилен, разбира се, - начин за представянето на дадена книга, за който трябва да се замислят повечето сайтове на българските издателства.
The hardest battles are fought in the mind.
Защо говорите за пълно издание, че то има ли непълно на български? Преди време бях чел интервю с преводача на "Сто години самота", в което той казва, че в изданията до 1979 г. липсвали няколко изречения, а в последното - на "Народна култура" от 1979-та - не липсва нищичко. А за завалията Минчев ще пропусна коментарите.Marfa wrote:Клеймор, Лъчезар Минчев, собственикът на издателство "Лъчезар Минчев", държи правата за Маркес в България. Само че досега са издадени "Дванайсет странстващи разказа" и "За любовта и други демони". Тепърва предствои пълното издание на "Сто години самота".

- penzata
- Forsaken
Във връзка с този ред на мисли, Ви предоставям един стар, но вечен бисер: http://forum.chitanka.info/topic221-60.htmlFlavii wrote:... А за завалията Минчев ще пропусна коментарите.
The hardest battles are fought in the mind.
Пореден въпрос - в книжарницата на дома на книгата има Майстора и Маргарита, която искам да прочета... НО го има и на английски и на български. Трябва ми съвет кое да си взема от човек чел и двата превода. Питам защото на български от ИК "Фама" е 18 лв, със гадничка корица, но все пак е на български и мисля че превод от славянски език на славянски е по - добрият вариант. Но пък английското е 8 лв на Уърдсуърт Класикс и на корицата има ЧЕРЕН КОТАРАК С ПИСТОЛЕТ И ВОДКА В РЪКА и е яко awesome. Та питам, евентуално кое да си взема.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
За руски книги, българският превод винаги е за предпочитане пред английския, просто защото по-малко неща от оригинала се губят.
БТВ, това описание на английската корица успя да ме разсмее. Толкова е заблуждаваща и насочена към западния потребител, че няма накъде повече.
БТВ, това описание на английската корица успя да ме разсмее. Толкова е заблуждаваща и насочена към западния потребител, че няма накъде повече.

Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив
Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.
Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.
мда, ма не е ли е яка?Vankata wrote:За руски книги, българският превод винаги е за предпочитане пред английския, просто защото по-малко неща от оригинала се губят.

Иначе, решено .
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
Някой ходил ли е на Панаира на Книгата в НДК тия дни? Не че някакви изненади ще има там ама знам ли.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Аз утре ще се раздвижа до там щото ми е на две минути, ако се влача като преял червей.
Нямам някакви очаквания, че ще ме спечелят с нещо, особено след като
чух някаква мадама по новините, която с пламен тон ми обясняваше че: "Хората ще имат възможност да си закупят книги чиято стойност е от да речем 20 лв. за по 17-18". Бахти и "закупуването" - един рейс ако може от тая оферта.
Не че ми е за 2-то лева, но ако тия хора искаха да популяризират книгата и четенето като цяло можеха да измислят някакви по интригуващи начини за стимулация на потенциалните си клиенти. Иначе има и гръмки реклами за намаления до 70%, направо си представям какви бълвочи ще имам честа да си "закупя" от тая примоция.
Нямам някакви очаквания, че ще ме спечелят с нещо, особено след като
чух някаква мадама по новините, която с пламен тон ми обясняваше че: "Хората ще имат възможност да си закупят книги чиято стойност е от да речем 20 лв. за по 17-18". Бахти и "закупуването" - един рейс ако може от тая оферта.
Не че ми е за 2-то лева, но ако тия хора искаха да популяризират книгата и четенето като цяло можеха да измислят някакви по интригуващи начини за стимулация на потенциалните си клиенти. Иначе има и гръмки реклами за намаления до 70%, направо си представям какви бълвочи ще имам честа да си "закупя" от тая примоция.