Споделете пак
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
Ъпгрейднаха ни нета от 25 на 50mbps и ни сложиха basic cable с най-тъпите канали на света. Последното принципно ми е през никъде, но следващата година буквално ЩЕ НИ ПЛАЩАТ да ползваме допълнителните услуги - сметката за тел/нет преди беше 73 кинта, сега е 49 в ъпгрейднатия вариант.
Между другото човекът като инсталираше новото router/modem комбо нямаше никаква представа, че то може да бачка прекрасно с моя high end router, за да не смърди връзката, пък камо ли какво са WAN и LAN портове, та трябваше да му изнеса малка network basics лекция...
п.п. Дори когато ни плащат, телевизията смърди.

Между другото човекът като инсталираше новото router/modem комбо нямаше никаква представа, че то може да бачка прекрасно с моя high end router, за да не смърди връзката, пък камо ли какво са WAN и LAN портове, та трябваше да му изнеса малка network basics лекция...
п.п. Дори когато ни плащат, телевизията смърди.

- Zeiss_optik
- Arcanist
Влизам днес в нашта стая на работа и попадам насред разговор, който не ми е ясен. Едната колежка пита останалите:
- Познайте кое е училището?
Един вика "Климент", друг не знам какво каза, а тя им отговаря:
- Не. Руското.
Продължавам да не разбирам. Показват ми книгата "Български народни песни", от която материалът за братя Миладинови е практически унищожен - част от страниците са изрязани прилежно с ножичка. Аз обаче продължавам упорито да не разбирам. Ала ето каква се оказва историята.
Миналата седмица една жена идва и връща тая книга. Чисто нова, никой друг не я е заемал преди това. Колегите установяват състоянието й и пишат забележка, че жената няма право да ползва библиотеката, докато не установи книгата. Това става след като читателката си тръгва, така че не знае. Оня ден същата жена идва да заеме друга книга, но и отказват. Тръгва тя да пита защо, показват й книгата и тя изпада в потрес. Твърди, че нито тя е рязала от страниците, нито синът й, за когото е взета. Обещава да я възстанови, но междувременно провежда разследване.
И какво, мислите, се оказва...
Госпожата по литература на сина й решила да се подготвя някакво табло, вероятно на възрожденска тематика. За тая цел помолила децата да донесат каквито там материали имат. Детето носи тая книга. Госпожата изрязва с ножица каквото там е решила и го лепи на таблото.
Майката първо не вярва на историята, та отива да види с очите си. Действително открива изрязаните страници, залепени за таблото. Все пак не й се вярва точно госпожата да ги е рязала и провежда дознание. Оказва се, че да, именно госпожата по литература е изрязала страниците. В присъствието на свидетели и пр. В отговор казала нещо като "е кво толкова".
Ми тва е.
- Познайте кое е училището?
Един вика "Климент", друг не знам какво каза, а тя им отговаря:
- Не. Руското.
Продължавам да не разбирам. Показват ми книгата "Български народни песни", от която материалът за братя Миладинови е практически унищожен - част от страниците са изрязани прилежно с ножичка. Аз обаче продължавам упорито да не разбирам. Ала ето каква се оказва историята.
Миналата седмица една жена идва и връща тая книга. Чисто нова, никой друг не я е заемал преди това. Колегите установяват състоянието й и пишат забележка, че жената няма право да ползва библиотеката, докато не установи книгата. Това става след като читателката си тръгва, така че не знае. Оня ден същата жена идва да заеме друга книга, но и отказват. Тръгва тя да пита защо, показват й книгата и тя изпада в потрес. Твърди, че нито тя е рязала от страниците, нито синът й, за когото е взета. Обещава да я възстанови, но междувременно провежда разследване.
И какво, мислите, се оказва...
Госпожата по литература на сина й решила да се подготвя някакво табло, вероятно на възрожденска тематика. За тая цел помолила децата да донесат каквито там материали имат. Детето носи тая книга. Госпожата изрязва с ножица каквото там е решила и го лепи на таблото.
Майката първо не вярва на историята, та отива да види с очите си. Действително открива изрязаните страници, залепени за таблото. Все пак не й се вярва точно госпожата да ги е рязала и провежда дознание. Оказва се, че да, именно госпожата по литература е изрязала страниците. В присъствието на свидетели и пр. В отговор казала нещо като "е кво толкова".
Ми тва е.
Аз няма да се потреса от самият акт на "убийство" на книгата, щото книгата е книга, а не човек, да речем.
Ама да вземеш нещо чуждо и да го съсипеш по тоя начин... Толкова ли няма ксерокси за тая идиотка да си направи копие от страниците, които са й трябвали? И това е преподавател - на кво може да научи детето ти едно такова създание?
Ама да вземеш нещо чуждо и да го съсипеш по тоя начин... Толкова ли няма ксерокси за тая идиотка да си направи копие от страниците, които са й трябвали? И това е преподавател - на кво може да научи детето ти едно такова създание?
Аз покрай всичко друго бях шашната и от това, че въпросната персона е няква преди пенсия. Тоест, не е някое вчерашно перекенде, дето са му дали дипломата, щото им е писнало да го гледат, ами е жена с дългогодишен стаж и прочие. Казала на децата примерно нещо като "донесете материали за таблото". Детето донесло книгата и я оставило - не знаели какво щяло да става. И оная обяснила на майката: "ми той синът ви ми каза, че мога да я ползвам тая книга, кво".
Друго се чудя - толкова ли не знае въпросната патка как да работи с интернет и принтер, а трябва сигурно десетинагодишни деца да й търсят материалите, които тя после буквално да краде? Между другото, все си мислех, че руските училища държат някакъв стандарт, но явно не...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- tigermaster
- Elder God
Този отговор "е кво толкова" ми говори, че даскалката е отрязала страниците именно защото книгата е от библиотека - т.е. не е на детето и съответно не е очаквала скандал от родителя за това, че я е съсипала.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог