Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
Прочетох Деня на трифидите. Хубава беше макар и малко средняшка.
Прочетох и Храната на боговете на Хърбърт Уелс. Малко ми е разконцентрирана, сравнена със Машината на времето и Острова на д-р Моро, но е хубава пък и има гигантски животни!
Прочетох и Кръвта на богомолката на Чайковски. Ще пиша повече в темата като седна за повече от няколко минути.
Прочетох и Храната на боговете на Хърбърт Уелс. Малко ми е разконцентрирана, сравнена със Машината на времето и Острова на д-р Моро, но е хубава пък и има гигантски животни!
Прочетох и Кръвта на богомолката на Чайковски. Ще пиша повече в темата като седна за повече от няколко минути.
Не успях да прочета "Добри поличби", ебати тъпата книга.
Очаквах нещо...ЧУТОВНО. Не, сериозно, ебати тъпата книга.

Очаквах нещо...ЧУТОВНО. Не, сериозно, ебати тъпата книга.

Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
Добре де, поолях се "малко", но знаех, че ще събудя такива реакции у вас. :Д Просто тази книга си я пазих толкова дълго и има толкова огромни очаквания за нея, че останах адски разочарован от нея. Книгата не е тъпа, просто не е чак толкова добра (за мен). А реакцията ми беше така бурна, защото последното нещо, което прочетох на Геймън беше - Никога, никъде, никой ( тук може да видите рецензията ми - http://forestofmagic.info/index.php?opt ... &Itemid=17), а последното на Пратчет - Въоръжени мъже. Та, очакванията за сливането на тия двама титани в една книга, будеха еротични фантазии доста дълго у мен. И когато най-сетне я подхванах...е, нали знаете какво е чувството да останеш незадоволен. ;Д Книгата не е тъпа, извинявайте за острата реакция, просто се ядосах и си го излях тука.
Тази случка трябва да ми е за урок да не изневерявам на философията си: "никога не се радвай предварително и гледах скептично на нещата, защото когато се окажеш прав, падението няма да е толкова голямо, а когато останеш приятно изненадан - удоволствието ще е по-силно". Или нещо такова.
п.п
Скоро ще намина към Синия, хем не съм те виждал отдавна, просто бяха леко със счупен крак и не съм излизал никъде доста време.
A май доста съм те ядосал, за да напишеш 8-то си мнение във форума за 3 години
Тази случка трябва да ми е за урок да не изневерявам на философията си: "никога не се радвай предварително и гледах скептично на нещата, защото когато се окажеш прав, падението няма да е толкова голямо, а когато останеш приятно изненадан - удоволствието ще е по-силно". Или нещо такова.

п.п
Скоро ще намина към Синия, хем не съм те виждал отдавна, просто бяха леко със счупен крак и не съм излизал никъде доста време.
A май доста съм те ядосал, за да напишеш 8-то си мнение във форума за 3 години

Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
Сега съм на "Тигана" от Г.Г. Кай - малко бавно тръгва, но по скоро е от настроението ми. Ще видим. Едва ли ще ме разочарова точно този писател.
Междувременно чета алтернативна история за втората световна война - Bitter Seeds от Ian Tregellis. Определено мъжка книга. Засега се разказва от гледна точка на трима мъже - агент на МИ6, втори син на английски херцог, който е маг, и немец, който пък може да е невидим и да минава през стени(тоя последния е експериментално оръжие на нацистите). Стилът на автора иска повечко съсредоточаване, за да не изстървеш важен детайл, но книгата е много интересна.
Междувременно чета алтернативна история за втората световна война - Bitter Seeds от Ian Tregellis. Определено мъжка книга. Засега се разказва от гледна точка на трима мъже - агент на МИ6, втори син на английски херцог, който е маг, и немец, който пък може да е невидим и да минава през стени(тоя последния е експериментално оръжие на нацистите). Стилът на автора иска повечко съсредоточаване, за да не изстървеш важен детайл, но книгата е много интересна.
The Passage на Justin Cronin - доста Стивън Кинговска от гледна точка на език, атмосфера и провлачване. Минал съм около 1/4 и най-сетне май почват да се случват неща.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- JaimeLannister
- Forsaken