Random stuffec

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun May 15, 2011 2:09 pm

Много се зарибих по Phoenix Wright: Ace Attorney (първата част, цъках я на Nintendo DS).
Страшно сладурска игрица, ще си намеря останалите части да си ги изиграя и тях!!!

Image

Играта не е интелектуално предизвикателна, но има симпатични персонажи, свеж хумор и много яка миди-музичка. Артът също е готин - някакъв аниме такъв, с бишоненяги - кво повече му трябва на човек? Имам някви дребни оплаквания към геймплея, ма ме мързи да ги споделям сега.

Нинтендо ДС е моята конзола - всичко става с чукане на пръчицата по долното екранче. С това действие дори аз успявам да се справя. Ще се цъкат игрици на тая конзолчица, виде се. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun May 15, 2011 3:50 pm

Е и? Какво като побират некомпресирано аудио, при положение, че трябва да имам звукова система за поне 600 кинта, за да изкарам приличен звук от PS3-ката. Иначе през Subwoofera с преход и си въобразяваме, че имаме хубав звук. Всяка модерна игра предлага качествено озвучение, което е достъпно със звукови карти на цени от порядъка на 100-150 лева, които се ползват години наред без проблем. Не знам ти какви болки си имал със звукови карти... Явно в Северна Америка нещата куцат.
Говоря ти за мултиканално аудио - при PC игрите има много стандарти, но сравнително рядко може да се подкара повече от стерео като хората и то само с някои звукови карти. При 360 и PS3 5.1 е стандарт.
А и нещо не си ми ясен - хем тръбиш "ОМГ всичко трябва да се играе на макс, PC може повече винаги" и т.н., хем сега обясняваш, че влагането в хай-енд аудио система, която действително ще ти даде най-доброто (включително от което и да е PC), не си струва.
Сега не сме 90-те. Стандарта е друг, възможностите са други. Бюджетите са десетки пъти по-големи. Изобщо подема на PC гейминга секна с излизането на конзолите и осъзнаването на предприемачите, че там са многото пари. Нищо общо няма с проблемните заглавия по онова време.
Смятам, че има най-много общо със следните фактори:
1) невижданата вълна от пиратство;
2) спадът в качеството на заглавията и постоянната нужда от патчване;
3) излизането на първото поколение конзоли, което беше на едно ниво, че и по-добре визуално от PC заглавията (не забравяйте, че по времето на първия PS се появиха 3D ускорителите, които бяха огромно предимство за компютрите около 3-4 години)
4) Разработката на качествени шуутър контроли в Halo, които прехвърлиха най-популярния жанр на конзолите

А многото пари винаги са били при конзолите бтв и повечето девелъпъри винаги са били там.

Иначе аз не ти говоря за 90-те, а за 2000-те, като дори днешно време PC игрите имат много повече бъгове и проблеми, независимо дали са ексклузивни (Total War) или не (Dragon Age, The Saboteur, Call of Duty: BO).
на PS3-ката с в повечето случаи локнатите 30 FPS, често пада и под 30, и то в кофти моменти, и ти се преебава и игране и всичко
Еми това е PS3. 360 обикновено има по-добър фрейм при мултиплатформени заглавия. А при PS3 ексклузиви като GoW, Uncharted 2 и т.н. компромиси няма.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat May 21, 2011 8:44 pm

Дам, PC игрите са толкова безпроблемни днешно време... :roll:

http://www.destructoid.com/how-to-make- ... .phtml#ext

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat May 21, 2011 9:31 pm

Е за това никога няма да дам пари за нов компютър.

F242
Sorcerer

Post by F242 » Sat May 21, 2011 9:46 pm

При мен Witcher-а беше оправданието да го направя. Докато си получа копието сигурно и патча ще е излязъл, а дотогава удоволствието ми идва от това, че мога да си пусна без проблеми и компромиси заглавия, които са излезли в последните пет години - а и други, които, както писах преди, бях изгубил надежда, че ще видя отново :D
"The vulgar think the God by analogy to man and so worship Him in the form of the Gods. The learned think the God by analogy to principles and so worship Him in the form of Love or Truth. But the wise think the God not at all. They know that thought, which is finite, can only do violence to the God, who is infinite. It is enough, they say, that the God thinks them."

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat May 21, 2011 9:52 pm

AlDim wrote:Дам, PC игрите са толкова безпроблемни днешно време... :roll:

http://www.destructoid.com/how-to-make- ... .phtml#ext
Boo-hoo.

Дръпнах я от Арена, инсталирах я, пуснах я на Ултра, върви с 40-60FPS на 1920х1080. Не съм имал нито един бъг до сега(10+ часа в играта) и не ми е крашвала нито веднъж. Представяш ли си? :lol:

Чувам, че ИМАЛО хора с проблеми, играта не вървяла на 2560x1600 и не се разпъвала на цял екран при non-wide резолюции. Явно не им е стигнало времето и това ще се пачва допълнително. Не е мой проблем. Аз играя играта, щях да я играя дори да си я бях взел оригинална пак без проблем.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 31, 2011 4:05 pm

Баси новата игра по DnD колко е трагична точно, удари ме едно носталгично усещане за старите класики...

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue May 31, 2011 7:15 pm

Значи да не си правя труда да я тегля? :lol: Щото и мене нещо ме гони носталгията :D

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Jun 02, 2011 9:06 pm

Проблема не е точно неотложен, но ще се радвам на отговор. Алиса не ми тръгва (тая на McGee) както трябва на компютъра. Знам, че компа е много бъгав и много, МНОГО стар и тъп ама такъв проблем нямам с други по- нови игри (по-нови като за щайгата - до 2006 ). Инсталирам, краквам, всичко хубаво НО, след като пусна самата игра (1024x768 разбира се) не ми се появяват sanity и will барчетата и започва да сече покъртително, като по някакво причина се оправя за 2-3 секунди след кът сцена. Има я тук на лаптопа но не ми е толкова удобно. След като убия Дукесата забива много яко, появява се черен екран и щом натисна Alt+F4 излиза след 10 мин ( това на лаптопа нали, а той при все че е Acer е по-добре от ония боклук).

On a side note, може ли да ми препоръчате fighting game със аниме арт за компютър до 2007 със минимални изисквания до 1 ГБ РАМ и 128 МБ видео. Може и да не е със такъв арт но ми кажете някаква.
Last edited by Claymore on Thu Jun 02, 2011 10:20 pm, edited 1 time in total.

Martix
Archmage

Post by Martix » Thu Jun 02, 2011 9:55 pm

Guilty Gear X2 Reload

и по-новата й дружка Blazblue, но тя вече ти е извън критериите.
There are no rules! I'm gonna get you!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jun 02, 2011 10:58 pm

@Claymore - vmware is your friend :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jun 02, 2011 11:22 pm

значи - инсталираш vmware workstation. вътре инстралираш един 2000. И алисата трябва да фърка вътре.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Fri Jun 03, 2011 9:25 am

GOG обявиха новия разпространител, с когото са сключили договор. Да им се не надяваш, закачили са ЕА (макар че си казват директно, че System Shock и Syndicate не влизат в сделката :(). Във всеки случай отварят много силно с Dungeon Keeper, Privateer и Ultima Underworld.
Elves dig rocket launchers.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jun 03, 2011 2:43 pm

При горните изисквания дали ще ми тръгнат Titan Quest или The Darkness?

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Jun 03, 2011 3:43 pm

На горните изисквания Titan Quest-a ще е мъка. Иначе може и да тръгне (при все, че е съмнително). Но даже с експанжъна не е твърде оптимизирана игра.

System requirements
1.8 GHz. Processor, 512 MB RAM, 5 GB free HD space, NVIDIA GeForce 3/ATI Radeon 8500 or higher.

The Darkness за PC?
Last edited by Yan on Fri Jun 03, 2011 4:21 pm, edited 1 time in total.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.