Играно напоследък
Moderator: AlDim
- RRSunknown
- Elder God
Аз поради липса на пари не играя нито Дарк Соулс, нито Гиърс нито нищо ново.
За сметка на това съм на половината на Мас Ефект 1 (по-добре късно отколкото никога) и се размазвам отвсякъде. Явно има някои култови игри/книги които ги почвам с преодоляване на някаква огромна инерция но веднъж като мина една граница няма спирка. Оказа се че преди съм спрял точно преди да почне наистина интересното.
За сметка на това съм на половината на Мас Ефект 1 (по-добре късно отколкото никога) и се размазвам отвсякъде. Явно има някои култови игри/книги които ги почвам с преодоляване на някаква огромна инерция но веднъж като мина една граница няма спирка. Оказа се че преди съм спрял точно преди да почне наистина интересното.
Аз процъках No One Lives Forever единичката и съм много доволен. Цялата атмосфера, шарения, саундтрак и старите дизайни на някои от оръжията много ме изкефиха. А нивото със самолета и това с акулите рутят! Сега почвам двойката.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Откъртих едно 7-8 часа и просто не е истина колко велика е тая игра! МЕ винаги са ми били любимите игри, но вече не мога да си изкривя душата и да не поставя Dark Souls+Demons Souls редом до тях.
Удоволствието, което изпитах убивайки първите си босове с помощта на други играчи фантоми просто няма друго мулти, което да ми го е доставяло. Нищо дори не може да се сравни! Кефът е абсолютен! За около 7-8 часа игра съм умрял сигурно едно 20-30 пъти(изобщо няма смисъл да се брои), но нито едно от тези умирания не ме е подразнило, защото нито едно не е било плод на някаква cheesy гадинка или ситуация. Играта те наказва, учи те как правилно да играеш, как да мислиш, къде да се оглеждаш и когато умираш винаги си виновен ти. И след всичките умирания, когато най-сетне започнеш да напипваш правилния ритъм, лека полека започва да те възнаграждава за търпението, вниманието и умението, като постепенно кефа избива до някакви недостижими за други игри висини. Sex can't compare to this!
Удоволствието, което изпитах убивайки първите си босове с помощта на други играчи фантоми просто няма друго мулти, което да ми го е доставяло. Нищо дори не може да се сравни! Кефът е абсолютен! За около 7-8 часа игра съм умрял сигурно едно 20-30 пъти(изобщо няма смисъл да се брои), но нито едно от тези умирания не ме е подразнило, защото нито едно не е било плод на някаква cheesy гадинка или ситуация. Играта те наказва, учи те как правилно да играеш, как да мислиш, къде да се оглеждаш и когато умираш винаги си виновен ти. И след всичките умирания, когато най-сетне започнеш да напипваш правилния ритъм, лека полека започва да те възнаграждава за търпението, вниманието и умението, като постепенно кефа избива до някакви недостижими за други игри висини. Sex can't compare to this!
В неделя барабар с новия мишок (Logitech m100) си взех Tomb Raider: Legend за 9.00 лева.
Кефи ме, ако и да го има типичния за екшън - адвенчърите елемент че не е съвсем ясно къде можеш да се хванеш и къде не. Якото е и че видях маса яки филми и ДВД на Ghost in the Shell, та като майка ми ходи в Техномаркет да купи конвекторна печка на баба ми ще си накупя разни заглавия, сред които Седемте самурая на Куросава. 

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
Зациклих тия дни с едни красиви пъзели - Ravensburger Puzzle Selection. Доста е забавно и красиво.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- RRSunknown
- Elder God
Никой ли не играе най-великата игра (субективното ми мнение подкрепено от огромно мнозинство геймъри и критици) появявала се някога - Skyrim ?
като се замисля каква тема имаше за Фолаут 3 и че Скайрим е някакви светлинни години преди Обливиън и Фолаут , че смазва Драгън Ейдж в неща като история и персонажи...

като се замисля каква тема имаше за Фолаут 3 и че Скайрим е някакви светлинни години преди Обливиън и Фолаут , че смазва Драгън Ейдж в неща като история и персонажи...
- armageddon
- Forsaken
Точно. Всмисъл че не е за хвалене как нещо е минало по история Dragon Age.
А Skyrim ... Навремето така и не харесах Morrowind, та оттогава TES поредциата слабо ме вълнува. Който го кефи, му желая приятна игра и толкова.
А по темата - нещо се зацъках на Baldur's Gate (по крайно неясни причини) напоследък и мислех да мина набързо през първата част и да мина към втората ... Обаче 1цата взе че глътна бая повече часове, отколкото се полагат на нещо, което ми се видя дори по-досадно от предния път, като се занимавах с него, та сега се чудя дали да продължавам.
А Skyrim ... Навремето така и не харесах Morrowind, та оттогава TES поредциата слабо ме вълнува. Който го кефи, му желая приятна игра и толкова.
А по темата - нещо се зацъках на Baldur's Gate (по крайно неясни причини) напоследък и мислех да мина набързо през първата част и да мина към втората ... Обаче 1цата взе че глътна бая повече часове, отколкото се полагат на нещо, което ми се видя дори по-досадно от предния път, като се занимавах с него, та сега се чудя дали да продължавам.
- RRSunknown
- Elder God
+1Amikae wrote:Аз не пиша щото я цикля ден и нощ!![]()
Чак се чудех дали да си пусна 2-3 дни отпуска

Дай шанс на Skyrim - тя си е Morrowind, но направен много, много, МНОГО по-добре. Просто всичко което ме дразнеше в Morrowind го няма. А колко по-добра е от Oblivion няма да коментирамarmageddon wrote:А Skyrim ... Навремето така и не харесах Morrowind, та оттогава TES поредциата слабо ме вълнува. Който го кефи, му желая приятна игра и толкова.

BTW познати ми се оплакват че била страшно бъгава ако си с Windows XP. Аз съм на 7 и играта върви на Ultra high (по подразбиране ми го избра) без грам лаг където и да е и зареждането на зона/dungeon/къща е толкова бързо че не мога да прочета tips които са сложени на loading screen-a. А компютъра ми не е нищо особено вече, много приятно съм изненадан в този аспект.
Имам само една забележка - от време на време ти дава разни kill анимации - ако си с меч/брадва как ги пробождаш/отсичаш разни части, ако си с mace как им размазваш глави и тн. Обаче такава анимация за дракон има само 1 и тя очевидно е за меч/брадва. И понеже аз играя с 2x1H mace изглежда доста смешно как го коли със mace

Last edited by Goshko on Tue Nov 15, 2011 9:57 am, edited 2 times in total.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.
Аз съм по-скоро разочарован от Скайрим, определено има прогрес спрямо Обливиън, особено при НПЦтата и комбата, но интерфейса и инвентара са дъното, а цялата идея свързана с Favorites е просто безумна от където и да го погледнеш. Значе за да сменя от лък на меч + щит (което често се налага) трабва да натисна Q, да скролна докато избера оръжието, да натисна Е и след това да излезя от менюто с TAB
И ако само още един куест ме изпрати в поредният триждипроклет дънджън/пещера, направо я зарязвам. Това беше и основната причина да спра предшественика й.
Що се отнася до хвалбите, че това е най-великата игра изобщо, моля ви изиграйте миналогодишният Fallout New Vеgas и ако все още смятате, че Скайрим има повече КАЧЕСТВЕН контент от нея, собственоръчно ще се обеся

Що се отнася до хвалбите, че това е най-великата игра изобщо, моля ви изиграйте миналогодишният Fallout New Vеgas и ако все още смятате, че Скайрим има повече КАЧЕСТВЕН контент от нея, собственоръчно ще се обеся

Знаеш че можеш просто да си сложиш нещата от Favorites на цифри от 1 до 8 нали? Иначе и на мен ми изглежда глупава, но просто си нацъках по-ползваните неща на цифри и не се заномавам с favorites.Delegat wrote:Аз съм по-скоро разочарован от Скайрим, определено има прогрес спрямо Обливиън, особено при НПЦтата и комбата, но интерфейса и инвентара са дъното, а цялата идея свързана с Favorites е просто безумна от където и да го погледнеш. И ако само още един куест ме изпрати в поредният триждипроклет дънджън/пещера, направо я зарязвам. Това беше и основната причина да спра предшественика й.
Skyrim има повече качествен контент от New Vegas (нямам expansions, чакам Ultimate февруари)

Всяка гилдия/град има по няколко безкрайно генерирани questa за избий бандитите/убий дракона/окради къщата. Да не би тях да правиш че да те дразнят повтарящи пещери? Аз може би защото правя няколко различни неща и не ми омръзват dungeons, просто като правя първо крипти с разни зомбита, след тях ледени пещери разни летящи гадини, след тях Dwemer ruin с роботи и след това някакъв замък... По-малко се повтаря

When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.