Ох, дано да няма повече жертви.

Moderator: Moridin
duh... ФФ винаги, ама винаги е бил най-бавният и ресурсоемък браузър от всички откакто ИЕ6 е в небитието. Единствената причина хората да го ползват са си плъгините, иначе е покъртителен.LCF wrote:Интересно ще е като излезе финалния ФФ4 да видим кой от двата се справя по-добре.
Хм, аз минах на ФФ защото беше по-бърз от ИЕ8 тогава, поне при мен/според мен. Но си прав, много е трудно да се откъснеш от него точно заради страхотните плъгини (някои са си пристрастяващи).Moridin wrote:duh... ФФ винаги, ама винаги е бил най-бавният и ресурсоемък браузър от всички откакто ИЕ6 е в небитието. Единствената причина хората да го ползват са си плъгините, иначе е покъртителен.LCF wrote:Интересно ще е като излезе финалния ФФ4 да видим кой от двата се справя по-добре.
Сега като се замисля, беше ИЕ7 още. Иначе ползвам по 2-4 прозореца с по над 5 таба и е ок (освен че яде доста рам). За забавянето си много прав, веднъж на няколко часа е желателно да го ресна. Май ще взема да го пробвам ИЕ9Moridin wrote:Принципно на уиндоус нищо не се зарежда по-бързо от ИЕ поради интеграцията с ОС-а. ФФ конкретно навсякъде където съм го пробвал, се зарежда в десетки пъти по-бавно. Отварянето на нови табове е горе-долу на едно ниво, скоростта на браузинг при мен перманентно видимо по-бавна при ФФ. Най-основният проблем си остават мемори лийковете и нарастващата бавност, пропорционално на количеството он-тайм и броя табове (за човек, който пуска две три страници и гаси браузъра предполагам няма проблем). ИЕ мисля, че още от 7ма, но със сигурност от 8ма насам въведоха табовете да са в различни процеси, което се отрази доста добре на пърформанс проблемите, особено в случая с флаш видеота.
Хром е много по-бърз браузър и от двата, определено (за ИЕ9 не знам). Дори успява да се зареди почти колкото ИЕ бързо. Опера също е доста бърза в отварянето на табове и в брауза, но и тя започва бързичко да гълта памет.
Иначе не отричам че ФФ има най-добрата база от плъгини (все още). Освен това разработчиците на Гугъл са абсолютни идиоти, които ГРАМ не четат юзър фийдбек (направете справка с рандъм десет теми от съпорт форума им, в колко от тях има изобщо отговор, камо ли решен проблем). Фактът, че ВСЕ ОЩЕ след над пет години браузър те все още нямат опция да си сменяш иконката на букмарките по тулбара е достатъчен показател. Така че всичко си е някакъв трейдоф.
А и някои браузъри просто са си каръци баси. Операта всеки път кат я пусна, ужасно много ми харесва, но не мога да почна да я ползвам и това е :Р
Users browsing this forum: No registered users and 33 guests