Amazon Kindle

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jul 04, 2011 12:25 pm

Речникът е едно от най-големите предимства на Киндъла.

Калъф според мен обезателно трябва, лампичка - тоже, но не е задължително да са заедно, да не говорим, че има имба китайски лампички в дийлекстрийм за по 5$ :mrgreen: самите тъф-лъв са пуснали лампичка за никви пари, която ще си закупя в най-скоро време.

За бг сайтовете не знам :(

едит: аз си купих и протектор от тъф-лъв, който беше ужасен и излишен. Правеше всичко много по-отражателно, а и така и не успях да се справя, при все много старателни усилия, с мехурчетата и на много места останаха неравности и прашинки отдолу. И не си струва играчката според мен. Шансът да си надраскаш киндъла, особено в калъф, не е толкова голям, докато това чудо пречи постоянно и силно дразни естетически (протекторът). Сега тъф-лъв са пуснали специално за киндъл нов протектор (моят беше дженерик), ама нещо нямам ищах да го пробвам.
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jul 04, 2011 12:33 pm

Хаха, не мисля и да пробвам, рекламите са ужасни:) Мерси иначе за отговорите. Последен въпрос, че поръчвам - КИндъла е с micro-USb и просто някакъв стар такъв кабел от телефон/фотоапарат ще ми е достатъчно да си качвам книгите и да си го зареждам от компа?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jul 04, 2011 12:39 pm

Да, всякакъв кабел става, но защо, при положение, че киндълът си върви с кабел?
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jul 04, 2011 12:42 pm

Мдам, този момент и аз го изпуснах по трасето. Поръчах с размах от myebook.bg, че там имаше калъфче за 30 кинта, та от утре и аз съм в клуба, мисля да се сцепя от фентАзи :lol:

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Mon Jul 04, 2011 12:44 pm

Muad_Dib wrote:Понеже в крайна сметка и на мен не ми се чака да паднат цените, а и тази седмица ще пътувам мисля да си поръчам един Киндъл днес или утре, та имам няколко въпроса към вас преди да си съставя финално мнението:

1. Има ли смисъл от калъфа с осветление за 135 лева или да си взема някакъв от 60 на Tuff-Luv? (ще го взимам от бг-сайт)
2. Някой има ли впечатления от другия бг-сайт за поръчки - readerbg.com? Че просто на myebook.bg няма хубави калъфи, а на другия дават и протектор + усб зарядно безплатно.
3. Някои да има някакви последни съвети, че иначе налазвам Сандерсън и компания с размах (бтв как е тълковният речник, използваем ли е?)
1. От амазонския калъф голяма файда няма, но все пак си вземи някакъв особено щом като ще пътуваш. Лампичката е найс, но трябва да ти last resort. Този Tuff-Luv-а ми изглежда доста добър, но на живо не знам как е. Бих ти препоръчал да НЕ си взимаш онзи от 32 лв. на myebook, обаче. На мен за Петровден ми подариха такъв, отвън е ОК, но вътре беше ужас. Криви шевове, крива подплата, абе ужас. Отидох на другия ден до офиса им и поисках да ми го сменят. Бяха любезни, не отказаха, но след като ми извадиха, буквално, всички налични които имаха едвам намерих един читав.

2. Readerbg.com и аз ги обмислях, нещото което обаче ме спря да купя от тях беше липсата на какъвто и да е фиидбек на сайта им, такъв какъвто има както на myebook.bg, така и на reader.bg. Ако ще пазаруваш от който и да е сайт, послушай съвета ми и избери опция да си го вземеш лично от офиса им, спестява непредвидени главоболия, защото не знаеш как са го транспортирали до тук, а това което ти дават е запечатана(заводска) кутия от амазон и няма начин да видиш в какво състояние е ридъра(Ако не дай си боже е счупен скриийна - ходи доказвай че не си го изпуснал докато си го разглеждал - ремонта е 260 лв).

3. Вземи го пък съветите ще завалят после :wink: .

П.С. Ако много държиш на лампичка - myebook продават по 23-25 лв.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Mon Jul 04, 2011 12:46 pm

Muad_Dib wrote:Мдам, този момент и аз го изпуснах по трасето. Поръчах с размах от myebook.bg, че там имаше калъфче за 30 кинта, та от утре и аз съм в клуба, мисля да се сцепя от фентАзи :lol:
Нееееее!!!

Отказвай калъфа.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jul 04, 2011 12:47 pm

По първата точка - вече е късно, взех го този евтиния, дано не е съвсем ужасен. Иначе аз като купувам онлайн техника винаги я отварям пред куриера, за да се види, че всичко е наред, чак със счупен дисплей да го донесат не мога да си представя.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Jul 04, 2011 12:54 pm

Бтв единствената причина да не си вземеш калъфче според мен е ако киндъла ще стои само във вас на нощното шкафче до леглото и го вдигаш оттам само за да почетеш.

Tuff-Luv калъфче 100% - много е яко и пази доста добре. Не съм изпитвал нужда от протектор за екрана досега

Лампичка - ако пътуваш често - вземи си. Иначе недей, няма да я използваш или ще те гъделичка да я тестваш когато имаш хубава лампа подръка :)

П.С. виждам си се прецакал малко с калъфчето, не е чак толкова зле (баща ми е с такова), но определено има какво да се желае - все пак пази kindle-a, по-късно можеш да си вземеш по-хубаво
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jul 04, 2011 1:12 pm

Що пък да е ласт ризорт лампичката? Според мен е супер полезна, особено ако човекът до теб в леглото упорства да спи на тъмно (странни хора значи!) :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jul 04, 2011 2:35 pm

Точно на мен приятелката няма никакъв проблем да има светната нощна лампа до нея и затова ми е доста през центъра лампичката. За калъфчето - чак толкова да е ужасно не мога да си представя, важно е да го пази при пътуване/пренасяне и това е, съмнявам да се обърна внимание на шевовете отвътре....

ЕДИТ: Ей това пък http://www.readerbg.com/index.php?route ... duct_id=89 на TuffLuv с Дракона много ми събра очите, кажете какво мислите:)
Last edited by Muad_Dib on Mon Jul 04, 2011 2:42 pm, edited 1 time in total.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Jul 04, 2011 2:41 pm

И не забравяй, че можеш да си я ползваш със кеф и на палатка :)

Бтв - Честито Коле! Това е едно от най-яките нещо което са ми подарявали и май в класацията отстъпва само на първото колело за петия ми рожден ден (цяла зима го карах в хола :))

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Jul 04, 2011 2:47 pm

Muad_Dib wrote: ЕДИТ: Ей това пък http://www.readerbg.com/index.php?route ... duct_id=89 на TuffLuv с Дракона много ми събра очите, кажете какво мислите:)
моя е този:

http://www.readerbg.com/index.php?route ... duct_id=72

И двата са яки :) Малко по-добра е стойката на моя, но иначе са на практика едно и също

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Mon Jul 04, 2011 2:56 pm

@Никола: Дано ти пратят някой по читав, не е болка за умиране, но дразни. Ако само шева е леко крив - няма проблем. Има някои обаче, на които цялата вътршна подплата е на една страна и понеже е на вертикални линии се набива адски много на око.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jul 04, 2011 3:19 pm

Проблемът с калъфа на майибук ми се струва май естетически, а не функционален ;) иначе от тия на тъф-лъв по ме кефи този с дървото, но и този с дракона е якичък.

И моят е як (моят е този ръчно шития), но предпочитам кожените. За съжаление никак не се кефя на вертикалния дизайн и затова не можах да си взема нито един от Апокалипсите.
This is it. Ground zero.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Mon Jul 04, 2011 4:20 pm

Moridin wrote:Проблемът с калъфа на майибук ми се струва май естетически, а не функционален ;)
Така е. Иначе е много удобен, кожата е мека и приятна за пипане, лявата страна може да се "прегъне" назад спокойно и се държи удобно. Предполагам, че си зависи от човека - мен лично такива "проблемчета" ми бодат очите и ме дразнят до положение, че ми се разваля целия кеф.