Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Mar 12, 2011 9:57 am

Току що се чух с Жеко - и той е добре.

Ох, дано да няма повече жертви. :(
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Mar 16, 2011 12:02 pm

IE9 е феноменално бърз. Бахти ужаса.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

LCF
Commoner

Post by LCF » Wed Mar 16, 2011 1:07 pm

Интересно ще е като излезе финалния ФФ4 да видим кой от двата се справя по-добре.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Mar 16, 2011 3:15 pm

Уф... Проектът ми за интерферометрията спечели второ място на конкурса за научно творчество и сега ще духам супата, и ще трябва да правя по-голям проект за шибан международен конкурс. И не ми е ясно що съм на второ място, при положение, че имаше колеги с пъти по-обемни и по-лъскави презентации от моята. И при положение, че аз отидох с целта да мина метър и да се класирам по-назад, с кратка и грозновата презентация. Може би са ме класирали така, защото нещата ги разбирам, но това все пак не отговаря на положения труд и не беше честно. Имаше хора, които искаха да се класират напред, които им се занимаваше, а на мен не ми се занимаваше и направих този проект само защото професора ме помоли. Сега вече не мога да откажа нов проект и тоя път ще трябва да седна и да го направя, като хората, защото ще се публикува. :neutral:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 16, 2011 3:49 pm

LCF wrote:Интересно ще е като излезе финалния ФФ4 да видим кой от двата се справя по-добре.
duh... ФФ винаги, ама винаги е бил най-бавният и ресурсоемък браузър от всички откакто ИЕ6 е в небитието. Единствената причина хората да го ползват са си плъгините, иначе е покъртителен.

При мен на 64битовия уиндоус и двете бети бяха много зле и с доста недомислици, но сега ще видя с РЦ-то на ИЕ9 как изглеждат нещата.
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Mar 16, 2011 3:50 pm

Гугъл Хром не е ли готен и той?

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Mar 16, 2011 3:53 pm

Ми явно твоят е бил направен с повече мисъл:) Не се коси, ще видиш, че ще ти послужи някой ден и ще си доволен, че си го направил.
И поздравления.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

LCF
Commoner

Post by LCF » Wed Mar 16, 2011 9:36 pm

Moridin wrote:
LCF wrote:Интересно ще е като излезе финалния ФФ4 да видим кой от двата се справя по-добре.
duh... ФФ винаги, ама винаги е бил най-бавният и ресурсоемък браузър от всички откакто ИЕ6 е в небитието. Единствената причина хората да го ползват са си плъгините, иначе е покъртителен.
Хм, аз минах на ФФ защото беше по-бърз от ИЕ8 тогава, поне при мен/според мен. Но си прав, много е трудно да се откъснеш от него точно заради страхотните плъгини (някои са си пристрастяващи).

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 16, 2011 9:51 pm

Принципно на уиндоус нищо не се зарежда по-бързо от ИЕ поради интеграцията с ОС-а. ФФ конкретно навсякъде където съм го пробвал, се зарежда в десетки пъти по-бавно. Отварянето на нови табове е горе-долу на едно ниво, скоростта на браузинг при мен перманентно видимо по-бавна при ФФ. Най-основният проблем си остават мемори лийковете и нарастващата бавност, пропорционално на количеството он-тайм и броя табове (за човек, който пуска две три страници и гаси браузъра предполагам няма проблем). ИЕ мисля, че още от 7ма, но със сигурност от 8ма насам въведоха табовете да са в различни процеси, което се отрази доста добре на пърформанс проблемите, особено в случая с флаш видеота.

Хром е много по-бърз браузър и от двата, определено (за ИЕ9 не знам). Дори успява да се зареди почти колкото ИЕ бързо. Опера също е доста бърза в отварянето на табове и в брауза, но и тя започва бързичко да гълта памет.

Иначе не отричам че ФФ има най-добрата база от плъгини (все още). Освен това разработчиците на Гугъл са абсолютни идиоти, които ГРАМ не четат юзър фийдбек (направете справка с рандъм десет теми от съпорт форума им, в колко от тях има изобщо отговор, камо ли решен проблем). Фактът, че ВСЕ ОЩЕ след над пет години браузър те все още нямат опция да си сменяш иконката на букмарките по тулбара е достатъчен показател. Така че всичко си е някакъв трейдоф.

А и някои браузъри просто са си каръци баси. Операта всеки път кат я пусна, ужасно много ми харесва, но не мога да почна да я ползвам и това е :Р
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Mar 16, 2011 10:27 pm

Операта е карък защото я направиха платена в началото :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

LCF
Commoner

Post by LCF » Thu Mar 17, 2011 11:45 am

Moridin wrote:Принципно на уиндоус нищо не се зарежда по-бързо от ИЕ поради интеграцията с ОС-а. ФФ конкретно навсякъде където съм го пробвал, се зарежда в десетки пъти по-бавно. Отварянето на нови табове е горе-долу на едно ниво, скоростта на браузинг при мен перманентно видимо по-бавна при ФФ. Най-основният проблем си остават мемори лийковете и нарастващата бавност, пропорционално на количеството он-тайм и броя табове (за човек, който пуска две три страници и гаси браузъра предполагам няма проблем). ИЕ мисля, че още от 7ма, но със сигурност от 8ма насам въведоха табовете да са в различни процеси, което се отрази доста добре на пърформанс проблемите, особено в случая с флаш видеота.

Хром е много по-бърз браузър и от двата, определено (за ИЕ9 не знам). Дори успява да се зареди почти колкото ИЕ бързо. Опера също е доста бърза в отварянето на табове и в брауза, но и тя започва бързичко да гълта памет.

Иначе не отричам че ФФ има най-добрата база от плъгини (все още). Освен това разработчиците на Гугъл са абсолютни идиоти, които ГРАМ не четат юзър фийдбек (направете справка с рандъм десет теми от съпорт форума им, в колко от тях има изобщо отговор, камо ли решен проблем). Фактът, че ВСЕ ОЩЕ след над пет години браузър те все още нямат опция да си сменяш иконката на букмарките по тулбара е достатъчен показател. Така че всичко си е някакъв трейдоф.

А и някои браузъри просто са си каръци баси. Операта всеки път кат я пусна, ужасно много ми харесва, но не мога да почна да я ползвам и това е :Р
Сега като се замисля, беше ИЕ7 още. Иначе ползвам по 2-4 прозореца с по над 5 таба и е ок (освен че яде доста рам). За забавянето си много прав, веднъж на няколко часа е желателно да го ресна. Май ще взема да го пробвам ИЕ9 :)

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Thu Mar 17, 2011 3:25 pm

Поради бавния ФФ3 минах на Опера, и за сега съм достатъчно доволен, за да не мисля да сменям браузъра. Уиджетите дразнят, но просто не ги ползвам. Иначе от ФФ-то се усеща липсата на Grease Monkey и още 1-2 extension-а, но открих, че се живее и без тях.
Elves dig rocket launchers.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Mar 18, 2011 9:33 pm

Не ми върви днес и това - първо се скарах с шефа за някакви негови тъпни, после ми изгоря Плейстейшън тройката и все едно 350 лева изгоряха ей така за нищо. :? :? :?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Mar 18, 2011 9:38 pm

RRSunknown wrote:Не ми върви днес и това - първо се скарах с шефа за някакви негови тъпни, после ми изгоря Плейстейшън тройката и все едно 350 лева изгоряха ей така за нищо. :? :? :?
Стига бе... :neutral: Как така ще изгори?

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Mar 18, 2011 9:44 pm

Ми както си играя - изключи, почна да мига червено и дотам.