Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Dante
Mistborn

Post by Dante » Tue Jul 05, 2011 3:50 pm

По средата на "Героят на времето съм". Доста бавно чета, но при мен е така с поредиците.
Втората част от "Мъглороден" беше доста по-слаба от първата, ама сега се връща качеството.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

dimo91
Smallfolk

Post by dimo91 » Thu Jul 07, 2011 11:33 am

Започнах Лявата ръка на Бога на Пол Хофман - много мрачна в началото и тегава, напомня ми с нещо Шанара, ще видя как е нататък.

dimo91
Smallfolk

Post by dimo91 » Thu Jul 07, 2011 11:37 am

Бари Хюгарт има три истории общо на български - Мостът на птиците е една от тях. И трите са великолепни. А Валънтайн е просто велик - чел съм трите книги издадени на български по няколко пъти. Жалко че не го продължиха. Поредицата на Силвърбърг за него мисля че е 7-8 книги.

Martix
Archmage

Post by Martix » Tue Jul 19, 2011 3:47 pm

Препрочетох си Лабиринтът на Отраженията и Фалшивите Огледала и сега започвам Прозрачните Витражи.
Номера с преиздаването на 2ра книга заедно с 3та е много мръсен, но Лукяненко зи заслужава да се набуташ, за да го прочетеш.
И до днес не съм чел по-добър киберпънк от Дълбината. Толкова е истинска.
Няма как, ще се търсят патрулите. :)
There are no rules! I'm gonna get you!

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Tue Jul 19, 2011 9:12 pm

Четох "Физика на Невъзможното" на Мичиу Каку - ето това е фантастика! :D
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri Jul 22, 2011 10:47 pm

Малко странно но "чета" четири книжки от едновремешната поредица "Галактика", които си взех за по 1 лев на старо, и то все на имена _ Кларк, Азимов, Ле Гуин,Хоши но явно превода и езика е много дървен, та не мога да захапя нещо, от всяка по странички и ги сменям.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sat Jul 23, 2011 12:43 am

Прочетох "Глинени крака" и това беше 14-тата ми подред книжка на Пратчет. Мисля, че вече съм сигурен коя ми е любимата сюжетна линия... Няма толкова яки, различни и готини образи като изродите от Стражата. Няма! Обожавам Пратчет, ей!

Започнах "Майстора и Маргарита", която си намерих в Созопол чисто нова за 12 лева (!!!). За сега съм прочел 100 страници и си нямам никакви идея защо, но ужасно много ме кефи.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Jul 24, 2011 5:00 pm

Прочетох Вихър от мечове. Най-яката досега. Финалите на линиите на Тирион, Санса и Аря направо ме хвърлиха в оркестъра от кеф. Имаше и песни и повече lore което за мен е винаги хубаво. Песните всъщност бяха яки. Джайм има много добре развит характер и обещава интересно бъдещо развитие. Сега стои само въпросът да си купя ли Пир за врани когато половината ми любими герои ги няма? Главите на Аря не се съмнявам че ще са яки, както и на Джайм, но не ми се четат Церсей и още хиляди нови POV-та. Специално Церсей може и да е интересна, но наред с това ще ми изкара душицата от яд че не мога да я зашлевя.

Започнах На западният фронт нищо ново. Хубава е.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Sat Aug 06, 2011 10:18 pm

Dante wrote:Прочетох "Глинени крака" и това беше 14-тата ми подред книжка на Пратчет. Мисля, че вече съм сигурен коя ми е любимата сюжетна линия... Няма толкова яки, различни и готини образи като изродите от Стражата. Няма! Обожавам Пратчет, ей!

И аз, и аз. Ваймс и Керът са ми любимци :)

Започнах "Майстора и Маргарита", която си намерих в Созопол чисто нова за 12 лева (!!!). За сега съм прочел 100 страници и си нямам никакви идея защо, но ужасно много ме кефи.
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Aug 06, 2011 10:34 pm

Прочетох и Пир за врани. Доста се усеща забавянето в действието, но дори героите които като характер не бяха кой знае какво, са интересни. Но пък все пак това е Мартин. От друга страна е доста дразнещо, че в A Dance With Dragons тези герои няма да ги има защото ми е много интересно какво ще стане с Аря, Церсей и Бриен. Прекалено малко Аря имаше в тази книга бтв.

Много преди това прочетох и На западният фронт нищо ново, но не исках да дабълпоствам. много, много адекватно представяне на войната като цяло и на чувствата на домораслия войник изправен пред ужасите й. Това със сигурност е една от книгите на 20 век.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Aug 08, 2011 9:39 pm

Бари Хюгарт. Става.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Aug 11, 2011 5:23 pm

Преполових първата книга от "Троя" на Гемел.
Ебаси великото, кажете ми, че нататък нивото не спада...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Aug 11, 2011 6:01 pm

Dante wrote:Преполових първата книга от "Троя" на Гемел.
Ебаси великото, кажете ми, че нататък нивото не спада...
казваме ти :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Aug 11, 2011 6:40 pm

Свърших 3-та книга на Абъркромби. :shock:
Сега почвам Полет над кукувиче гнездо. Да видим дали оправдава статута си на класика като Спасителя в ръжта или ще ми е просто хубава като Парфоюмът и Лолита.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Aug 11, 2011 7:10 pm

Пък то к'во, Спасителят в ръжта е една от най-прехвалените и незаслужаващи названието "класика" книги, а Парфюмът и Лолита точно обратното. :lol: