Е и? Какво като побират некомпресирано аудио, при положение, че трябва да имам звукова система за поне 600 кинта, за да изкарам приличен звук от PS3-ката. Иначе през Subwoofera с преход и си въобразяваме, че имаме хубав звук. Всяка модерна игра предлага качествено озвучение, което е достъпно със звукови карти на цени от порядъка на 100-150 лева, които се ползват години наред без проблем. Не знам ти какви болки си имал със звукови карти... Явно в Северна Америка нещата куцат.
Говоря ти за мултиканално аудио - при PC игрите има много стандарти, но сравнително рядко може да се подкара повече от стерео като хората и то само с някои звукови карти. При 360 и PS3 5.1 е стандарт.
А и нещо не си ми ясен - хем тръбиш "ОМГ всичко трябва да се играе на макс, PC може повече винаги" и т.н., хем сега обясняваш, че влагането в хай-енд аудио система, която действително ще ти даде най-доброто (включително от което и да е PC), не си струва.
Сега не сме 90-те. Стандарта е друг, възможностите са други. Бюджетите са десетки пъти по-големи. Изобщо подема на PC гейминга секна с излизането на конзолите и осъзнаването на предприемачите, че там са многото пари. Нищо общо няма с проблемните заглавия по онова време.
Смятам, че има най-много общо със следните фактори:
1) невижданата вълна от пиратство;
2) спадът в качеството на заглавията и постоянната нужда от патчване;
3) излизането на първото поколение конзоли, което беше на едно ниво, че и по-добре визуално от PC заглавията (не забравяйте, че по времето на първия PS се появиха 3D ускорителите, които бяха огромно предимство за компютрите около 3-4 години)
4) Разработката на качествени шуутър контроли в Halo, които прехвърлиха най-популярния жанр на конзолите
А многото пари винаги са били при конзолите бтв и повечето девелъпъри винаги са били там.
Иначе аз не ти говоря за 90-те, а за 2000-те, като дори днешно време PC игрите имат много повече бъгове и проблеми, независимо дали са ексклузивни (Total War) или не (Dragon Age, The Saboteur, Call of Duty: BO).
на PS3-ката с в повечето случаи локнатите 30 FPS, често пада и под 30, и то в кофти моменти, и ти се преебава и игране и всичко
Еми това е PS3. 360 обикновено има по-добър фрейм при мултиплатформени заглавия. А при PS3 ексклузиви като GoW, Uncharted 2 и т.н. компромиси няма.