Почина папа Йоан Павел ІІ
Moderator: Moridin
Почина папа Йоан Павел ІІ
Каквото и да си говорим, той беше една от емблематичните личности на изминалия век. Въпреки поста, който заемаше, никой не би могъл да го обвини в така характерната някога за католиците и изобщо за "вярващите" настъпателност в религията (що пък някога, и сега си го има) - човекът се срещаше с еднаква лекота както с Далай Лама, така и с латиноамерикански диктатори, влизаше с еднакво уважение и в джамия, и в синагога, освен това, мисля, беше първият на този пост, който твърдеше, че Бог е един а вероизповеданието няма конкретно значение в случая - тоест, че и в Аллах да вярваш все си вярваш в Бога. Далеч от фанатизма и близо до хората.
Много ви моля, не е важно в случая дали сте атеисти или фанатизирани следовници на Йехова, нека да спазваме максимата "за починалия или добро, или нищо". Още повече, че този конкретен човек заслужава да се говори за него с повече добро от доста други хора.
Да почива в мир и Бог да го прости.
Много ви моля, не е важно в случая дали сте атеисти или фанатизирани следовници на Йехова, нека да спазваме максимата "за починалия или добро, или нищо". Още повече, че този конкретен човек заслужава да се говори за него с повече добро от доста други хора.
Да почива в мир и Бог да го прости.
Мда... мир на праха му, или както трябва да се каже в случая, не съм свикнал да се изразявам по този начин.
Колкото и скептично да съм настроен към религията, на която папата беше символ, и на мен ми е много мъчно и странно някакси. Дори само от екрана се усещаше, че от него струи доброта. Но пък всеки човек умира, колкото и да ни е мъчно, а на него явно му беше време
Колкото и скептично да съм настроен към религията, на която папата беше символ, и на мен ми е много мъчно и странно някакси. Дори само от екрана се усещаше, че от него струи доброта. Но пък всеки човек умира, колкото и да ни е мъчно, а на него явно му беше време

Нека почива в мир.
Малко ми е странно едно такова... Събитието не ме засяга чак толкова, но това, което Моридин каза, се отнася и за мен - отива си нещо, което винаги го е имало и с което си свикнал. Имам някакви мили детски спомени как го гледахме по телевизията да честити Великден на български.
P.S. Непрекъснато ми идват наум сцени от Ендимионите... смахнато или не чак толкова?
Малко ми е странно едно такова... Събитието не ме засяга чак толкова, но това, което Моридин каза, се отнася и за мен - отива си нещо, което винаги го е имало и с което си свикнал. Имам някакви мили детски спомени как го гледахме по телевизията да честити Великден на български.
P.S. Непрекъснато ми идват наум сцени от Ендимионите... смахнато или не чак толкова?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- Ambartanen
- Arcanist
странно е, само след няколко седмици на Великден, от балкона ще помахва папата, но някой друг, който не сме виждали никога.
*Missing someone isn`t about how long it`s been since you´ve seen them last or amount of time since you last talked. It`s about that very moment when you`re doing something and you wish that they were right there with you*
Католическият Великден вече мина май. Или той го прави и на православния такъв, не помня вече?Moiraine wrote:странно е, само след няколко седмици на Великден, от балкона ще помахва папата, но някой друг, който не сме виждали никога.
Иначе на мен много трудно може да ми стане мъчно за човек, който не съм познавал лично, особено ако е и начело на толкова противна ми организация като католическата църкава, но смъртта Йоан Павел II почти успя да ме трогне.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Не го прави на православния Великден, а католическия беше на 27-ми март, така че догодина, и ще е някой друг.
Иначе за Йоан-Павел II, той наистина беше забележителен човек, може би единствения папа, който се опитваше да разпространи вярата, а не религията. Ще е жалко, ако не е успял да промени църквата достатъчно, за да е по-близко до хората - искрено се надявам, че неговият пример ще остане в историята.
Иначе за Йоан-Павел II, той наистина беше забележителен човек, може би единствения папа, който се опитваше да разпространи вярата, а не религията. Ще е жалко, ако не е успял да промени църквата достатъчно, за да е по-близко до хората - искрено се надявам, че неговият пример ще остане в историята.
This signature is not yet rated
Боя се, че моите изживявания около смъртта на Папата са мааалко по-извратени, защото същия ден вечерта бяхме в една хотелска стая и се пушеше трева. Едно от момичетата, което много здраво се беше напушило, се хили истерично 5 минути и когато най-сетне спря и я питахме защо, вика "Папата умря". Е, двете едва ли са били свързани, обаче мен това ми остана...
Иначе честно казано ми е безразлично. В смисъл... хората умират, на човека му беше време отдавна и сигурно е било сорт ъв избавление за него.
Иначе честно казано ми е безразлично. В смисъл... хората умират, на човека му беше време отдавна и сигурно е било сорт ъв избавление за него.
And you can't dance with a devil on your back...