Dexter

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Mother
Misting

Post by Mother » Thu May 12, 2011 12:18 pm

Muad_Dib wrote:За мен лично след първите два сезона (като втори макар и качествен е класи под първи) единствените хубави неща, които са се случили в сериала са именно Тринити и последната сцена на 4ти сезон. Всичко друго е силна плява, просто има малко неща за гледане и Майкъл Си Хол е убер и си го гледам на автоматик.
Така е но като цяло това си е сериал общо взето базиран на баш мейн чаръктера и съществува само благодарение на него, както и Хаус. А той все още си играе добре ролята. Баща му също е доста добър. Отначало със спомените и после с халюцинациите. Много добре го играе актьора.
Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu May 12, 2011 6:17 pm

Съгласен, но проблемът е, че просто сценаристите се изчерпаха и опошлиха образа на добрия сериен убиец от един момент натам.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Thu May 12, 2011 9:29 pm

Mother, тия сънища и халюцинации са сложени, за да излагат на показ съкровените мисли и чувства на Декстър, защото сценаристите на тоя бълвоч са безбожно тъпи и не могат да измислят друг начин да направят това. Станаха досадни и ненужни някъде по средата на първи сезон. След втори пък станаха ridiculous. Всичко добро в сериала (и маргиналното разбиране какво представлява всъщност тоя герой) си замина с Майкъл Куеста (от SFU школата) след края на първи сезон. Всичко нататък е неам думи.

MD, проблемът е, че сценаристите направиха от образа на садомазохиста, който е канализирал позивите си в обществено полезна дейност, някакъв чичка със семейни ценности и лайна, който сам не знае какво е, но на който целокупна Америка е силно наложително да симпатизира.

Mother
Misting

Post by Mother » Fri May 13, 2011 8:28 am

Silver wrote:Mother, тия сънища и халюцинации са сложени, за да излагат на показ съкровените мисли и чувства на Декстър, защото сценаристите на тоя бълвоч са безбожно тъпи и не могат да измислят друг начин да направят това. Станаха досадни и ненужни някъде по средата на първи сезон. След втори пък станаха ridiculous. Всичко добро в сериала (и маргиналното разбиране какво представлява всъщност тоя герой) си замина с Майкъл Куеста (от SFU школата) след края на първи сезон. Всичко нататък е неам думи.

MD, проблемът е, че сценаристите направиха от образа на садомазохиста, който е канализирал позивите си в обществено полезна дейност, някакъв чичка със семейни ценности и лайна, който сам не знае какво е, но на който целокупна Америка е силно наложително да симпатизира.
Прекалено си остър и критичен :)
Аз осъзнавам, че сценария понамирисва особено в трети и пети сезон (въобще цялата история с Мигел Прадо е някаква боза)
Лично мене образа на антагониста в четвърти ми държа "жежко" до самия край. Просто го бяха направили много добре и актьора си влизаше в ролята все едно е роден за убиец. За това и реших да изгледам и пети, но ако шести забозее много ще спра да го гледам и толкова.
Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 13, 2011 9:35 am

Съжалявам но не мога да се удържа - Силвъре, спирай да си прекалено остър и критичен В МИГ! :lol:

kire4a
Commoner

Post by kire4a » Sat May 14, 2011 5:59 pm

Mother wrote: Лично мене образа на антагониста в четвърти ми държа "жежко" до самия край. Просто го бяха направили много добре и актьора си влизаше в ролята все едно е роден за убиец.
джон литгоу и друг път се е превъплъщавал успешно в ролята на психар

на декстър 1и сезон е приличен , 2и е чат пат , 3и е зле а на 4я изгледах една - две серии по диагоналната система, ама и там боза

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Oct 30, 2011 9:22 am

Подхванах го нощеска най сетне. Не ми се чете назад из постовете, а и предполагам при 5 сезона ще затъпее както повечето сериали. Но е достатъчно човек да гледа поне 1ви сезон за да му е осмислен живота :twisted: :metal твърде добър е деа, пък и аз съм фен и на Дарла ;р
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Mother
Misting

Post by Mother » Mon Oct 31, 2011 9:21 am

Xellos wrote:Подхванах го нощеска най сетне. Не ми се чете назад из постовете, а и предполагам при 5 сезона ще затъпее както повечето сериали. Но е достатъчно човек да гледа поне 1ви сезон за да му е осмислен живота :twisted: :metal твърде добър е деа, пък и аз съм фен и на Дарла ;р
E дано ти се запази мнението натам. Аз лично и 6-ти сезон яко му се кефя поне засега. А четвърти е бест просто.
Колкото до последното което си написал - винаги съм се кефил когато в някой филм се появяват емблематични чарактери от Бъфи :)

Vash
Paragon

Post by Vash » Mon Oct 31, 2011 2:22 pm

Аз пък препоръчвам да спреш след втори, качеството пада рязко след това и сериалът се превръща в семейна драма. :(

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Oct 31, 2011 2:33 pm

Най добре спри след края на 1ви. Нататък просто става твърде мех, въпреки на места добрите моменти.

Vash
Paragon

Post by Vash » Mon Oct 31, 2011 2:45 pm

Вторият ми хареса на мен. Поне Декстър си беше същия и английската мацка беше добра. Тъпите промени почват от третия.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Oct 31, 2011 3:49 pm

Е на средата на втори съм с цената на доста безсъние, има си моментите и макар че се поизтърка леко още кефи много. Английската мацка да ми падне... не че и сестрата на Декс е за изхвърляне :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Oct 31, 2011 4:41 pm

Не казвам че втория сезон не става, ОК е. Но първи е наистина интересния, нататък всичко е надолу.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Oct 31, 2011 4:56 pm

Така си е :). Мене са ме вкара в тъча ей тоя момент
Spoiler: show
на пристана с негрото като се сбиха колко лесно се приближи... по всички досегашни сцени с спец оп-а как стреля би трябвало да е останал без колене Декстър...
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Sun Dec 11, 2011 7:53 pm

Последно съм гледал 4-ти сезон. Струва ли си да гледам 5ти и 6ти?