Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jan 10, 2011 11:57 pm

Баси, човек да не се съгласи с теб за най-важните неща, ще го изядеш за дребните:D

Точно разпадналата се Римска империя, в която повечето новозавладени земи не само не са се чувствали римляни, ами не са и били третирани като такива е много лош пример. Питай галите чувствали ли са се римляни примерно или само са си плащали данъците.:plez: Китай, разбира се, не е съвсем същият...

И все пак според посолството на Китай:
Китай е единна многонационална държава, в която съжителстват 56 националности.

Тъй като по-голямата част от населението принадлежи към националността хан (91.6% от общия брой на населението в Китай), другите 55 националности в Китай е прието да се наричат национални малцинства. Въпреки, че представителите на националните малцинства са малобройни, те са разпръснати върху обширни територии и населяват приблизително 64.3% от територията на Китай, най-вече в граничните североизточни, северни и югозападни райони.
Доколкото аз съм чела (без да имам каквито и да е опити да достигна и 5% процента от времето) част от популярните диалекти неразбираеми за говорещите друг диалект и в различните части на Китай може да се намери (или е можело преди да направят всички членове на голямото комунистическо общество) съвсем различна култура. Разбира се, има групи диалекти, които си приличат. Някак отказвам да повярвам, че един милиард (или много милиони в миналото) могат да имат толкова хомогенна култура.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jan 11, 2011 8:52 am

Не, просто далеч по-хомогенна от индийската, което се опитвам да кажа ол алонг!!!!!!

за римската империя не беше добър пример наистина :mrgreen:
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Mar 09, 2011 9:18 am

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 09, 2011 9:48 am

Дам и аз това коментирах.. :(
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Apr 16, 2011 3:21 pm

http://www.nytimes.com/2011/04/16/opini ... ef=opinion

Дано това мине. Щото ми писна вече.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sat Apr 16, 2011 6:49 pm

Мдам. Ако мине, правилната следваща стъпка ще бъде американските съдилища да бъдат затрупани с дела за лошо издадени патенти в последните 20-25-30 години, но... после ще може да се диша маааалко по-спокойно.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Apr 16, 2011 7:33 pm

Roamer wrote:Мдам. Ако мине, правилната следваща стъпка ще бъде американските съдилища да бъдат затрупани с дела за лошо издадени патенти в последните 20-25-30 години, но... после ще може да се диша маааалко по-спокойно.
Не просто троловете ще бъдат много внимателни кои патенти се опитват да наложат. А вероятността в интернернет да няма писано нещо на някаква тема означава че само наистина оригинални неща ще могат да се патентоват.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sat Apr 16, 2011 9:35 pm

Съжалявам, че връщам темата към Китай, но ето една статия, написана за китайците в Европа от американска гледна точка, която представя доста по-топъл и задълбочен поглед към нещата от оная робовладелка:

http://www.newyorker.com/reporting/2011 ... fact_osnos

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Apr 17, 2011 11:56 am

Много ми харесва тази тема защото не се доверявам много на разни вестници и глупости а тук сведенията са, така да се каже, от първа ръка. та искам да питам живущите в Америка, тия хора верно ли толкова плюскат и мразят зеленчуците и салатите? С такова впечатление съм останал от някои комедии, но все трябва да има някакъв реален корен за това ако го пародират.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Apr 17, 2011 6:48 pm

Много плюскат, да. Като идеш в ресторант, получаваш няква огромнейша порция. В Европа навсякъде порциите са по-малки.
И наистина нямат кой знае колко добра култура на хранене. Пукат някви сереали за закуска и си мислят, че са се нахранили здравословно. Най-великата и здравословна храна на земята за тях е прясното мляко и такова се консумира с некви бидони. Аз съм пила 1-2 пъти мляко тук и стомахът ми ИЗОБЩО не го понася, ненам кво слагат в него. Живеят с мисълта, че дебелеят от мазнините в храната и затова ядат някви обезмаслени сладкиши и после се чудят що са дебели. И естествено, масовото набиване на хамбургери и сандвичи от сякъв характер. И понеже сме в Канада - понички. Тук има една голяма канадска компания (Tim Hortons) за понички и кафе, която е гордостта на канадците - ако питаш някой от местните, ще ти разкаже как е израснал с техните понички. Пият много кафе. Пият и много "сода" (подсладените газирани напитки) и плодови напитки. Нон-стоп смучат нещо със захарчица в него. Ядат сякви сладкиши и чипсове, пуканки - изобщо, пред телевизора или в киното нон-стоп се гнети нещо.

Но ядат салати и най-различни готвени зеленчуци. Те тея салати често приличат на отделна манджа сами по себе си, щото им бутат и разни меса и прочее, но определено имат някъв зарзават в менюто си. Имат някои доста добри хрумвания - ядат спанака суров, например. Бебе-спанак - дребен и крехък, жесток е като салата с някакъв сос. Или пък, имат едни блюда със сурови малки бебе-морковчета, броколи, карфиол, нарязани стъбла от целина и малки доматки. Като идеш на гости може да ти сервират такова блюдо със сос, в който да ги топиш.
Като казах сос - много сосове ядат и в повечето има няква захар. В хлябовете им има захар и те са ОТВРАТИТЕЛНИ. Гадни, меки и се смачкват като ги натиснеш. Ние си купуваме един скъп органик хляб (5 долара парчето), в който няма захар, или си взимаме някъв хляб от европейската пекарничка до нас.

Та така. Не са най-умно хранещият се народ, но то такива народи май няма. Тук ям готвена храна от цял свят - няма една нация, чието меню да намирам за балансирано и здравословно. Българите да не би да се хранят както трябва? Националната ни кухня е абсолютно хомицидна. Ако желаеш да ядеш прилично, тук можеш да си намериш всякаква здравословна храна. Има и супермаркети с органик храни, ама ние още не сме станали толкова богати. Сега като си купихме колата, може да почнем да пазаруваме от фермерския пазар, директно от местните производители - сега ми е недостъпен с градския транспорт.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Apr 26, 2011 2:39 pm

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Apr 27, 2011 9:40 pm

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Apr 28, 2011 12:30 am

Добре, начи... тако'ата...
http://snydercounty.wnep.com/news/news/ ... vels/58743

Аз ли нещо не разбирам, или майка на десетокласник не иска синът й да чуе изобщо за нещо, каквото и да е, свързано с еротика и секс? Другото изобщо няма и да го коментирам, дори и само това беше достатъчно, за да ме хвърли в потрес. Както каза една американка, "ми айде да забраним на учителите изобщо да си помислят и за секунда за секс, че учениците може да пострадат!"
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Apr 28, 2011 1:01 am

Мда, аз попаднах на това от друго място. Много ми е забавна тази псевдо-пуританщина. Сериалите им са пълни с голотии, секс и невероятни смени на партньори (особено сапунките насочени към същите тези спечени домакини, които съдят горката жена), а нещо такова ги шокира. Това е толкова лицемерно и смешно.

А как един 16-годишен младеж се предполага да не знае що е то секс и еротика в тази ера на масов достъп до интернет, ми е напълно непонятно.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Apr 28, 2011 7:21 am

На мен най-много ми допадна оная, дето казва, че въпросната женица няма право да бъде едновременно учител и автор, трябвало да избере.
Щото един учител трябва да бъде модел на абсолютно монашеско съвършенство, особено извън класната стая. Най-добре да се е заклел във вечен целибат. Или ако прави нещо, то да го прави на тъмно и никога пред никого да не говори за това, защото учениците могат да разберат и да се травмират. Аз викам на учителите направо да им се забрани да имат деца. Защото някой ученик може по време на час да реши да се замисли какво точно е правил учителят му, за да се сдобие с дете, и съответно ааауууу! ще си развали психиката вовеки.
But goddamn,
you got me in love again