Upcoming Books

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Mar 10, 2011 9:03 am

raylight wrote:Досаден ставам само сутрин, вече си лягам досаден :)

Какво да направи някой ентусиаст, който надзърва в не-блога на Джордж Мартин и адреналинът се качва до небесата, а е изпуснал специалната тема :oops:
Не се предполага да прави нещо кой знае какво. Просто, когато му покажат темата, в която това се коментира и е с няколкодневна давност, никой не очаква реакцията да е "ма можехте да ми благодарите". Именно това беше озадачаващото в случая.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 10, 2011 9:06 am

озадачаващо в смисъл на "толкова изнервящо, че щях да те тресна с горещ парен чук, ако беше наблизо" ^_^
This is it. Ground zero.

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Thu Mar 10, 2011 11:00 am

Хора, стига сте се карали, все тая! Важното е, че книгата излиза след епическото чакане! Кой както ще да се радва, важното е че доживяхме :mrgreen:
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Thu Mar 10, 2011 1:22 pm

Marfa wrote:
raylight wrote:Досаден ставам само сутрин, вече си лягам досаден :)

Какво да направи някой ентусиаст, който надзърва в не-блога на Джордж Мартин и адреналинът се качва до небесата, а е изпуснал специалната тема :oops:
Не се предполага да прави нещо кой знае какво. Просто, когато му покажат темата, в която това се коментира и е с няколкодневна давност, никой не очаква реакцията да е "ма можехте да ми благодарите". Именно това беше озадачаващото в случая.
Озадачаващото в случая беше липсата на елементарно възпитание при отговора на моя пост. НА отговора какво е това, ето пример:

"Благодаря ти за поста, но това вече го обсъдихме в еди коя си тема, присъедини се при нас, ако искаш"

Поста на Моридин за парния чук няма да коментирам, защото предполага някакви симпатии от негова страна към мен, за да се изрази така, поради което буквалното значение отпада :)
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Mar 10, 2011 1:33 pm

Издребнявате. Спрете се...
Last edited by Dante on Thu Mar 10, 2011 6:27 pm, edited 1 time in total.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 10, 2011 4:37 pm

Рейлайт, понеже не ти е ясно очевидно, и нахалстваш по тоя повод, нека обясня. Въпрос на елементарен нетикет е когато искаш да постнеш нещо:

1. Да намериш подходящата тема за целта (при наличието на тема за Джордж Мартин, тази тук ОЧЕВИДНО не е подходящата)

2. Да провериш дали някой друг не го е постнал преди теб.

Това важи за всеки форум и когато не се спазва, хората се дразнят. Респективно е връх на неадекватността да реагираш с "можехте да ми благодарите". За какво бе, пич? Че си написал остаряла информация в грешната тема? Еми мерси много.

Стига разводняване сега.
And you can't dance with a devil on your back...

LCF
Commoner

Post by LCF » Thu Mar 10, 2011 5:59 pm

Роланд, критика към първия ти аргумент:

Трудно е да се избегне повтарянето на такива новини, които могат да бъдат отразени в повече от една тема.

Ако темата "Upcoming Books" не е за книги които скоро ще излязат, не ми е много ясно каква е целта й. Да, известните книги биват отразени и в темите посветени на авторите им, но... "Upcoming Books", не знам какво повече да кажа.

Иначе мнението ми се припокрива с това на Данте.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Mar 10, 2011 6:51 pm

Да, и моето се припокрива с това на Данте и пр., сиреч ужасно ми се иска офтопика да бъде спрян.

Относно критиката ти към първия аргумент:

Не е драма ако някой вземе, че постне като новина нещо, което хората го разискват от три дена. Човешко е, случва се, нормално е и пр. Просто е досадно, когато някой културно намекне на съответната личност, че новината не е новина и приложи като доказателство линк към темата, в която събитието се разисква от три дена, а съответната личност ти отговори "ми можехте да ми благодарите". Дразнещо е. Не е свършекът на света, нищо не е, но повечето хора се дразнят, когато се сблъскат със събеседник, който има затруднения в комуникацията, които не се дължат на някакъв физически недъг.

И понеже, с оглед на горното, съществува стопроцентовата вероятност някой да не е разбрал кой за какво се бори, ще изтъкна, че никой не е вдигнал бунт, задето рейлайт обяви в именно тази тема новината, която беше обявена три дена по-рано във форума и на официалната страница на списанието и то само минути, след като Джордан оповести датата на излизане на книгата, а хората недоумяват странната реплика, касаеща неблагодарността на средния форумен потребител, който отказва да благодари на човека, който му казва новината, която е разисквана на местно ниво три дена по-рано.

Стана ли ясно или да пробвам да го обясня по-простичко?

Сега, ако все пак наистина е станало ясно, недоразуменията са изчистени и всички сме благодарни на рейлайт, може ли темата да се завърне към изначалното си предназначение или да?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu Mar 10, 2011 8:43 pm

Нова книга от "Тъмната кула" през 2012 - http://www.dreadcentral.com/news/43050/ ... lated-2012
Spoiler: show
Dear Constant Readers,

At some point, while worrying over the copyedited manuscript of the next book (11/22/63, out November 8th), I started thinking—and dreaming—about Mid-World again. The major story of Roland and his ka-tet was told, but I realized there was at least one hole in the narrative progression: what happened to Roland, Jake, Eddie, Susannah, and Oy between the time they leave the Emerald City (the end of Wizard and Glass) and the time we pick them up again, on the outskirts of Calla Bryn Sturgis (the beginning of Wolves of the Calla)?

There was a storm, I decided. One of sudden and vicious intensity. The kind to which billy-bumblers like Oy are particularly susceptible. Little by little, a story began to take shape. I saw a line of riders, one of them Roland’s old mate, Jamie DeCurry, emerging from clouds of alkali dust thrown by a high wind. I saw a severed head on a fencepost. I saw a swamp full of dangers and terrors. I saw just enough to want to see the rest. Long story short, I went back to visit an-tet with my friends for awhile. The result is a novel called The Wind Through the Keyhole. It’s finished, and I expect it will be published next year.

It won’t tell you much that’s new about Roland and his friends, but there’s a lot none of us knew about Mid-World, both past and present. The novel is shorter than DT 2-7, but quite a bit longer than the first volume—call this one DT-4.5. It’s not going to change anybody’s life, but God, I had fun.

-- Steve King

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 10, 2011 10:00 pm

Яко :)
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 10, 2011 10:06 pm

За да довърша офтопика, понеже явно има неразбиране за това каква е функцията на тази тема. Също като "четено напоследък" и аналогичните им теми във филмовия, телевизионния, аниме и геймс форумите, топикът "Upcoming Books" се ползва ЕДИНСТВЕНО за книги и автори, които нямат собствена отделна тема. Иначе ВСЯКА информация, свързана с тях, се пуска в съответната тема.

Veritas
Scholar

Post by Veritas » Thu Mar 10, 2011 11:41 pm

E, защо? На мен, ако целта ми е да се информирам какво има на хоризонта, би ми било по-лесно да прегледам една тема - вместо, да речем, десет, в които евентуалната информация за предстоящо излизане може и да я пропусна някъде между обсъжданията на сюжет, стил, критики и прочие ала-бала.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Mar 11, 2011 12:02 am

Veritas wrote:E, защо? На мен, ако целта ми е да се информирам какво има на хоризонта, би ми било по-лесно да прегледам една тема - вместо, да речем, десет, в които евентуалната информация за предстоящо излизане може и да я пропусна някъде между обсъжданията на сюжет, стил, критики и прочие ала-бала.
Ами тогава да я направим тази тема само за линкове към bookdepository/amazon и то когато остава по малко от месец до излизането на книгата :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Mar 11, 2011 12:04 am

Veritas, основно защото неизбежно обявяването на нещо ще доведе и до обсъждането му - в тази тема - и обсъжданията ще се водят различно / паралелно / объркано между темите.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 11, 2011 2:40 am

И защото аз ей така на каприз ненавиждам в един форум само една тема да е активна. Ако авторът Х те вълнува, така или иначе ще отвориш темата му като видиш, че има нов пост в нея. Ако не те вълнува, ти е пък все тая дали ще видиш нова информация за него в Ъпкаминг Буукс, не?