Фондът на ООН за населението, който публикува в петък най-новия си доклад, предвижда, че населението ще продължи да се увеличава и ще достигне 9,3 милиарда души през 2050 г. и над 10 милиарда до края на века. ООН предвижда, че до 2025 г., Индия ще стане най-многочислената страна в света с близо 1,5 милиарда жители преди Китай.
Китай и китайците
Moderator: Moridin
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
- Zeiss_optik
- Arcanist
Вероятно води. Вероятно води статистика и колко индиеца живеят извън страната, щото и те не е като да си седят все у Индия.
Марфе, завършват, да и ходят по интервюта за работа. Обзема ме тих ужас като си представя бъдещето - дано да ги вкарат в някоя треторазрядна лаборатория, от която не зависи нищо...
Марфе, завършват, да и ходят по интервюта за работа. Обзема ме тих ужас като си представя бъдещето - дано да ги вкарат в някоя треторазрядна лаборатория, от която не зависи нищо...
- Zeiss_optik
- Arcanist
- Zeiss_optik
- Arcanist
За авторитет - не съм сигурен, но факт е, че още в ученическите ми години сме коментирали думите й за Курск - че щял да потъне.
Виж за излекуване от някакви заболявания - говорил съм с четирима души, на които е помогнала. Но и в четирите случая е поставяла като условие болният или близките му да направят нещо и да го направят по точно определен начин. Сигурна ли си, че е нямало някакво задължително изискване към родителите, освен навършването на 16 години на детето?
Но я един виц за китайци:
Пътуват в едно купе евреин и китаец. Изведнъж евреинът става и удря плесница на китаеца.
- Но защо ме биете? - извикал китаецът.
- Защото баща ми загина, когато бомбардирахте Пърл Харбър - заявил евреинът.
- Но това бяха японците, аз съм китаец!
Евреинът останал невъзмутим.
- Китайци, японци, корейци... всичките сте еднакви!
Тогава китаецът станал и на свой ред ударил един здрав шамар на евреина.
- Ти пък защо ме биеш? - викнал евреинът.
- Защото дядо ми потъна с "Титаник"!
- И аз какво общо имам с това?
- Голдберг, Гринберг, Айсберг... всичките сте еднакви!
...и един за японци:
Първи училищен ден в едно средно училище в САЩ. Учителката представя нов ученик - Такиро Сузуки от Япония.
Часът почва и тя казва:
- Сега ще видим дали познавате историята. Кой е казал "свобода или смърт"?
Никой не знае, но Сузуки вдига ръка:
- Патрик Хенри, Филаделфия, 1775 г.
- Много добре, Сузуки. А кой е казал "Държавата е народът и като такъв никога не може да умре"?
Сузуки става:
- Ейбръхам Линкълн, Вашингтон, 1863 г.
- Браво, Сузуки! А кой е казал "Не питайте какво страната ви може да направи за вас, а се запитайте какво вие можете да направите за страната си."?
Сузики отново:
- Джон Кенеди, Вашингтон, 20 януари 1961 г.
Учителката поглежда другите деца и им казва:
- Засрамете се, деца! Сузуки е японец, а знае по-добре от вас американската история.
Тих глас от последните чинове:
- Да им го начукам на японците!
- Кой каза това? - изкрещява учителката.
Сузуки вдига ръка:
- Генерал Макартър, Пърл Харбър, 1941 г. и Ли Якока на събранието на акционерите в Крайслер, Детройт, 1982 г.
Учениците стоят в пълна тишина, когато пак някой се обажда:
- Да до духаш!
Учителката, извън кожата си:
- Стига вече! Кой беше това?
Сузуки:
- Бил Клинтън на Моника Люински, Белия дом, 1997 г.
Някой друг извиква:
- Сузуки е лайно!
Сузуки веднага отвръща:
- Валентино Роси, мото-състезанието Гран-При в Рио де Жанейро, Бразилия, 2002 г.
Всички изпадат в истерия, учителката припада, а на вратата се появява директора:
- Да го еба! Никога не съм виждал такъв хаос.
Сузуки е готов:
- Министърът на финансите Пламен Орешарски, за новия бюджет, София, 2008 г
Виж за излекуване от някакви заболявания - говорил съм с четирима души, на които е помогнала. Но и в четирите случая е поставяла като условие болният или близките му да направят нещо и да го направят по точно определен начин. Сигурна ли си, че е нямало някакво задължително изискване към родителите, освен навършването на 16 години на детето?
Но я един виц за китайци:
Пътуват в едно купе евреин и китаец. Изведнъж евреинът става и удря плесница на китаеца.
- Но защо ме биете? - извикал китаецът.
- Защото баща ми загина, когато бомбардирахте Пърл Харбър - заявил евреинът.
- Но това бяха японците, аз съм китаец!
Евреинът останал невъзмутим.
- Китайци, японци, корейци... всичките сте еднакви!
Тогава китаецът станал и на свой ред ударил един здрав шамар на евреина.
- Ти пък защо ме биеш? - викнал евреинът.
- Защото дядо ми потъна с "Титаник"!
- И аз какво общо имам с това?
- Голдберг, Гринберг, Айсберг... всичките сте еднакви!
...и един за японци:
Първи училищен ден в едно средно училище в САЩ. Учителката представя нов ученик - Такиро Сузуки от Япония.
Часът почва и тя казва:
- Сега ще видим дали познавате историята. Кой е казал "свобода или смърт"?
Никой не знае, но Сузуки вдига ръка:
- Патрик Хенри, Филаделфия, 1775 г.
- Много добре, Сузуки. А кой е казал "Държавата е народът и като такъв никога не може да умре"?
Сузуки става:
- Ейбръхам Линкълн, Вашингтон, 1863 г.
- Браво, Сузуки! А кой е казал "Не питайте какво страната ви може да направи за вас, а се запитайте какво вие можете да направите за страната си."?
Сузики отново:
- Джон Кенеди, Вашингтон, 20 януари 1961 г.
Учителката поглежда другите деца и им казва:
- Засрамете се, деца! Сузуки е японец, а знае по-добре от вас американската история.
Тих глас от последните чинове:
- Да им го начукам на японците!
- Кой каза това? - изкрещява учителката.
Сузуки вдига ръка:
- Генерал Макартър, Пърл Харбър, 1941 г. и Ли Якока на събранието на акционерите в Крайслер, Детройт, 1982 г.
Учениците стоят в пълна тишина, когато пак някой се обажда:
- Да до духаш!
Учителката, извън кожата си:
- Стига вече! Кой беше това?
Сузуки:
- Бил Клинтън на Моника Люински, Белия дом, 1997 г.
Някой друг извиква:
- Сузуки е лайно!
Сузуки веднага отвръща:
- Валентино Роси, мото-състезанието Гран-При в Рио де Жанейро, Бразилия, 2002 г.
Всички изпадат в истерия, учителката припада, а на вратата се появява директора:
- Да го еба! Никога не съм виждал такъв хаос.
Сузуки е готов:
- Министърът на финансите Пламен Орешарски, за новия бюджет, София, 2008 г
Hemos pasado!
Хм, добре де при положение, че стигат до ей такива мерки да не преписват учениците защо изнасят дебили в чужбина... То тва си е биологично оръжие тяхното.

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Билетите са купени. Есента отивам в Пекин за около седмица. Някой бил ли е? Съвети / препоръки? Нямам нищо планувано освен самолетния билет.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
Мисля, че TheGrimReaper е ходил там, питай го на ЛС.Super M wrote:Билетите са купени. Есента отивам в Пекин за около седмица. Някой бил ли е? Съвети / препоръки? Нямам нищо планувано освен самолетния билет.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
преди 3 години едни приятели се разходиха из цяла Азия (http://100kmvchas.travellerspoint.com), едно от малкото неща, които помня, че казаха за Китай е, че Lonely Planet е бил животоспасяващSuper M wrote:Билетите са купени. Есента отивам в Пекин за около седмица. Някой бил ли е? Съвети / препоръки? Нямам нищо планувано освен самолетния билет.

Бтв същите тези в момента обикалят Карибите, Централна и Южна Америка, ако някой го интересува:
thebigmanana.blogspot.com
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
От съдържателката на хотела в Пекин, където ще отседна, се сдобих с уникален "Наръчник за оцеляване на чужденци в Китай". Явно през есента ме очакват интересни преживявания. За щастие с много от нещата вече съм свикнал след 28 години на родна почва 

Last edited by Super M on Wed Aug 01, 2012 4:38 pm, edited 1 time in total.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
Super M: За Пекин не знам, но преди близо 5 години бях в Шанхай. Моридин е прав, че не можеш да разчиташ на английски. Бяха ни посъветвали винаги да имаме визитки (и то на китайски) на хотела, в който бяхме отседнали. Всички ти се усмихват и правят поклони, но рядко разбират какво искаш да им кажеш.
Булевардите и големите улици имаха табели на китайски и на пинин, което е голямо удобство. Едно леко кривване от тях обаче показва коренно различен Китай.
Но е добре щом имаш Наръчник...
Булевардите и големите улици имаха табели на китайски и на пинин, което е голямо удобство. Едно леко кривване от тях обаче показва коренно различен Китай.
Но е добре щом имаш Наръчник...

В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!