Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Fri Nov 11, 2011 10:56 pm

Claymore47_Fen wrote:Thief of Time - прочетенa. Първи опит с Тери Пратчет - успешен. За пръв път чета книга в която сериозността и хумора не си пречат, а се допълват взаимно. Езика е лесен, има няколко доста мъдри мисли достойни за цитиране, както и доста повече забавни още по - достойни за цитиране. Героите бяха много хубави всичките, особено внучката на Смърт. И ултимативната мисъл за християнството (поне аз така я разбрах): "Master, what is the difference between a humanistic, monastic system of belief in which wisdom is sought by means of an apparently nonsensical system of questions and answers, and a lot of mystic gibberish made up on the spur of the moment?" "A fish!". :lol: Ако не е това което си мисля съм отворен за предложения.
Така си е, чудна книжка е тази :) 2-3 пъти съм я чела, всеки път се кефя :)
По темата - чета "Преди да увиснат на въжето" и се забавлявам :)

Nameless_onee
Scholar

Post by Nameless_onee » Fri Nov 11, 2011 11:56 pm

"Камера помътняла" на Ф. Дик. интересно книжле, жалко само че се оказа че съм гледал филма по книгата. Само ако тогава знаех, че е по книга. Нищо де и двете, книгата и филма, са на доста добро ниво.
Фанатизма е другата страна на ограничението

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sat Nov 12, 2011 12:30 pm

Продължавам с "Илион". За сетен път се убеждавам, че Дан Симънс ми е любимият фантастичен автор.
Дайте да се изфукам. Вчера успях да си купя чисто нови "Лешояди" и "Коралайн" за съответно 8 и 4 лева. Първото въобще го няма на Славейков, а второто го продават за петдесет лева (50) :lol:
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Nameless_onee
Scholar

Post by Nameless_onee » Sat Nov 12, 2011 1:04 pm

След като прочетох "Куфарът" и "Песента на Кали" и двете на Симънс спрях да се интересувам от всички негови книги, които не попадат в жанра фантастика. Доколкото знам и "Лешояди" се числи към тази група, но може и да е добра знам ли.

По темата, тъкмо почнах на Йън Ървайн история на 3те свята. Писна ми да чакам танц-а на Мартин та реших този път да се хвана със завършена поредица
Фанатизма е другата страна на ограничението

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Nov 12, 2011 7:12 pm

Лош момент да ти писне, книгата излиза другиден :mrgreen:
This is it. Ground zero.

LynnaMerrill
Smallfolk

Post by LynnaMerrill » Sun Nov 13, 2011 6:42 am

Claymore47_Fen wrote:Thief of Time - прочетенa. Първи опит с Тери Пратчет - успешен. За пръв път чета книга в която сериозността и хумора не си пречат, а се допълват взаимно. Езика е лесен, има няколко доста мъдри мисли достойни за цитиране, както и доста повече забавни още по - достойни за цитиране.
Виж и "Small Gods" ("Малки богове"), след като смесени хумор и мъдрост ти харесват. За мен тази книга е една от най-философските книги на Прaтчет. Също, ако се абстрахираш от това, че няма любовни триъгълници, кризи на средната възраст и подобни ми ти неща, които по неведоми причини светът смята за "философски" -- това е една от най-философските книги въобще.

По темата, ние с Алекс тъкмо прикючихме "Unseen Acadimicals". Не е на нивото на "Small Gods", но пак си заслужава.
http://www.lynnamerrill.com : writer, programmer, etc.

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Sun Nov 13, 2011 10:09 am

И аз гласувам с две ръце за "Малки богове" :)
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Nov 13, 2011 11:57 am

Ще пробвам но първо мисля до опитам с първият роман за Стражите, че като гледам тука са всеобщи любимци.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Sun Nov 13, 2011 5:44 pm

Аз също мисля, че Малк Богове е най - сериозната книга на Тери Пратчет от поредицата Диско Святи

Прочетох Войната на Цветята на Тад Уилям. Човекът умее да пише. Ако веше вложил ощ малко детайл в прекрасния нов свят, който описва, щеше да е още по - добра книгата. Сега започвам Законът на Деветките на Тери Гудкайнд
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Nov 13, 2011 7:30 pm

Claymore47_Fen wrote:Ще пробвам но първо мисля до опитам с първият роман за Стражите, че като гледам тука са всеобщи любимци.
Поредицата за стражите е вероятно най-пристрастяващото нещо, което съм чел през живота си, така че мисля, че няма да сбъркаш, ако почнеш с тях. Ваймс е култов...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Nov 14, 2011 12:13 am

Стига сте говорили за Пратчет, че не съм чел нищо негово от 3-4 книги насам, а ме очакват още около 1000 страници от епоса за Илион на Дан Симънс :Д
Искам да ви попитам нещо - като хванете Пратчет четете ли му по няколко книжки наведнъж? Защото на мен ми идва в повечеко ако прочета дори две една след друга. Затова съм си заработил система - чета 2-3-4 книги и между тях една пратчетка. Така хем му се наслаждавам повече, хем ще имам да чета негови книжи поне още 2-3 години. : )

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Nov 14, 2011 8:41 am

Данте, повечето тук четем Пратчет откакто превеждаха по една на месец и просто не са ни се струпвали много за четене :) За повече от 10 години откакто чета Пратчет имах точно един случай на повече от една книжка нечетена - когато мъжът ми ходи в Щатите и накупи каквото нямахме, което беше 5-6 книжки :) Та така, щом имаш нужда от разреждане, така си процедирай :)

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Nov 14, 2011 7:58 pm

Aве. Защо Дядо Прас на български е със сто страници по-кратък от оригинала? WTF? :?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Nov 14, 2011 8:10 pm

This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Nov 14, 2011 8:59 pm

Това поне единичен случай ли е? :?