Почина папа Йоан Павел ІІ

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Почина папа Йоан Павел ІІ

Post by Marfa » Sun Apr 03, 2005 10:59 am

Каквото и да си говорим, той беше една от емблематичните личности на изминалия век. Въпреки поста, който заемаше, никой не би могъл да го обвини в така характерната някога за католиците и изобщо за "вярващите" настъпателност в религията (що пък някога, и сега си го има) - човекът се срещаше с еднаква лекота както с Далай Лама, така и с латиноамерикански диктатори, влизаше с еднакво уважение и в джамия, и в синагога, освен това, мисля, беше първият на този пост, който твърдеше, че Бог е един а вероизповеданието няма конкретно значение в случая - тоест, че и в Аллах да вярваш все си вярваш в Бога. Далеч от фанатизма и близо до хората.
Много ви моля, не е важно в случая дали сте атеисти или фанатизирани следовници на Йехова, нека да спазваме максимата "за починалия или добро, или нищо". Още повече, че този конкретен човек заслужава да се говори за него с повече добро от доста други хора.
Да почива в мир и Бог да го прости.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

sauron
Paragon

Post by sauron » Sun Apr 03, 2005 11:21 am

Нека почива в мир и Бог да го прости.
За момента мисля че повече няма какво да се каже.

Ro#|#
Adept

Post by Ro#|# » Sun Apr 03, 2005 11:43 am

Ами тъжно е, определено е голяма трагедия. Макар 4е...на практика няма защо да ни е тъжно. Най-вероятно вече е в рая, там, където сигурно винаги е искал да отиде.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Apr 03, 2005 12:09 pm

Мене си ми е мъчно... папата винаги ми е изглеждал вечен. Беше си там през цялото време и като изключим, че го помня главно като ходеща развалина, изглеждаше много приятен и усмихнат човечец. Изобщо много ми е странно да го няма..
This is it. Ground zero.

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Apr 03, 2005 12:41 pm

Мда... мир на праха му, или както трябва да се каже в случая, не съм свикнал да се изразявам по този начин.

Колкото и скептично да съм настроен към религията, на която папата беше символ, и на мен ми е много мъчно и странно някакси. Дори само от екрана се усещаше, че от него струи доброта. Но пък всеки човек умира, колкото и да ни е мъчно, а на него явно му беше време :(
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sun Apr 03, 2005 2:03 pm

И на мен ми е мъчно... Винаги съм го свързвала с мира и хуманността. И си ми беше симпатичен пък :cry:.
Нека почива в мир.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Apr 03, 2005 4:24 pm

Не съм религиозна, но въпреки това ми правеше впечатление на добър и интелигентен човек. Мир на праха му.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Apr 03, 2005 6:17 pm

Нека почива в мир.
Малко ми е странно едно такова... Събитието не ме засяга чак толкова, но това, което Моридин каза, се отнася и за мен - отива си нещо, което винаги го е имало и с което си свикнал. Имам някакви мили детски спомени как го гледахме по телевизията да честити Великден на български.

P.S. Непрекъснато ми идват наум сцени от Ендимионите... смахнато или не чак толкова?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Sun Apr 03, 2005 7:26 pm

Тъжно е. И аз го приемах като даденост, но ... Аз никога не съм се интересувал много от него, но сега осъзнах, че той непрекъснато се опитваше да поддържа мира. Един от малкото хора, които не ламтяха само за пари и власт... :(
Лека му пръст.

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Mon Apr 04, 2005 1:22 am

На мен пък не ми е мъчно. Добре, че си отиде човека, защото в последно време съвсем го измъчиха. Сега вече поне може да почива в мир. А на нас ни остава да съхраним това, което той е постигнал.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Moiraine
Paragon

Post by Moiraine » Mon Apr 04, 2005 1:24 pm

странно е, само след няколко седмици на Великден, от балкона ще помахва папата, но някой друг, който не сме виждали никога.
*Missing someone isn`t about how long it`s been since you´ve seen them last or amount of time since you last talked. It`s about that very moment when you`re doing something and you wish that they were right there with you*

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Apr 04, 2005 3:56 pm

Moiraine wrote:странно е, само след няколко седмици на Великден, от балкона ще помахва папата, но някой друг, който не сме виждали никога.
Католическият Великден вече мина май. Или той го прави и на православния такъв, не помня вече?

Иначе на мен много трудно може да ми стане мъчно за човек, който не съм познавал лично, особено ако е и начело на толкова противна ми организация като католическата църкава, но смъртта Йоан Павел II почти успя да ме трогне.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Apr 05, 2005 12:33 pm

Не го прави на православния Великден, а католическия беше на 27-ми март, така че догодина, и ще е някой друг.

Иначе за Йоан-Павел II, той наистина беше забележителен човек, може би единствения папа, който се опитваше да разпространи вярата, а не религията. Ще е жалко, ако не е успял да промени църквата достатъчно, за да е по-близко до хората - искрено се надявам, че неговият пример ще остане в историята.
This signature is not yet rated

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 11, 2005 12:22 pm

Боя се, че моите изживявания около смъртта на Папата са мааалко по-извратени, защото същия ден вечерта бяхме в една хотелска стая и се пушеше трева. Едно от момичетата, което много здраво се беше напушило, се хили истерично 5 минути и когато най-сетне спря и я питахме защо, вика "Папата умря". Е, двете едва ли са били свързани, обаче мен това ми остана...

Иначе честно казано ми е безразлично. В смисъл... хората умират, на човека му беше време отдавна и сигурно е било сорт ъв избавление за него.
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Apr 11, 2005 1:10 pm

Сега, преодолявайки някак потреса си, що да не питам какви, аджеба, сте ги вършели из Австрията ве?! Ква е таз трева пък ся, тоест?!? Повече без придружител и до тоалетната не те пущаме, ей!!!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.