Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Oct 07, 2011 8:58 pm

Аз поради липса на пари не играя нито Дарк Соулс, нито Гиърс нито нищо ново.

За сметка на това съм на половината на Мас Ефект 1 (по-добре късно отколкото никога) и се размазвам отвсякъде. Явно има някои култови игри/книги които ги почвам с преодоляване на някаква огромна инерция но веднъж като мина една граница няма спирка. Оказа се че преди съм спрял точно преди да почне наистина интересното.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Oct 07, 2011 9:53 pm

Аз процъках No One Lives Forever единичката и съм много доволен. Цялата атмосфера, шарения, саундтрак и старите дизайни на някои от оръжията много ме изкефиха. А нивото със самолета и това с акулите рутят! Сега почвам двойката.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Oct 08, 2011 2:12 am

Откъртих едно 7-8 часа и просто не е истина колко велика е тая игра! МЕ винаги са ми били любимите игри, но вече не мога да си изкривя душата и да не поставя Dark Souls+Demons Souls редом до тях.

Удоволствието, което изпитах убивайки първите си босове с помощта на други играчи фантоми просто няма друго мулти, което да ми го е доставяло. Нищо дори не може да се сравни! Кефът е абсолютен! За около 7-8 часа игра съм умрял сигурно едно 20-30 пъти(изобщо няма смисъл да се брои), но нито едно от тези умирания не ме е подразнило, защото нито едно не е било плод на някаква cheesy гадинка или ситуация. Играта те наказва, учи те как правилно да играеш, как да мислиш, къде да се оглеждаш и когато умираш винаги си виновен ти. И след всичките умирания, когато най-сетне започнеш да напипваш правилния ритъм, лека полека започва да те възнаграждава за търпението, вниманието и умението, като постепенно кефа избива до някакви недостижими за други игри висини. Sex can't compare to this!

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Oct 13, 2011 10:35 am

В неделя барабар с новия мишок (Logitech m100) си взех Tomb Raider: Legend за 9.00 лева. :D Кефи ме, ако и да го има типичния за екшън - адвенчърите елемент че не е съвсем ясно къде можеш да се хванеш и къде не. Якото е и че видях маса яки филми и ДВД на Ghost in the Shell, та като майка ми ходи в Техномаркет да купи конвекторна печка на баба ми ще си накупя разни заглавия, сред които Седемте самурая на Куросава. :mrgreen:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Oct 16, 2011 11:42 pm

Зациклих тия дни с едни красиви пъзели - Ravensburger Puzzle Selection. Доста е забавно и красиво.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

coldie
Forsaken

Post by coldie » Thu Nov 10, 2011 10:27 pm

Disciples 3 - resurrection, страхотна е играта, много е къса така да се каже, но е много зарибяваща. Засега има само една нова кампания, в сравнение с ренесанс-а, нз. дали ше отключи нови, май не. Сега е с ъндеди, много добре са измислили историята. Мн як кеф щеше да се играе това на български.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 14, 2011 11:03 pm

Никой ли не играе най-великата игра (субективното ми мнение подкрепено от огромно мнозинство геймъри и критици) появявала се някога - Skyrim ? :shock:

като се замисля каква тема имаше за Фолаут 3 и че Скайрим е някакви светлинни години преди Обливиън и Фолаут , че смазва Драгън Ейдж в неща като история и персонажи...

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon Nov 14, 2011 11:48 pm

И откога Dragon Age е еталон за история :lol:

А Skyrim-а ме отказва, защото е прекалено голяма. Такива игри със 100+ часа ще си играя колкото си искам след като изобретя машината на времето или безсмъртието. А най-добре и двете заедно. :)
There are no rules! I'm gonna get you!

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Nov 15, 2011 12:34 am

Точно. Всмисъл че не е за хвалене как нещо е минало по история Dragon Age.

А Skyrim ... Навремето така и не харесах Morrowind, та оттогава TES поредциата слабо ме вълнува. Който го кефи, му желая приятна игра и толкова.

А по темата - нещо се зацъках на Baldur's Gate (по крайно неясни причини) напоследък и мислех да мина набързо през първата част и да мина към втората ... Обаче 1цата взе че глътна бая повече часове, отколкото се полагат на нещо, което ми се видя дори по-досадно от предния път, като се занимавах с него, та сега се чудя дали да продължавам.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Nov 15, 2011 12:57 am

Общото с Мороуинд е колкото между тетрис и балдурс гейт ама вие си знаете :)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Nov 15, 2011 1:31 am

Аз не пиша щото я цикля ден и нощ! :mrgreen:

Наистина най-добрия TES и една от най-добрите игри, които изобщо съм играл. Изживяването е уникално! Жалко, че нямам готино 5.1 за да се насладя изцяло на звука.

Goshko
Misting

Post by Goshko » Tue Nov 15, 2011 8:17 am

Amikae wrote:Аз не пиша щото я цикля ден и нощ! :mrgreen:
+1

Чак се чудех дали да си пусна 2-3 дни отпуска :) Мислех да ти напиша във forplay колко много бъркаш за това да не се ръшва със Smithing заради scalinga, но не ми се занимаваше да се регистрирам.
armageddon wrote:А Skyrim ... Навремето така и не харесах Morrowind, та оттогава TES поредциата слабо ме вълнува. Който го кефи, му желая приятна игра и толкова.
Дай шанс на Skyrim - тя си е Morrowind, но направен много, много, МНОГО по-добре. Просто всичко което ме дразнеше в Morrowind го няма. А колко по-добра е от Oblivion няма да коментирам :)

BTW познати ми се оплакват че била страшно бъгава ако си с Windows XP. Аз съм на 7 и играта върви на Ultra high (по подразбиране ми го избра) без грам лаг където и да е и зареждането на зона/dungeon/къща е толкова бързо че не мога да прочета tips които са сложени на loading screen-a. А компютъра ми не е нищо особено вече, много приятно съм изненадан в този аспект.

Имам само една забележка - от време на време ти дава разни kill анимации - ако си с меч/брадва как ги пробождаш/отсичаш разни части, ако си с mace как им размазваш глави и тн. Обаче такава анимация за дракон има само 1 и тя очевидно е за меч/брадва. И понеже аз играя с 2x1H mace изглежда доста смешно как го коли със mace :lol:
Last edited by Goshko on Tue Nov 15, 2011 9:57 am, edited 2 times in total.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue Nov 15, 2011 9:56 am

Аз съм по-скоро разочарован от Скайрим, определено има прогрес спрямо Обливиън, особено при НПЦтата и комбата, но интерфейса и инвентара са дъното, а цялата идея свързана с Favorites е просто безумна от където и да го погледнеш. Значе за да сменя от лък на меч + щит (което често се налага) трабва да натисна Q, да скролна докато избера оръжието, да натисна Е и след това да излезя от менюто с TAB :shock: И ако само още един куест ме изпрати в поредният триждипроклет дънджън/пещера, направо я зарязвам. Това беше и основната причина да спра предшественика й.
Що се отнася до хвалбите, че това е най-великата игра изобщо, моля ви изиграйте миналогодишният Fallout New Vеgas и ако все още смятате, че Скайрим има повече КАЧЕСТВЕН контент от нея, собственоръчно ще се обеся :lol:

Goshko
Misting

Post by Goshko » Tue Nov 15, 2011 10:07 am

Delegat wrote:Аз съм по-скоро разочарован от Скайрим, определено има прогрес спрямо Обливиън, особено при НПЦтата и комбата, но интерфейса и инвентара са дъното, а цялата идея свързана с Favorites е просто безумна от където и да го погледнеш. И ако само още един куест ме изпрати в поредният триждипроклет дънджън/пещера, направо я зарязвам. Това беше и основната причина да спра предшественика й.
Що се отнася до хвалбите, че това е най-великата игра изобщо, моля ви изиграйте миналогодишният Fallout New Vеgas и ако все още смятате, че Скайрим има повече КАЧЕСТВЕН контент от нея, собственоръчно ще се обеся :lol:
Знаеш че можеш просто да си сложиш нещата от Favorites на цифри от 1 до 8 нали? Иначе и на мен ми изглежда глупава, но просто си нацъках по-ползваните неща на цифри и не се заномавам с favorites.

Skyrim има повече качествен контент от New Vegas (нямам expansions, чакам Ultimate февруари) :) И не е като да не съм изиграл New Vegas 3 пъти изцяло като 2 от тях буквално нямах ненаправен quest.

Всяка гилдия/град има по няколко безкрайно генерирани questa за избий бандитите/убий дракона/окради къщата. Да не би тях да правиш че да те дразнят повтарящи пещери? Аз може би защото правя няколко различни неща и не ми омръзват dungeons, просто като правя първо крипти с разни зомбита, след тях ледени пещери разни летящи гадини, след тях Dwemer ruin с роботи и след това някакъв замък... По-малко се повтаря :)
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue Nov 15, 2011 10:46 am

Мне, правя куестите на къмпениъните + тези по основната сюжетна линия + разни случайно намерени.