A Dance With Dragons [СПОЙЛЕРИ до 4-та книга вкл.]
Нещо,което ми прави впечатление,че отличава Песента от повечето поредици - не е съвсем ясно какъв ще бъде краят. Ще е тъпо да си правим каквито и да е прогнози кой ще оцелее и кой не, но в случая си нямам идея въобще накъде върви поредицата. Няма Последна битка или голям злодей. Да, имаме си някакви whitewalkers, зарад които се тормозят хорицата по Вала и отвъд, вероятно ще има сериозно развитие с тях, но иначе.. Крале и кралици с амбиции за една или друга територия. Какво да очакваме? Остават само две книги.
- Lubimetz13
- Mistborn
Споко, че са две. Толкова са две, колкото и ADWD щеше да излезе две години след AFFC. Залагам, че и двете ще се окажат прекалено дълги и всяка от тях ще се наложи да се раздели на още две, а наред с клетъчното деление между двата чифта ще изникне още една книга, за да се затворят всичките сюжетни линии.
Или поне така щеше да стане, ако Мартин беше безсмъртен.
Или поне така щеше да стане, ако Мартин беше безсмъртен.
- Dr. Horrible
- Forsaken
Ех, днес и аз най-после успях да се доредя да си я купя ^^
На английски чета със скоростта на костенурка и сигурно ще ми отнеме векове да я довърша… Но първите три глави са просто страхотни, напълниха ми душата.
На английски чета със скоростта на костенурка и сигурно ще ми отнеме векове да я довърша… Но първите три глави са просто страхотни, напълниха ми душата.
- Spoiler: show
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Мм, има някои неща в теорията които може и да не се навържат, но никога не се знае :> Надявам се Мартин наистина да поднесе някоя неочаквана развръзка.
Last edited by Drigan on Sat Jul 30, 2011 5:25 pm, edited 2 times in total.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен
Емон Таргариен
- Dr. Horrible
- Forsaken
Аз вече прочетох близо четвърт от книгата.
Харесва ми супер много, до момента не е имало нито една глава, която да не ме зарадва по някакъв начин. И все пак при Дани ситуацията ми е най-интересна, въобще не бях очаквал нещата с нея да поемат такава посока. Втората глава на Бран също беше жестока. И всички други са яки, въобще е страхотен начина, по който Мартин редува реалистични дворцови интриги с прекрасна мистика.
Малко е кофти, че не мога да я чета по-бързо, ама пък от друга страна така й се наслаждавам по-дълго.
Харесва ми супер много, до момента не е имало нито една глава, която да не ме зарадва по някакъв начин. И все пак при Дани ситуацията ми е най-интересна, въобще не бях очаквал нещата с нея да поемат такава посока. Втората глава на Бран също беше жестока. И всички други са яки, въобще е страхотен начина, по който Мартин редува реалистични дворцови интриги с прекрасна мистика.
Малко е кофти, че не мога да я чета по-бързо, ама пък от друга страна така й се наслаждавам по-дълго.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- Dr. Horrible
- Forsaken
Done and done.
I would give much and more to start reading volume six on the morrow, before breaking my fast.
Прочетох я, хареса ми супер много. Дори направо ми иде да кажа, че ми хареса най-много от всичките. Може би e важно обстоятелството, че аз почнах поредицата едва този Март и паузата между всяка книга ми беше по няколко седмици, не години.
Голямата троица на книгата - Дани, Тирион и Джон ми бяха супер готини, израдвах им се максимално и на тримата. Второстепенните герои също бяха яки. На Бран нещата бяха страхотни, а Церсей в двете си глави ми хареса повече отколкото в над 10-те си глави в предишната книга.
Реално за цялата книга имаше ЕДНА глава която не ме изкефи - една от тези на Виктарион. Просто ми беше супер скучна и ненужна. Но както и да е, за 960 страници една глава е напълно допустима.
Иначе много клифхенгъри, вярно, ама то всички книги досега са си завършвали с клифхенгъри.
I would give much and more to start reading volume six on the morrow, before breaking my fast.
Прочетох я, хареса ми супер много. Дори направо ми иде да кажа, че ми хареса най-много от всичките. Може би e важно обстоятелството, че аз почнах поредицата едва този Март и паузата между всяка книга ми беше по няколко седмици, не години.
Голямата троица на книгата - Дани, Тирион и Джон ми бяха супер готини, израдвах им се максимално и на тримата. Второстепенните герои също бяха яки. На Бран нещата бяха страхотни, а Церсей в двете си глави ми хареса повече отколкото в над 10-те си глави в предишната книга.
Реално за цялата книга имаше ЕДНА глава която не ме изкефи - една от тези на Виктарион. Просто ми беше супер скучна и ненужна. Но както и да е, за 960 страници една глава е напълно допустима.
Иначе много клифхенгъри, вярно, ама то всички книги досега са си завършвали с клифхенгъри.
- Spoiler: show
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- JohanVladimir
- Sorcerer
- Moridin
- Global Moderator
Вече съм на втора глава и нямам търпение да стигна до края
Прологът никак не ме грабна, сорка Емо, ама освен да разкаже някаква минимална информация за живота отвъд Стената, горе-долу нищо не стана, което е много странно, досега пролозите винаги слагаха някаква завръзка. А и тоя герой беше безкрайно антипатичен още в трета.
Главата на Тирион вдигна силно качеството, но самият той продължава да ме дразни, стана твърде зъл

Прологът никак не ме грабна, сорка Емо, ама освен да разкаже някаква минимална информация за живота отвъд Стената, горе-долу нищо не стана, което е много странно, досега пролозите винаги слагаха някаква завръзка. А и тоя герой беше безкрайно антипатичен още в трета.
Главата на Тирион вдигна силно качеството, но самият той продължава да ме дразни, стана твърде зъл

This is it. Ground zero.
- Devoted of Slaanesh
- Paragon